Notebooky Toshiba mini NB300 a NB305

7. 1. 2010 18:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Mininotebooky NB300/NB305 nabízejí dokonalou vyváženost vzhledu, upotřebitelnosti a přenosnosti – s výdrží baterie až 11 hodin.

Notebooky Toshiba mini NB300 a NB305

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes představila dva nové 10,1'' (25,7 cm) netbooky – Toshiba mini NB300 a NB305. Oba nabízejí větší sadu funkcí a extrémně dlouhou životnost baterie až 11 hodin a další vylepšení designu oproti svému předchůdci. Nové modely jsou určeny pro uživatele, kteří hledají sekundární ultrapřenosný počítač a kteří nestojí o kompromisy mezi použitelností a designem. Modely Mini NB300-10E a NB305-106 budou k dostání v ČR a na Slovensku koncem ledna 2010. Cena modelu NB305 byla stanovena na 8 990 Kč bez DPH a model NB300 lze pořídit za 10 290 Kč bez DPH.

Prodloužená životnost baterie pro celodenní užívání
„V návaznosti na úspěch jejich předchůdců jsme dále zdokonalili design našich netbooků a dodali tak modelům Toshiba mini NB300/NB305 ještě sofistikovanější vzhled,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Toshiba Computer Systems Division Europe. „Jelikož naši zákazníci netbooky využívají hlavně na cestách, nedělali jsme žádné kompromisy v životnosti baterie a hmotnosti.“ Modely Mini NB300 a NB305 pracují až 11 hodin na jedno nabití vysokokapacitní 6ti- a 3článkové baterie, která je hladce zakomponována do krytu bez jakýchkoli vyboulenin, které by narušovaly pravidelné kontury notebooku.

Malé, ale velice praktické
Nové netbooky Toshiba nabízejí klávesnici v plné velikosti, což dělá psaní pohodlným, a velký touchpad s podporou ovládání více prsty. Jsou také vybaveny balíkem aplikací Toshiba LifeSpace, jenž pomáhá organizovat každodenní projekty a činnost podle vlastního přání a poskytuje jedinečný způsob, jak snadno najít a otevírat uložené soubory. Přiložený synchronizační software zase usnadňuje život zákazníkům, kteří chtějí mít data na Mini NB300/NB305 synchronizovaná s jejich „hlavním“ PC.

Design, který vidíte a cítíte
Modely Mini NB300 a NB305 přejímají populární a chytlavý design svých předchůdců. Mini NB305 má jedinečný a atraktivní design krytu s trojrozměrnou texturou a matnou povrchovou úpravou, který je příjemný jak na pohled, tak i na dotyk. Tento model bude k dispozici v barvě Mocha Brown, která kontrastují se stříbrným povrchem klávesnice a opěrkou dlaně uvnitř.

Toshiba mini NB300 je volbou pro zákazníky, opatrněji sledující svůj rozpočet. Má lesklý povrch v Cosmic Black, ozdobený vzorem šikmých linií spolu s plochou černou klávesnicí a opěrkou dlaně.

Do třídy netbooků se dostávají nadstandardní funkce
Aby společnost Toshiba nabídla vysokou spolehlivost a výdrž, sestavuje své netbooky z prvotřídních komponentů, ale navíc i přidává luxusní funkce jako je technologie pohybového senzoru – která se obyčejně nachází v dražších noteboocích. Vestavěný senzor chrání data uložená na pevném disku v případě pádů nebo otřesů tím, že okamžitě odstaví hlavu HDD z prostoru mezi plotnami. Nezávislý výzkum prokázal, že závazky společnosti Toshiba v oblasti kvality jsou více než plané sliby. V listopadu 2009 Squaretrade , přední americká společnost ochrany spotřebitelů, označila notebooky a netbooky Toshiba jako jedny z nejspolehlivějších na trhu.

Důraz na udržitelný rozvoj a ekologičnost
Společnost Toshiba jakožto odpovědná součást globální podnikové sféry zajišťuje, aby všechny notebooky byly vyráběny plně v souladu se směrnicí European WEEE a RoHS. Netbooky Toshiba mini NB300/NB305 splňují program ENERGY STAR® 5.0.

Tiskové zprávy

Diskuse