T-Systems bude zajišťovat služby pro Eskom a Transnet

29. 12. 2009 18:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Významné zakázky v Jihoafrické republice: T-Systems bude zajišťovat služby pro energetickou společnost Eskom a přepravní společnost Transnet

Společnost T-Systems získala významné zakázky v Jihoafrické republice (JAR) v objemu mnoha milionů euro. T-Systems, součást skupiny Deutsche Telekom, tak bude mít v této oblasti 2600 zaměstnanců a dostane se do TOP3 poskytovatelů outsourcingových služeb a zároveň bude největším poskytovatelem služeb SAP v JAR.

Od 1. ledna 2010 bude T-Systems zajišťovat veškeré ICT služby pro významnou energetickou firmu Eskom a dopravní společnost Transnet. Tyto dvě společnosti, které jsou částečně vlastněné státem, prodaly své podíly ve stávajícím poskytovateli „arivia.kom“ firmě T-Systems. Současně podepsaly pětileté kontrakty na zajištění služeb. Smlouvy na kompletní outsourcing ICT jsou součástí strategie firem Eskom a Transnet a umožňují jim zaměřit se na své klíčové prvky podnikání. Cílem je zajištění inovativních řešení v ICT, redukce nákladů a použití úspor na investice do infrastruktury. Prostřednictvím smlouvy s firmou Eskom získává společnost T-Systems také velmi silnou základnu pro systémovou integraci a nové zkušenosti s průmyslovým a veřejným sektorem.

„Po zakázkách s firmou BP a Philips se jedná o další významný úspěch. Nové kontrakty přispívají k rychlému růstu naší společnosti v mezinárodním prostředí,“ uvádí Reinhard Clemens, člen představenstva společnosti Deutsche Telekom a generální ředitel
T-Systems. „ Významné zakázky, jako jsou tyto v Jihoafrické republice, nám pomáhají ke stabilnímu a trvalému růstu a jsou také důležité z pohledu poskytování služeb globálním zákazníkům kdekoliv na světě.“

Prostřednictvím společnosti Arivia, kterou společnost T-Systems zakoupila, získala firma přístup ke klíčovým zákazníkům v JAR, kam patří například letecká společnost SA, státní agentury, ministerstvo životního prostředí, pojišťovací skupina Sanlam, výrobce stavebních strojů Komatu a automobilová společnost Daimler.