Logitech vnáší do Vánoc 'Harmonii'

18. 12. 2009 18:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech vnáší do Vánoc „Harmonii“

Logitech vnáší do Vánoc 'Harmonii'

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ideální obraz světel vánočních svíček a pohody domácího krbu, kdy se rodiny milujících bližních usadí k srdečné večeři, při níž v televizi půjdou „Tři oříšky pro Popelku“, je již dávno přemožen realitou rozdováděných dětí, hádek a vášnivých bitev o dálkový ovladač. Studie, kterou provedla společnost Logitech, však přesto nabízí střípek naděje na harmonické Vánoce – přinejmenším alespoň pokud jde právě o dálkové ovladače. Celkem 87 procent dotázaných uvedlo, že se raději dohodnou, o ovladač se podělí nebo nechají jednoho z rodiny, aby ovládal jejich zařízení pro domácí zábavu, spíše než aby se o něj hádali.
Letos se zdá, že rodiny v celé Evropě chtějí harmoničtější svátky a že se o ovládání televize prát nebudou. Podle studie společnosti Logitech, kterou provedla firma Lightspeed Research, chtějí o ovladač svádět bitvu pouhá čtyři procenta Evropanů. Naproti tomu 20 procent se bude snažit přijít na způsob, jak jej budou moci uchvátit alespoň na část večera, a další čtvrtina se dokonce nebude snažit ovladač získat vůbec.
Zbývajících 43 procent bojovníků za mír nad dálkovými ovladači se ve svých výpovědích liší – většina se dohodne na programu, na který se budou dívat, a o ovladač se podělí, i když u některých má harmonie v jejich domovech poněkud svérázné důvody. Jeden dotázaný připustil: „Kočka, se kterou žiji, se zatím s dálkovým ovladačem nenaučila,“ a jiná respondentka prohlásila: „Partnera opiju, aby usnul, a bude klid!“
Průzkum společnosti Logitech chtěl od respondentů rovněž zjistit, jaké tlačítko by si pro letošní Vánoce přáli na ideální dálkový ovladač přidat. Hlavním postrachem Vánoc se ukázalo být mytí nádobí a tlačítko na urychlení tohoto neoblíbeného úkonu by uvítalo přes 40 procent Evropanů. Na druhém místě se objevil požadavek „dát si s rodinou po vánoční večeři pauzu“. I další návrhy se týkaly přání harmonických Vánoc, pokoje, lásky a samozřejmě i sněhu.
„Společnost Logitech provedla průzkum jako součást svého průběžného zjišťování, jak naši spotřebitelé ve svých domovech dálkové ovladače používají, zvláště v časech jako jsou Vánoce, kdy lidé usedají k televizorům a dalším formám domácí zábavy,“ řekl Michel Landman, evropský produktový ředitel vyspělých dálkových ovladačů Harmony společnosti Logitech. „A zahřálo nás u srdce, když jsme zjistili, že letos bude v obývacích pokojích panovat více míru!“
„Rádi bychom věřili, že přítomnost našich dálkových ovladačů Harmony v domovech po celé Evropě může svou malou troškou přispět k pokojnějším Vánocům – stačí stisknout jediné tlačítko a ovladač bude řídit všechny vaše přístroje, a vy se tak můžete snadno věnovat sledování televize, poslechu hudby, hraní her nebo si vychutnat film!“, dodává Michel Landman.
Již nebudete potřebovat složité seznamy a nekonečné vysvětlování, jak ovládat váš systém pro domácí zábavu – rodina ovladačů Harmony zábavu zjednodušuje díky možnosti ovládat složené aktivity stiskem jediného tlačítka. S dálkovým ovladačem Logitech Harmony® One, který je nyní k dispozici za maloobchodní cenu 5 174 Kč respektive 199 €, stačí stisknout jediné tlačítko a můžete ihned sledovat svůj oblíbený film, poslouchat hudbu, hrát hry nebo se dívat na oblíbený televizní pořad.

Tiskové zprávy

Diskuse