Samsung Bada - nejnovější vlna mobilního průmyslu

14. 11. 2009 08:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Dobrodružství na vlnách mobilní zábavy - s platformou Samsung Bada budou mít vývojoví pracovníci možnost dát průchod kreativitě a vytvořit nové mobilní aplikace pro tisíce nových telefonů Samsung.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Samsung Electronics Co. Ltd., přední poskytovatel mobilních telefonů, oznámil, že v prosinci spustí svou vlastní otevřenou mobilní platformu s názvem Samsung Bada [bada]. Tento nový přírůstek do mobilního ekosystému Samsung umožní vývojářům vytvářet aplikace pro tisíce nových mobilních telefonů Samsung a zákazníkům užívat si zábavný a rozmanitý mobilní zážitek. Samsung přitom nadále podporuje otevřené operační systémy Symbian a Linux, stejně jako Android a Windows Mobile.

„Abychom uspokojili přání a rozdílné požadavky našich zákazníků, držíme se strategie podporující více operačních systémů. Naší zásadou je poskytnout zákazníkům zkrátka to, co potřebují, „řekl Dr. Hosoo Lee, vedoucí Střediska mediálních řešení společnosti Samsung Electronics.

Nová platforma Samsung Bada nabízí opravdový zážitek při používání telefonu typu smartphone. Nová technologie přináší bohaté možnosti pro uživatele mobilních telefonů Samsung. Název „Bada“, který v korejštině znamená „oceán“, byl vybrán proto, aby vyjadřoval neomezenou rozmanitost potenciálních aplikací, které mohou být při používání nové platformy vytvořeny. Odráží i závazek společnosti Samsung k mnoha otevřeným platformám v mobilním průmyslu. Samsung Bada zároveň představuje nové výzvy a příležitosti dostupné pracovníkům vývoje i zákazníkům zábavního průmyslu, jakmile se nová platforma otevře.

Na základě zkušeností společnosti Samsung s vývojem předchozích vlastních platforem na mobilní telefony, které představují vlajkové lodě společnosti, například Samsung Jet a Samsung Star, poskytuje platforma Bada mimořádně stabilní nabídku pro vývojové pracovníky. Samsung Bada je také neuvěřitelně jednoduchá pro používání, což znamená, že pro vývojové pracovníky je jedním z uživatelsky nejpříjemnějších prostředí, které jsou k dispozici, zejména v oblasti aplikací používajících webové služby. Uživatelský interface (UI) platformy Bada lze navíc převést do takového designu, který je výkonný a pro vývojové pracovníky atraktivní.

Samsung bude moci nabízet širší škálu výběru pro uživatele mobilních telefonů, a rozšíří tak zážitky s telefony smartphone na mnoho mobilních telefonů Samsung. Přijetím platformy Samsung Bada si uživatelé budou moci na svých mobilních telefonech snadno užívat mnoha funkcí.

Platforma Samsung Bada také umožňuje mobilním operátorům vytvořit jedinečné a odlišené platformy mobilních služeb a nabízet svým předplatitelům aplikace a bohatý obsah webu.

Společnost Samsung zavedla svůj ekosystém mobilních aplikací prostřednictvím programu Samsung Mobile Innovator a webových stránek Samsung Application Seller, uvedených na trh v roce 2008, a později zavedla webové stránky Samsung Application Store jako další klíčový prvek své nabídky.

„Otevřením mobilních platforem Samsung budeme schopni poskytovat bohaté mobilní zážitky na stále větším počtu dostupných telefonů smartphone,“ řekl Dr. Hosoo Lee, vedoucí Střediska mediálních řešení společnosti Samsung Electronics. „Bada bude pro společnost Samsung představovat mezník jako ikonická nová platforma, jež přináší nevídanou příležitost pro operátory, vývojové pracovníky a uživatele mobilních telefonů Samsung na celém světě,“ dodal Lee.

Oficiální webové stránky (www.bada.com) byly spuštěny 10. listopadu a budou uvádět celou škálu informací o platformě Bada, včetně nejnovějších informací o zavádění nových produktů, sady nástrojů pro vývoj softwarů (SDK), zajímavostí a oznámení o pořádání akcí. Společnost Samsung bude též hostit oficiální akci při příležitosti spuštění platformy Bada, a to v prosinci v Londýně, ve Velké Británii, a téhož dne také poprvé poodhalí sadu nástrojů pro vývoj softwarů na platformě Bada (SDK) vývojovým pracovníkům.

Tiskové zprávy

Diskuse