T-Systems překročil magickou hranici 5 milionů SAPS

17. 12. 2009 20:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Služby SAP jako cloud: T-Systems překročil magickou hranici 5 milionů SAPS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Každý druhý systém SAPu, které provozuje společnost T-Systems, využívá přístup přes cloud computing, tedy přes datová centra. Se systémem SAP pak pracují uživatelé prostřednictvím bezpečného připojení k těmto datovým centrům. Takto vzniká závratné množství výpočetních operací SAPS a tento počet již dosáhl pěti milionů.

SAPS, tedy jednotka výkonu definovaná firmou SAP, stojí na aplikačních, hardwarově nezávislých standardech, které jsou úzce provázány s výkonem SAP systémů. Jeden SAPS (SAP Application Performance Standard) odpovídá 2400 transakcím v SAPu.

„Dynamické služby a cloud computing, mezi které se řadí i poskytování SAP služeb, usnadňují používání ICT z jednoho místa“ říká Olaf Heyden, Head of ICT Operations ve společnosti T-Systems.
„Zákazníci platí jen za to, co aktivně používají, a mohou tak redukovat své náklady až o 30 procent – to je důležitý argument pro růst a podporu jejich klíčových obchodních aktivit.“ Tento přístup je výhodný jak pro menší společnosti, tak pro korporátní zákazníky. Dynamické služby jsou nyní ve velké míře využívány v mateřské společnosti Deutsche Telekom, ve společnostech Philips, Shell a Linde, a to v celosvětovém měřítku. Tyto společnosti již nepoužívají svůj lokální systém SAP, ale mohou čerpat datový prostor, rychlost přístupu a výpočetní výkon pro aplikace přímo z datových center T-Systems, přesně podle svých aktuálních potřeb.

Zvláštním aspektem dynamického přístupu a cloud computingu je využití centrálních serverů společnosti T-Systems, které jsou tak využity z 80 procent, což pomáhá lépe využít výpočetní výkon a omezit počet jednotlivých fyzických serverů a tím i jejich menší vytížení, které celý provoz prodražuje.
„Naše dynamické služby představují radikálně menší počet serverů a dalších zařízení při zachování vysokého výkonu a tím i menší spotřebu energií než v případě dedikovaného řešení u zákazníka nebo i v případě hostingového řešení, kdy každý zákazník má svůj nezávislý hardware a datový prostor“ vysvětluje Olaf Heyden. Přístup T-Systems tak plně podporuje snížení dopadů ICT na životní prostředí.

Dynamické služby SAP poskytuje T-Systems i v České Republice. Kromě standardních řešení jsou k dispozici i speciální certifikované varianty pro menší výrobní firmy s množstvím přednastavených funkcí pod názvem TS Výroba. Zákazník pak získává výhodu nízkých pořizovacích a provozních nákladů.

Více informací o řešení SAP Services na www.t-systems.cz a www.t-systems.com.

Tiskové zprávy

Diskuse