Dell - nové firemní desktopy OptiPlex

17. 12. 2009 19:54    Rubrika: Tiskové zprávy

SPOLEČNOST DELL ROZŠIŘUJE PROFESIONÁLNÍ DESKTOPOVOU ŘADU OPTIPLEX

Dell - nové firemní desktopy OptiPlex

„Nový tenký klient Dell OptiPlex s nejúčinnějším vestavěným napájecím zdrojem a virtualizační technologií Intel vPro“

Společnost Dell představila nové přírůstky do rodiny firemních desktopů Dell OptiPlex 780 s přídomkem USFF (Ultra Small Form Factor) a Dell OptiPlex 380. Dell OptiPlex 780 USFF je nejmenším desktopem na světě, který má zabudovaný napájecí zdroj a podporuje technologii vzdálené správy Intel vPro. Tato tenká klientská stanice se i díky inovovanému „all-in-one“ podstavci hodí do jakéhokoli firemního prostředí, kde není prostor pro desktopy „klasičtějších“ formátů.

„Zprávy o zániku firemních desktopů, které se objevovaly v souvislosti s obrovskou poptávkou posledních let po noteboocích, byly často velmi přehnané. Oba nové modely řady OptiPlex vznikly na základě konkrétní poptávky našich zákazníků po malých a flexibilních desktopových řešeních,“ říká Petr Zajíček, produktový manažer společnosti Dell Computer a dodává: „Nové modely jsou solidním stavebním kamenem jakkoli veliké firemní IT infrastruktury a poskytují potřebnou podporu pro klientskou virtualizaci a vzdálenou správu.“

Vybrané vlastnosti Dellu OptiPlex 780 (USFF):

• Škálovatelný výpočetní a grafický výkon s podporou poslední generace procesorů Intel Core 2 Duo
• Plná podpora Windows 7, Vista a XP
• Dlouhý životní cyklus a garance podpory
• Pokročilé možnosti vzdálené správy včetně technologie Intel vPro
• Vysoká míra zabezpečení díky plně šifrovaným diskům a vestavěnému TPM čipu
• Ekonomický i ekologický provoz díky napájecím zdrojům s až 90% účinností, splňující energetický standard Energy Star 5.0., a certifikací EPEAT Gold

Dell OptiPlex 380 - produktivita, stabilita a dobrý poměr cena/výkon
Další novinkou je řada firemních desktopů Dell OptiPlex 380. Je navržena tak, aby nabídla zákazníkům ideální poměr ceny a výkonu a přitom zachovala tolik potřebné bezpečnostní standardy a možnosti správy. Dell OptiPlex 380 je nabízen ve třech provedeních – Minitower, Desktop a Small Form Factor.

Dell OptiPlex 780 USFF je k dostání u obchodníků společnosti Dell a specializovaných partnerů programu Dell Partner Direct za cenu od 15 700 Kč bez DPH včetně dopravy k zákazníkovi. Cena Dellu OptiPlex 380 začíná na 10 100 Kč bez DPH včetně dopravy k zákazníkovi. V obou případech zahrnuje i nadstandardní služby Dell ProSupport, jejichž součástí je i unikátní Next Business Day servis, který garantuje opravu následující pracovní den přímo na místě u zákazníka.