AMD představuje ATI Radeon HD 5970

18. 11. 2009 19:41    Rubrika: Tiskové zprávy

— Obrovský potenciál přetaktování umožňuje nadšencům do PC her plně využít DirectX® 11, zpestřit herní zážitek díky technologii ATI Eyefinity a celkově zrychlit díky technologii ATI Stream —

AMD představuje ATI Radeon HD 5970

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost AMD (NYSE: AMD) dnes ohlásila vlajkový produkt v oceněné řadě grafických karet, ATI Radeon™ HD 5970, nejrychlejší kartu která kdy byla vyrobena. Nový ultravýkonný model se zařazuje na rostoucí seznam prvních a jediných grafických karet, plně podporujících technologii Microsoft DirectX® 11 a vícenásobnou zobrazovací technologii ATI Eyefinity.

ATI Radeon™ HD 5970 je navržena k podpoře těch nejnáročnějších PC her v ultravysokých rozlišeních a vysoké kvalitě obrazu a přístupem ke každému kousku energie, kterou karta má, díky technologii ATI Overdrive™. ATI Radeon™ HD 5970 je nyní k dispozici v maloobchodním prodeji a bude vydán také na nové stolní počítače Alienware Area-51, Area-51 ALX a Aurora.

Rekordy lámající možnosti přetaktování činí technologii Dragon Platform nepostradatelnou pro uživatele, kteří chtějí naprostou kontrolu nad výkonnostním tuningem. Nedostižné možnosti přetaktování ATI Radeon™ HD 5970 jsou možné díky jedinečnému designu karty, obsahujícímu pokročilé technologie chlazení a zajištění bezpečného přetaktování s použitím technologie ATI Overdrive™. Výborná kombinace procesorů AMD Phenom II, chipsetů řady AMD 7 – Series, a krafické karty ATI Radeon HD přináší možnosti komplexního tuningu, návykové zábavy, a výjimečnou kvalitu.

Nadšenci si mohou rozšířit obzory, jelikož ATI Radeon™ HD 5970 zvládne až tři displeje naráz a přináší nepřekonatelné maximální rozlišení 7680x1600 a dosud nevídaný zážitek z hraní. Poprvé v historii technologie ATI CrossFireX™ využívá výkon několika grafických procesorů k zajištění ještě většího výkonu ve 20 populárních herních titulech při použití technologie ATI Eyefinity technology a další tituly budou následovat.

Grafická karta ATI Radeon™ HD 5970 přináší téměř 5 TeraFLOPS výpočetního výkonu, což zajišťuje nepřekonatelný výkon v nejnovějších hrách běžících na DirectX® 11, ale i v titulech na předchozích verzích DirectX® a OpenGL. Díky nejvýkonnějšímu grafickému jádru na světě, postaveném na 40nm technologii sdružující až 3 200 stream procesorů si hráči mohou užít hry na DirectX® 11 ihned, například BattleForge ™ od EA Phenomic nebo S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat od GSC Game World a postupně i mnoho dalších včetně:
o Battlefield Bad Company 2 od EA DICE
o DiRT™ 2 od Codemasters, v prodeji od 1. prosince 2009,
o Aliens vs. Predator™ od Rebellion,
o Update k The Lord of the Rings Online™ od Turbine,
o Update k Dungeons and Dragons Online® Eberron Unlimited™ od Turbine.
Nové vlastnosti a funkce technologie ATI Stream umožňují využít grafickou kartu ATI Radeon™ HD 5970 k vylepšení svého hráčského zážitku, zážitku ze zábavních médií a výkonnostních aplikací. Technologie ATI Stream a HD 5970 podporují i průmyslové standardy Direct Compute 11 a OpenCL akcelerace aplikací.

I při poskytnutí plnohodnotného výkonu, když je třeba, je ATI Radeon™ HD 5970 na přední pozici i ve správě energie díky automatickému vypínání nepoužívaných prostředků GPU, což vyúsťuje ve spotřebě nepoužívaného počítače na pouhých 42 wattů.

ATI Radeon™ HD 5970 je podporována širokou škálou výrobců hardwaru včetně ASK, Asus, Club 3D, Diamond, Gigabyte, High Tech, MSI, Sapphire, Tul/Power Color, Visiontek a XFX.

K oslavě vydání ATI Radeon™ HD 5970 a uzavření série klání vytvořených u příležitosti čtyřicátého výročí společnosti AMD, AMD ohlašuje třetí a poslední soutěž určená fanouškům a zastáncům AMD. Počínaje dneškem, mají fanoušci AMD na Facebooku příležitost vyhrát jednu z 10 herních konzolí Microsoft Xbox 360 nebo jedno z 10 konzolí Nintendo Wii. Každý všední den po dobu čtyř týdnů bude odebírán jeden videoherní systém. Úplná pravidla soutěže a podrobnosti jsou dostupná na internetu na: www.amd.com/40years

„S uvedením ATI Radeon HD 5970, nejrychlejší grafické karty na světě jsme upevnili pozici AMD jako nezpochybnitelného předního výrobce grafických karet,“ řekl Matt Skynner, viceprezident a generální ředitel AMD Graphics Group. „S vánoční nákupní sezónou za rohem a úžasnému výkonu technologie ATI Eyefinity, je karta absolutní nutností pro hráče, kteří to s hraním myslí vážně.”

„Výjimečný výkon ATI Radeon HD 5970 se výborně hodí do stolních počítačů Alienware Area-51, Area-51 ALX a Aurora,“ dodal Frank Azor, senior product planning manager, ze společnosti Dell Gaming. „Díky nabídce této nové úrovně grafických možností a také vizuálně-výkonových vylepšení, umožněných hardwarem podporujícím DirectX 11, hráči budou moci těžit z vylepšené kvality obrazu, což jim umožní prožít neuvěřitelně intenzivní herní zážitky.“

Tiskové zprávy

Diskuse