Et netera ve finále soutěže Vodafone Firma roku 2009

26. 11. 2009 11:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Et netera jako jediná softwarová firma ve finále prestižní soutěže Vodafone Firma roku 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Et netera, přední český dodavatel e-business řešení, se v konkurenci více než 3500 firem a živnostníků jako jediná softwarová společnost probojovala mezi 14 nejlepších českých firem do finálového kola prestižní soutěže Vodafone Firma roku 2009, kde obsadila 6. místo. O pořadí jednotlivých firem ve finále rozhodla odborná porota složená z marketingových odborníků, ekonomických novinářů, zástupců státní správy s gescí za rozvoj podnikání, zástupců partnerů, Hospodářské komory, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a krajských úřadů.

Renomovaná soutěž Vodafone Firma roku 2009, konající se pod záštitou deníku Hospodářské noviny, je klání určené všem firmám s obratem do 1,4 mld. Kč (kritérium pro zařazení do skupiny MSP) a dvouletou účetní historií na území České republiky. Svým všeoborovým zacílením a celorepublikovým dosahem lze soutěž považovat za největší oficiální podnikatelskou událost v zemi.

Dle poroty se Et netera dostala do finálového klání nejen díky hospodářským výsledkům dosaženým v hodnoceném období, ale především díky jedinečnému přístupu k podnikání. Et netera byla také současně jedinou softwarovou společností, která uspěla mezi 3.636 přihlášenými firmami a živnostníky a probojovala se do finále díky vítězství v regionálním pražském kole. Firma, známá svým klientsky orientovaným přístupem a vyhledáváním výjimečných a pro český trh přelomových projektů, vytváří pro své renomované klienty weby a poskytuje konzultace a analýzy.
Et netera staví weby nad svým originálním českým produktem - profesionálním Content Management Systémem jNetPublish (jNP), který vyvíjí a zdokonaluje již od samého vzniku firmy. Tento CMS systém, který dnes používají editoři ve více jak 90 zemích světa, patří k absolutní světové špičce. Odborná porota vyzdvihla také přístup firmy ke svým zaměstnancům v oblasti inovací a výzkumu a ocenila motivační a na vývoj nových produktů zaměřený tzv. ETNlab. Ten umožňuje zaměstnancům věnovat se vlastním projektům v rámci pracovní doby. Výsledkem pak byla např. úspěšná aplikace pro iPhone – jednoduchá strategická hra Office Tanks, nebo první komerční aplikace v ČR využívající propojení na populární sociální síť Facebook, na pracovním portále Správnýkrok.cz.

„Těžištěm našeho podnikání není touha být nejlepší za každou cenu, ale především snaha určit správnou cestu, kterou se vydat. Mít radost z toho, co děláme a jak to děláme. Úspěch se pak dostaví sám. Je to jako kruh - skvělé výsledky totiž odvádí především spokojení lidé, kteří vidí ve své práci smysl. A protože ta zaujímá značnou část našich životů, chceme, abychom se my i naši zaměstnanci v práci cítili pohodlně a jako součást „rodiny“, což se odráží nejen v podobě pozitivních hospodářských výsledků, ale především v celkové atmosféře a firemní kultuře,“ uvedl Martin Černohorský, výkonný ředitel společnosti Et netera a.s.

Právě touto pověstnou „vlastní cestou“ si Et netera vysloužila uznání nejen klientů, ale i konkurentů v oboru. Odborná porota hodnotila kromě ekonomických ukazatelů, které mapují hospodářskou situaci podniku, také její působení navenek, přínos oboru a další kritéria. U Et netery ocenila především cesty, kterými se k úspěchu v oboru dopracovala – kdy se doslova z malé obývákové „kyber-firmy“ dokázala během 13 let existence přetavit v lídra oboru.

„Přestože jsme nakonec celkově nezvítězili, považujeme za úspěch už výhru v regionálním pražském kole a postup do samotného finále této prestižní soutěže. Sice pro nás nikdy nebylo měřítkem úspěchu nebo hlavním cílem umístění v podobných kláních a osobně považujeme naše „dítě“ jménem
Et netera za „firmu roku“ již od jejího „narození“, ale velmi nás těší, že náš přístup a způsob práce, kterým se snažíme společnost vést a rozvíjet, se dočkal ohlasu odborné veřejnosti a je pozitivně hodnocen i zástupci z ostatních oborů. Ještě větší radost však budeme mít, pokud díky tomu dokážeme inspirovat mladé lidi k podnikání a samotné podnikatele k odvaze dělat věci po svém,“ dodávají zakladatelé firmy, Václav Bittner a Martin Holečko.

"Et netera je v mnohém naprosto nestandardní firma a o to větší mám radost, že se dokázala probojovat do celostátního finále," komentoval úspěch jeden z klientů Et netery, Roman Pangel, manažer elektronických médií, společnosti Telefónica O2 Czech Republic,a.s.

Další zástupce klientů, Kateřina Tornerová, ředitelka komunikace společnosti Ticketpro, přidává: „Skvělý výsledek! Et netera funguje jak dobře namazaný stroj s osobním přístupem ke klientovi a velmi dobře zvládnutou komunikací.“

Letošní ročník soutěží Hospodářských novin Vodafone Firma roku 2009 a Zlaté stránky Živnostník roku 2009 byl završen čtvrtečním vyhlášením vítězů celorepublikového finále v jednotlivých kategoriích, které v přímém přenosu odvysílal kanál ČT24.

Konečné pořadí finalistů soutěže VODAFONE - FIRMA ROKU 2009 konané 26. listopadu 2009, ve Slovanském domě:

1. místo - Farmet, a.s. (Královéhradecký kraj)
2. místo - Building SP, s.r.o. (Středočeský kraj)
3. místo - Kovar, s.r.o. (Zlínský kraj)
4. místo - Lux-IDent, s.r.o. (Pardubický kraj)
5. místo - Top Moravia Q, s.r.o. (Jihomoravský kraj)
6. místo - Et netera, a.s. (Hlavní město Praha)
7. místo - UNIMAN ENGLIŠ, s.r.o. (Kraj Vysočina)
8. místo - CÍSAŘ, v.o.s. (Plzeňský kraj)
9. místo - ENVI-PUR, s.r.o. (Jihočeský kraj)
10. místo - CWS, s.r.o. (Ústecký kraj)
11. místo - SOLEN, s.r.o. (Olomoucký kraj)
12. místo - PH KOVO - RECYCLING CHEB, s.r.o. (Karlovarský kraj)
13. místo - ELMOS LIBEREC, s.r.o. (Liberecký kraj)
14. místo - GAMIN, s.r.o. (Moravskoslezský kraj)

Tiskové zprávy

Diskuse