HP rozšířila své portfolio Total Care

7. 1. 2010 18:55    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje nové produkty a řešení pro zlepšení IT zázemí v malých a středních firmách

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novinky HP rozšiřují portfolio v oblasti stolních počítačů, LCD panelů, tiskáren a řízení jejich nastavení týkajících se energie a papíru, serverů či síťových přepínačů

Společnost HP rozšířila své portfolio Total Care pro malé a středně velké firmy. Vytvořila tak robustní technologickou základnu, která zvyšuje produktivitu, snižuje dopad na životní prostředí a poskytuje větší flexibilitu při přípravě na ekonomický obrat trhu k lepšímu. HP nabízí nové produkty v oblasti stolních počítačů, LCD panelů, tiskáren a řízení jejich nastavení týkajících se energie a papíru, serverů či síťových přepínačů.

„Malé a střední firmy jsou základním kamenem ekonomiky a nové produkty HP jim nabízejí vzpruhu v době, kdy se ekonomika odráží ode dna,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Všechny firmy musejí najít spolehlivou základnu, na které mohou stavět svou budoucnost. Malým a středním firmám pomohou nové produkty HP udržet si prosperitu a připravit se na očekávaný růst.“
Flexibilní řešení připravená pro budoucí růst
Nově představené produkty HP nabízejí přidanou hodnotu, vysokou produktivitu i flexibilitu potřebnou k jejich optimálnímu přizpůsobení aktuálním potřebám malých a středních firem. Jedná se o následující novinky:
— Firemní stolní počítače řady HP Pro 3010/3015.
— Norton Online Backup (Symantec): řešení pro zálohování dat do bezpečného online umístění v malých firmách.(1)
— Řešení tvořené tenkými klienty HP a systémem Microsoft Small Business Server: tento balíček přináší menším firmám funkce běžné u IT řešení pro velké podniky včetně e-mailu, připojení k internetu, vzdáleného přístupu, sdílení souborů a tiskáren, podnikových aplikací, zálohování dat a podpory mobilních zařízení.
— Energeticky úsporný LCD panel HP Compaq LE1711.
— Přepínače řady HP ProCurve 2520: pomohou firmám snížit náklady a zvýšit produktivitu podporou hlasových, obrazových a bezdrátových řešení.
— Servery HP ProLiant ML110 a DL120 G6: jsou navrženy konkrétně pro malé a střední firmy, které vyžadují výkon podnikové třídy za dostupnější cenu.
— Úložná řešení HP StorageWorks D2D Backup System a HP LeftHand P4000 SAN Solution: tyto zdokonalené produkty umožňují zákazníkům z řad malých a středně velkých firem snížit provozní náklady a zvýšit produktivitu zaměstnanců.
Maximalizace využití zdrojů
Pro podporu maximální efektivity při využívání firemních zdrojů malých a středních firem dále společnost HP uvedla:
— Cestovní adaptér HP Smart 65CW: je velmi tenký (2,5 cm) a obsahuje navíc i USB rozhraní, takže uživatelé mohou nabíjet dvě zařízení z jediného zdroje.
— Balíčky Hyper-V: Mnoho firem zavádí virtualizované infrastruktury, aby optimalizovaly náklady a zvýšily flexibilitu i dostupnost svých kritických aplikací. HP uvádí sadu balíčků Virtualisation Smart Bundle pro technologii Hyper-V postavených na produktech HP ProLiant, StorageWorks a ProCurve a systému Microsoft Windows Server 2008 R2.
— HP SimpleSave: Software SimpleSave, jenž je nyní nově dostupný pro firemní zákazníky, automaticky vyhledává a spolehlivě zálohuje data v počítačích.
Vylepšené podmínky pro správu růstu
Společnost HP rovněž představila řadu produktů, které mají zákazníkům pomoci lépe zvládnout budoucí růst a zvýšené nároky na IT vybavení:
— Tiskárny LaserJet:
— Tiskárna HP Colour LaserJet Enterprise CP4525 z řady CP4520 poskytuje výjimečný výkon 40 stran za minutu. Je konstruována pro zákazníky, jimž záleží na vysokém výkonu a kteří potřebují sdílet robustní barevnou tiskárnu ve velkých pracovních skupinách.
— Tiskárna HP Colour LaserJet Professional CP5225: cenově dostupná tiskárna formátu A3 navržená pro zákazníky z řad malých a středních firem. Nabízí zabudované síťové rozhraní pro snadné sdílení a plný duplex pro vysoce kvalitní tisk v nejrůznějších formátech od pohlednic až po plakáty. Ideálně se hodí pro malé pracovní týmy v nespravovaných tiskových prostředích.
— Tiskárna HP LaserJet Enterprise P3015 je spolehlivé, vysoce výkonné síťové zařízení určené ideálně pro firmy s malými týmy, jež pracují v prostředí spravovaném IT oddělením a potřebují tisknout ve velkých objemech. Přístroj podporuje přímý tisk vybraných formátů z úložných zařízení připojených přes USB 2.0 (walk-up printing), je vybaven desetitlačítkovou klávesnicí pro snadné zadání ověřovacího kódu PIN a obsahuje slot pro integraci dalších řešení HP nebo certifikovaných partnerských řešení.
— Řešení HP Eco: HP při návrhu svých tiskáren bere velký ohled na životní prostředí. Všechny nově představené tiskárny vyhovují specifikaci ENERGY STAR® a jsou vybaveny technologiemi HP Instant-On, které omezují náklady a dopad na životní prostředí. Tiskárny HP vyhovující specifikaci ENERGY STAR jsou o více než 10 % energeticky úspornější než nevyhovující standardní modely.(2) Technologie HP Instant-on poskytuje až 50% úsporu elektrické energie proti tradičnímu procesu využívajícímu tavení, a přitom vytiskne první stránku v řádu sekund – až o 50 % rychleji než konkurenční produkty.(2)
— Řešení pro malé a střední firmy v obchodním kanálu: HP plánuje vyškolit a certifikovat vybrané obchodní partnery specializované na produkty Office Printing Solutions (OPS) pro klíčová řešení zabezpečení a správy dokumentů HP Imaging and Printing (I&P). Tato certifikace umožní partnerům prodávat řešení a poskytovat služby instalační a poprodejní podpory. Kromě toho HP plánuje vyškolit a certifikovat vybrané integrátory řešení, kteří budou zajišťovat služby implementační a poprodejní podpory širšímu okruhu obchodních partnerů HP. S certifikacemi plánuje HP začít v nejbližších týdnech.
— Program HP Trade-In pro Evropu: Program HP Trade-In umožňuje zákazníkům vyměnit staré vybavení se slevou za efektivnější technologie. Mohou tak ušetřit čas i náklady, a zároveň se výhodně zbavit zastaralých IT produktů. Do programu se prozatím zapojilo více než 70 000 evropských zákazníků a dosud bylo shromážděno přes 40 000 tun zastaralých IT produktů a spotřebních materiálů.
Ve vybraných počítačích se systémem Microsoft Windows Vista® je také předinstalován program HP Support Assistant.

Tiskové zprávy

Diskuse