Acer Aspire One 532 - nová definice netbooku

6. 1. 2010 20:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Aspire One 532: Nová definice netbooku

Acer Aspire One 532 - nová definice netbooku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový Acer Aspire 532 předznamenává začátek nové éry netbooků. Procesor nové generace pro notebooky, až desetihodinová výdrž baterie, integrovaný modul Wi-Fi®, displej podsvícený LED diodami a volitelný modul 3G zcela jednoznačně dokazují, že v ultrakompaktním provedení nabízí Acer Aspire One 532 neomezené možnosti a je vždy připraven poskytnout veškerý výkon, kdykoli ho potřebujete, a tak, jak ho potřebujete.

Nejdůležitější část netbooku Aspire One 532 tvoří nová platforma Intel Atom™ N450, která spojuje grafiku a paměťový řadič v jediném čipu. Tím je dosaženo nižší spotřeby energie, delší výdrže baterií, až o 30 % vyššího grafického výkonu a až 15% zvýšení výkonu procesoru i celého systému.

Elektronická pošta, chatování, blogování či surfování bez omezení: Aspire One 532 umožňuje pracovat s několika aplikacemi najednou a současně vyhledávat informace na internetu. Na jediné nabití baterie můžete používat počítač až deset hodin bez nároků na napájení z elektrické sítě a současně zůstat připojení k internetu a využívat veškeré funkce počítače i mimo domov. Netbook je ideální společník na cesty pro skutečné světoběžníky, který je dokonale vybavený a promyšlený do nejmenšího detailu. Inovativní síťový adaptér v provedení pro upevnění na zeď, který je lehčí než běžné adaptéry, zkrátí dobu nabíjení o 1/3 a je dodáván s výměnnými síťovými vidlicemi pro připojení k elektrickým zásuvkám různých norem. Vždy tedy budete mít po ruce tu správnou vidlici všude, kde se budete právě nacházet.

Aspire One 532 velikosti malého sešitu v tenkém a lehkém provedení vám poskytne veškerý výkon, jaký potřebujete. Tloušťka necelých 25 mm, hmotnost cca 1 kg a baterie dokonale zapuštěná v šasi se podílejí na neobyčejně účelném provedení. Citlivá klávesnice, jejíž velikost odpovídá 93% standardní klávesnice, má větší klávesy, a tedy umožňuje pohodlnější psaní. Je doplněna širším vícedotykovým ukazovacím zařízením s protiskluzovou texturou z mikroperliček, které zajišťuje přesnější ovládání a je příjemnější na dotyk. Ukazovací zařízení je ideální pro přetáčení dokumentů, otáčení, zvětšování či zmenšování snímků a surfování jednoduchým pohybem prstů.

Aspire One 532 je vybaven novým procesorem Intel® Atom™ N450, čipsetem Mobile Intel® NM10 Express a až 2GB pamětí DDR2 . Přes své kompaktní provedení je dodáván s pevným diskem s kapacitou až 250 GB a víceformátovou čtečkou paměťových karet, která rozšiřuje možnosti pro ukládání dat a pohodlné sdílení souborů.
Tento neobyčejně energeticky účinný netbook splňuje normu Energy Star® v5.0 , jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Dále je vybaven podsvícením LED diodami bez obsahu rtuti.

Aspire One 532 ve střízlivém a propracovaném provedení je ideální společník, který spojuje nízkou hmotnost s tenkým profilem a zprostředkuje komunikaci bez časových i místních omezení. WSVGA displej Acer CrystalBrite™ s úhlopříčkou 28 cm (10,1”), rozlišením 1024x600 pixelů a formátem 16:9 je ideální pro chatování, prohlížení webových stránek a videostreaming. Displej s podsvícením LED diodami dosahuje 22,2% úspory energie ve srovnání s displeji ostatních netbooků.

V horní části rámečku displeje se nachází digitální mikrofon a webová kamera Acer CrystalEye, která je optimalizována pro snímání za zhoršené viditelnosti a umožňuje vám trvale zůstat ve styku s přáteli i kolegy prostřednictvím videostreamingu, videochatu a videokonference.

Malý a výkonný Aspire One 532 si můžete vzít s sebou kamkoli. Nabízí WiFi pro snadný přístup k dostupným bezdrátovým sítím a Fast Ethernet pro připojení k pevné síti, zatímco volitelné integrované moduly 3G a Bluetooth® rozšiřují možnosti mobilní komunikace. Veškeré vybavení má však jen jediný účel - snadný přístup k internetu a neomezené online připojení.

