Mobilní telefon LG GD510 se solárním panelem v ČR

17. 12. 2009 19:57    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 a LG uvedou v Česku mobilní telefon se solárním panelem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mobilní telefon se solárním panelem coby alternativním zdrojem nabíjení uvedou ve speciální edici na český trh výrobce LG a operátor O2. Stylový přístroj vybavený plnědotykovým displejem LG GD510 bude v prodeji včetně samostatného zadního krytu PCB 100 s fotovoltaickými články. Celou sadu exkluzivně začne prodávat O2 v prvních týdnech nového roku.

Mobilní telefon LG GD510 s přezdívkou POP je jen o trochu větší než běžná kreditní karta, což z něj činí nejmenší mobilní přístroj s celodotykovou obrazovkou na trhu. Přitom poskytuje pohodlné ovládání a širokou nabídku funkcí pro komunikaci a multimédia jako větší zařízení.

Mezi hlavní funkce patří například 3Mpix. fotoaparát, TFT WQVGA displej s úhlopříčkou tři palce nebo pokročilý přehrávač hudby (MP3, AAC atd.) a videa (například MPEG4). LG vychází vstříc milovníkům sociálních sítí, jimž v telefonu LG GD510 připravilo speciální aplikaci pro sociální sítě Twitter a Facebook. Elegantní stříbrné tělo a přední displej bez vyčnívaného rámečku je volbou pro zákazníky, kteří chtějí kombinaci chytrých technologií a stylového designu.

Kromě zadního krytu v podobě solárního panelu přináší LG GD510 i další "zelenou" vlastnost. Ta se týká standardní nabíječky s microUSB. Jakmile akumulátor dosáhne maximální úrovně kapacity energie, telefon vydá zvuk a na displeji zobrazí výzvu k vypojení nabíječky z elektrické sítě. Dalším přínosem pro přírodu je skutečnost, že balení přístroje je vyrobeno z recyklovaného papíru a pro jeho potisk byly využity barvy na bázi sóji.

"Tento telefon je dalším výsledkem strategie LG pro ekologicky šetrné podnikání. Na jejím základě jsme za první pololetí letošního roku na globální úrovni snížili emise skleníkových plynů o více než dva miliony tun," uvedl Hendrik Meyer, ředitel divize mobilních telefonů v česko-slovenské pobočce LG Electronics.

Stejně tak Telefónica O2 preferuje trvale udržitelný přístup a chrání životní prostředí. "V dnešní době je zcela běžné, že lidé při výběru mobilních telefonů zvažují i dopad na životní prostředí. LG GD510 splňuje nejen nároky tohoto odpovědného přístupu, ale navíc přináší svému majiteli možnost využít alternativní způsob dobití svého telefonu, což mu může pomoci v situacích, kdy není nablízku zdroj elektrické energie," říká Jiří Šuchman, ředitel vnějších vztahů společnosti Telefónica O2.

Další informace zveřejní LG a O2 při uvedení exkluzivní sady na český trh.

Tiskové zprávy

Diskuse