Acer - 2. místo v prodeji videoprojektorů v oblasti EMEA

31. 12. 2009 09:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Bez ohledu na obtížnou celosvětovou hospodářskou situaci si společnost Acer upevnila druhé místo v prodeji videoprojektorů v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) a od prvního místa ji dělí skutečně jen krůček.

Podle nejnovějších údajů, které zveřejnila analytická firma PMA (Pacifik Media Associates), se společnosti Acer podařilo obsadit druhou příčku v oblasti EMEA, v níž dosáhla podílu na trhu 14,5 % a za prvním místem zaostává o pouhého 0,6 procentního bodu.

Ve třetím čtvrtletí roku 2009 vykázala společnost Acer meziroční nárůst 12,7 %. Tento výsledek je neobyčejně pozoruhodný vzhledem k tomu, že ve stejném období trh EMEA zaznamenal pokles 15,3 %.

Společnost Acer se zařadila mezi první tři prodejce v 18 zemích a stala se největším dodavatelem videoprojektorů v Německu, Rusku, Slovinsku, Jižní Africe, Švýcarsku a Turecku. V Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Dánsku, Maďarsku, Itálii a Rumunsku obsadila druhé místo a třetí místo ve Francii, Litvě, na Slovensku, v Řecku a ve Španělsku.

V Německu vykázala společnost Acer vynikající výsledky a potvrdila své vedoucí postavení na trhu s 23% podílem a meziročním nárůstem 41 %.

Neobyčejně příznivé výsledky zaznamenala společnost Acer v Jižní Africe, v níž se posunula na první místo s 33% podílem na trhu a 105% meziročním nárůstem. Společnost Acer si vedla velmi dobře i v Turecku, kde se může pochlubit výjimečným nárůstem 362% a 37% podílem na trhu.

Acer rozšiřuje svou nabídku o výrobky, které představují dokonalé spojení techniky, užitné hodnoty a univerzálnosti. Tato strategie jí umožnila upevnit si druhé místo v oblasti EMEA a přiblížit se skutečně na dosah prvnímu místu.