Nikon kalendář 2010

13. 11. 2009 10:20    Rubrika: Tiskové zprávy

NIKON KALENDÁŘ 2010 vynesl více než 120 000 Kč pro charitativní účely.

Nikon kalendář 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dne 11. 11. 2009 proběhlo na Občanské plovárně v Praze slavnostní vyhlášení výsledků soutěže NIKON KALENDÁŘ 2010. Soutěž probíhala od 19. června 2009 do 15. září 2009 na webových stránkách www.nikon-kalendar.cz. Odborná porota v čele s předsedou Asociace profesionálních fotografů ČR JUDR. Stanislavem Pokorným vybrala z celkového počtu 2 830 přihlášených fotografií padesát semifinálových. Mezi nimi bylo i dvanáct fotografií, které ozdobily prestižní NIKON KALENDÁŘ 2010 a které byly až do slavnostního večera utajené před zraky veřejnosti. Kalendář pokřtila modelka Kateřina Konvalinka Průšová a popřála mu úspěšnou cestu rokem 2010. Křest byl zakončen působivým ohňostrojem nad Vltavou.

Finálové fotografie vzbudily mezi přítomnými ohromný zájem, a proto se organizátor soutěže NIKON spol. s r.o. rozhodl věnovat výtisk kalendáře s číslem 1 nemocnici v Motole a mezi přítomnými hosty vydražit jednotlivé fotografie. Dražbou těchto fotografií bylo získáno 79 500 Kč. Kromě těchto dvanácti fotografií bylo vydraženo dalších jedenáct z první padesátky, o které přítomní hosté projevili eminentní zájem. Tyto fotografie byly vydraženy za 39 500 Kč. Výtěžek z dražby byl věnován Klinice dětské hematologie a onkologie UK 2. LF a FN v Motole. Přítomní hosté mohli rovněž přispět klinice finančním darem, aniž by se účastnili dražby. Celkem se tak během večera shromáždily finanční prostředky ve výši 120 550 Kč. Šek s touto částkou oficiálně předala marketingová ředitelka společnosti Nikon Eva Čížková do rukou zástupce přednosty Kliniky dětské hematologie a onkologie UK 2. LF a FN v Motole primáře MUDr. Vladimíra Komrsky, CSc.,

Příjemným průvodcem večera byl moderátor Aleš Cibulka. O zábavu hostů se postaraly modelky a salon Magic Helena, které společně představily kolekci společenský šatů pro letošní sezónu.

Autory 12 vítězných fotografií jsou: Peter Blaho (Stairs), Uršu\xB5a Forbaková (O káve , knihách a zasněných vílach), Juraj Macko (Súdržnosť), Vladimír Křivka (Kvetoucí strom), Alois Prášil (Můj smysl života), Vlasta Bičáková (Poletíme…), Gabriela Prattingerová (Grand Jeté), Milan Křiček (Skoky), Jan Vošalík (V srdci… architektury…), Stanislav Chlup (Strojvůdce), Ladislav Renner (Za zrcadlem), Jozef Babík (Katakomby). Absolutním vítězem soutěže se stal Milan Křiček s fotografií Skoky. Od společnosti Nikon získal šek na nákup produktů této značky v hodnotě 50 000 Kč. Další ceny vítězům věnovaly společnosti Crumpler Czech s.r.o, NikonClub Česká republika a redakce časopisu Digitální foto magazín.

Soutěž o nejlepší snímek probíhala také na internetu a na výběru vítězného snímku se mohli podílet všichni návštěvníci tohoto webu. Nejvíce hlasů ve veřejném hlasování získala fotografie Zmrazené králičí a přinesla vítězství panu Alexandaru Velkovski. Od společnosti Nikon získal šek na nákup zboží této značky v hodnotě 10 000 Kč. Další ceny věnoval NikonClub Česká republika a redakce časopisu Digitální foto magazín.

Soutěže NIKON KALENDÁŘ 2010 se zúčastnilo celkem 926 soutěžících. Nejmladšímu účastníkovi, který uvedl svůj věk bylo 11 let a nejstaršímu 78 let.

Partnery projektu NIKON KALEDNÁŘ 2010 byly společnosti FAST FORWARD s.r.o. , ARS General, a.s., Avito s.r.o, Crumpler Czech s.r.o., EPSON Europe B.V., Nikon market, hama spol. s r.o., NikonClub Česká republika. Mediálními partnery DIGIarena.cz, DIGIfoto, Digitální foto magazín, FotoAparát.cz, MARKETING & MEDIA.

Více o tomto projektu a vítězné fotografie najdete na www.nikon-kalendar.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse