BenQ Group investuje na Slovensku

17. 12. 2009 20:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový výrobní závod ve slovenském Trenčíně

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost AU Optronics Corp. plánuje od počátku 2010 investovat více než 191 miliónů eur. AU Optronics Corp. je přidruženou společností skupiny BenQ Group, jednou ze tří největších světových společností v oblasti technického vývoje a prodeje pokročilých zařízení TFT-LCD a také celosvětově největším výrobcem velkoplošných panelů TFT-LCD. Nový výrobní závod AU Optronics (Slovensko) se zastavěnou plochou asi 200 tisíc m2 se bude nacházet v západoslovenském Trenčíně, 125 km od Bratislavy. Výstavba bude zahájena v příštím roce a díky projektu vznikne do roku 2013 přibližně 1300 nových pracovních míst.

V prvních fázích výroby se nový závod zaměří na velkoformátové LCD moduly. Výrobní závod může být v budoucnu rozšířen o provozy dalších výrobců komponent v rámci skupiny.

Pan K.Y. Lee (prezident BenQ Corporation a AUO) poznamenal, že Evropa je jedním z hlavních trhů v oblasti LCD televizorů. BenQ Corp i AU Optronics považují Evropský trh za velmi perspektivní, zejména v kontextu ekologicky zaměřených výrobních aktivit. Při rozhodování o tomto investičním projektu hrála významnou roli snaha poskytnout zákazníkům přímou a rychlou podporu, posílit celosvětové postavení skupiny a přiblížit se koncovým zákazníkům. Slovensko nabízí firmám vysoce kvalitní a konkurenceschopnou pracovní sílu, ale vykazuje i stabilní ekonomický rozvoj s potenciálem růstu HDP.

AU Optronics provozuje závody na výrobu LCD modulů na Tchaiwanu, v Číně a České republice. Modul sestává ze skleněného panelu osazeného komponenty, jako např. čipy a systémem podsvícení, v provedení k montáži do televizoru nebo počítačového monitoru.

Skupinu BenQ tvoří 16 nezávislých společností s jedinečnými zkušenostmi, kam spadá mj. integrovaná výroba, komponenty, služby a značkové produkty v oblasti IT, komunikačních zařízení a medicínských výrobků. Všechny tyto nezávislé společnosti zaujímají díky svým inovacím přední postavení ve svém oboru a přispívají k budování vysoce integrovaného hodnotového řetězce, který představuje BenQ Group.

BenQ Group spojuje široké spektrum svých aktivit a prostředků do strategie označované jako „5C“:

Skupina prosazuje účelově zaměřený a vysoce propracovaný systém „Vertikální specializace a horizontální integrace“. Díky tomu může dodávat na trh široké spektrum produktů a služeb 5C, které se řadí mezi ty nejkvalitnější a nejpokrokovější na světovém trhu. Skupina BenQ Group se tak stává jedním z předních a respektovaných hráčů s podstatným vlivem na probíhající digitální revoluci.

Tiskové zprávy

Diskuse