Nové záruky na projektory Acer

7. 1. 2010 11:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Projektor Acer: bezpečná investice

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové záruky na žárovky a čipy a navíc snížení spotřeby energie

Přestože projektory Acer jsou určeny pro různé konečné uživatele - pro školy, firmy, kanceláře i domácí zábavu, jedno mají všichni společné: intenzivní používání projektoru a požadavek na nízké celkové náklady na vlastnictví.

Z toho důvodu společnost Acer zavedla spolu s novými úspornými technologiemi i nové záruky na nejdůležitější součásti.

Tyto záruky jsou přímo poskytovány na dva důležité citlivé díly, které mají zásadní vliv na funkci projektoru, a tím přispívají ke snížení nákladů na opravy - na žárovku a čip DMD.

Vlastní projekci zajišťuje žárovka, která má omezenou životnost. K jejímu výraznému prodloužení přispívají technologie Acer EcoProjection a Instant Pack, která zabraňuje spálení žárovky i při náhodném přerušení napájení.

Čip DMD je technologie, která vytváří spolu se žárovkou promítaný obraz. Zařízení DLP přenášejí data obsažená v souboru na mikroskopická zrcátka, z nichž každé představuje jeden pixel. Jakmile zrcátka změní polohu, odrazí světlo žárovky a přemění je na obraz. Čip DMD tedy představuje „mozek“ projekce, který se však neustálým používáním opotřebovává.

Společnost Acer nyní prodloužila čtyřnásobně záruku na žárovku z 90 dnů na jeden rok. Je to velká změna ve prospěch uživatelů projektoru.

Obdobně je poskytována na čip DMD celkem pětiletá záruka, která tak pokrývá větší část předpokládané životnosti projektoru.

Tyto záruky platí pro všechny nové projektory (s výjimkou LED projektorů), které přicházejí na trh po 1. září 2009. Na modely, které jsou již dodány do prodejen, se nové záruční podmínky vztahují v případě, že jsou zakoupeny po 1. září 2009, jak je uvedeno v tabulce níže:

Předcházející záruky zůstávají v platnosti u modelů s technologií LED diod (K10) a u projektorů X1160PZ, X1260P, P1166 a P3150.

Kromě nových záruk, které s sebou přinášejí nižší náklady na údržbu, zavedla společnost Acer i technická řešení zajišťující snížení nákladů na energii.

V souladu s evropskou směrnicí 2005/32/CE a nařízením Evropské rady 1275/2008/ES společnost Acer přizpůsobila nové projektory předpisům EuP a snížila spotřebu energie v pohotovostním režimu z 5 W na 1 W.
Na tomto snížení se podílela sada řešení EcoProjection, která řízením spotřeby jednotlivých dílů projektoru zmenšila spotřebu o více než 80 % v pohotovostním režimu. Součástí Acer EcoProjection jsou funkce Acer ePower Management pro konfiguraci různých možností spotřeby energie a Auto Shutdown pro automatické vypnutí projektoru v případě, že v průběhu 5 minut nepřichází vstupní signál.

Acer EcoProjection zahrnuje v současné době také zařízení Auto ECO, které automaticky aktivuje úsporný režim ECO, v němž žárovka nepracuje na plný výkon, pokud to nevyžaduje intenzita okolního osvětlení v prostředí, v němž se koná projekce. Tímto způsobem je snížena spotřeba o 20 % při normálním způsobu používání. Nižší výkon se tedy projeví i menší spotřebou samotné žárovky a její delší životností.
První projektory Acer, které splňují předpisy EuP, jsou X1130P, X1161, X110, X1230PK, X1261, P5271, H5360, H7530D, P7290, S5200, P5205, P5271i, P5290, P5390W.

Tiskové zprávy

Diskuse