Technické údaje Aspire One 532h
Operační systém1: Originální Windows® 7 Starter (pro malé notebooky)
Rozměry a hmotnost1: 258,5 (š) x 185 (h) x 25,2 (v) mm
1,1 kg se tříčlánkovou baterií
1,25 kg se šestičlánkovou baterií
Volitelné barevné provedení: modrá Sapphire Blue, červená Ruby Red, stříbrná Pearl Silver
Procesor/čipset1: Procesor Intel® Atom™ N450 (512 KB L2 cache, 1.66 GHz, DDR2 667 MHz)
Čipset Mobile Intel® NM10 Express
Grafika1: Procesor Intel® Atom™ s Intel® Graphics Media Accelerator 3150 (Intel® GMA 3150), 64MB vyhrazenou pamětí s podporou Microsoft® DirectX® 9
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet2:
- Port VGA až pro 1600 x 900: 60 Hz
Systémová paměť1, 3 , 4: Jednokanálová s jedním slotem soDIMM
- Rozhraní DDR2 667 MHz SDRAM
- Slot soDIMM: podpora soDIMM 1 GB nebo 2 GB s celkovou velikostí systémové paměti až 2 GB5
Displej1: 28cm (10,1") LCD displej Acer CrystalBrite™ TFT s podsvícením LED diodami, s vysokým jasem (200 nit) a rozlišením SD 1024 x 600 pixelů (WSVGA)
Ukládání dat: 2,5" pevný disk s kapacitou 160/250 GB s výškou 9,5 mm1, 6
Víceformátová čtečka paměťových karet:
- Secure Digital™ (SD), MultiMediaCard (MMC), Multimedia Card (RS-MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
- Podpora paměťových karet s adaptérem: miniSD™, microSD™, Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Dva zabudované stereofonní reproduktory
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný digitální mikrofon
Komunikace: Acer Video Conference s podporou:
- vestavěná webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 640 x 480, podpora technologie Acer PrimaLite™
- software Acer Video Conference Manager s podporou technologie Video Quality Enhancement (VQE), podpora rozlišení 640 x 480 online videohovorů
WLAN1, 7, 8:
- Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
- Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
- podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN1: Bluetooth® 2.1+EDR
WWAN1, 5, 7: UMTS/HSPA v pásmech 850/900/2100 MHz a GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 5,7 Mb/s HSUPA s podporou různých přijímačů a vyrovnáním v 2100 MHz (pro modely 3G)
Lokální síť: 10/100 Mbps Fast Ethernet
Napájení1: Certifikace baterie podle Product Safety Electric Appliance and Materials (PSE)
Šestičlánková Li-ion baterie 63 W 5600 mAh
- výdrž 10 hodin9
Šestičlánková Li-ion baterie 48 W 4400 mAh
- výdrž 8 hodin9
Tříčlánková Li-ion baterie 24W/2200 mAh
- výdrž 4 hodiny9
40 W AC síťový adaptér se síťovými vidlicemi
Speciální klávesy a ovládací prvky: Klávesnice s 84/85/88 klávesami1, velikost odpovídající 93% velikosti standardní klávesnice
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránky dvěma prsty
12 funkčních kláves; čtyři kurzorové klávesy; jedna klávesa Windows®; ovládání horkými klávesami, číslicové klávesy; mezinárodní jazyková podpora
Tlačítko vypínače s LED diodou
Rozhraní: Víceformátová čtečka paměťových karet
Tři porty USB 2.0
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Ochrana soukromí: Slot pro zámek Kensington
Software10: Acer 3G Connection Manager (pouze modely s 3G)
Acer eRecovery Management
Adobe® Flash® Player
Acer Launch Manager
Acer Video Conference Manager
Adobe® Reader®
eSobi™
Google Toolbar™
McAfee® Internet Security Suite 2009 Trial11
Microsoft® Works12 s Office Home a Student 2007 Trial (Service Pack 2)
MyWinLocker®
Norton™ Online Backup
Oberon Game Zone
Windows Live™ Essentials — Wave 3 (Mail, Photo Gallery, Live™ Messenger, Writer)
Ekologické standardy: ENERGY STAR®
WEEE
RoHS
Bez obsahu rtuti
Příslušenství: Balení obsahuje:
- ochranné pouzdro1
Volitelné doplňky:
- brašna
- tříčlánková baterie Li-ion
- šestičlánková baterie Li-ion
- trojpólový 40W síťový adaptér
- napájecí vidlice
- externí pevný disk s rozhraním USB
- externí optická mechanika s rozhraním USB
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na monitoru a nastavení barvy/hloubky.
3. Veškerá dostupná systémová paměť může být využita pro potřeby systému.
4. Sdílená systémová paměť může být využita pro podporu integrované grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti využitelná pro operační systém může být zmenšena o velikost vyhrazené a sdílené systémové paměti využívané grafickým řešením a zdroji, které používá operační systém.
5. Volitelné vybavení.
6. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátového média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému.
7. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a prostředí, např. na provozu v síti, okolních konstrukcích a nastavení přístupového bodu.
8. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11a/b/g a 802.11b/g.
9. Výdrž baterie počítače závisí na specifikaci a nastavení počítače, na spuštěných aplikacích nebo funkcích. Uvedená výdrž baterie je udávaná pro jednotlivé baterie testované podle MobileMark 2007 ve zkušebním režimu produktivity a prohlížení webových stránek při bezdrátovém připojení. Kapacita všech baterií' se snižuje v závislosti na čase a délce používání.
10. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
11. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapur (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušení doba pro ostatní oblasti.
12. Microsoft® Works SE 9 pro Brazílii, Kanadu, Francii, Německo, Polsko, Rusko, Velkou Británii a USA. Microsoft® Works 8.5 pro Čínu, Hongkong (tradiční čínština) a Singapur. Microsoft® Works 9 pro ostatní země a oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse