Kingston - nový SSD disk V Series 30 GB

8. 1. 2010 11:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital představuje nové cenově výhodné řešení pro zvýšení výkonu stolních počítačů pomocí SSD disku

Kingston - nový SSD disk V Series 30 GB

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

SSD disk s kapacitou 30GB s podporou funkce TRIM ve Windows 7 zvýší výkonnost stolního počítače za neuvěřitelně nízkou cenu

Mezinárodní veletrh CES, Las Vegas, Nevada a Fountain Valley, Kingston Digital, Inc., výrobce pamětí typu flash a dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení bootovatelného SSD disku Kingston® SSDNow V Series 30GB Boot Drive, který je nejnovějším přírůstkem do rodiny pevných paměťových úložišť SSD (Solid State Drives) s označením SSDNow V (Value). Za cenu nižší než 100 dolarů je disk Kingston® SSDNow V Series 30GB Boot Drive s podporou funkce TRIM obsažené ve Windows® 7 jedním z nejlepších a cenově nevýhodnějších způsobů, jak urychlit bootování a vypínání jakéhokoli stolního počítače a dobu spouštění aplikací.

„V rámci našeho úsilí uvést SSD disky do běžného užívání se zaměřujeme na dosažení co nejnižších cen a současně na zásadní zvýšení celkového výkonu. Nový disk SSDNow V Series 30GB Boot Drive tyto cíle skvěle naplňuje,“ řekl Ariel Perez, obchodní ředitel divize SSD disků společnosti Kingston. „Uživatelé stolních počítačů mohou díky tomuto disku prodloužit životnost svých počítačových sestav a IT manažeři jej mají v oblibě proto, že obsahuje méně dat, která musejí následně zálohovat v rámci sítě. Navíc uvedeme rovněž balíček dvojice těchto 30GB SSD disků pro aktivní a moderní spotřebitele a nadšence, kteří chtějí výkonnost svých počítačů povznést na ještě vyšší úroveň.“

Bootovatelný disk Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive nadto nabízí podporu pro funkci TRIM, která je součástí Windows 7 a která SSD diskům pomáhá zachovat si vysoký výkon v průběhu celé doby jejich životnosti. Při hodnocení pomocí testovací sady PCMark® Vantage Advanced HDD Suite, která je v daném oboru standardem, získal disk 30GB Boot Drive použitý ve spojení s operačním systémem Windows 7 celkové skóre 20257 bodů zatímco 7200RPM hard disk dosáhl 3294 bodů**. V testu pomocí PCMark® 05 pro počítače s Windows XP dosáhl tento disk celkového počtu 22519 bodů v porovnání s hard diskem, který dosáhl na 6508**. Testovací sady PCMark Vantage Advanced HDD Suite a PCMark 05 provádějí řadu testů, jako například spuštění Windows 7 a XP, import fotografií, přidání hudby do Windows Media Center a spouštění aplikací. Skóre představuje indikátor, kolik bytů bylo přesunuto za sekundu.
Disk Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive je dokonalým řešením pro uživatele, kteří hledají způsob, jak zvýšit výkon stávajících stolních počítačů. Je navržen pro použití ve spojení se stávajícím harddiskem (HDD). Operační systém PC a hlavní aplikace jsou umístěny na SSD disku, zatímco veškerá data, jako například dokumenty, hudba, soubory a fotografie zůstanou uloženy na HDD.
Protože je cílem společnosti Kingston nabídnout cenově výhodné řešení SSD a snadný průběh upgradu, je tento disk k dispozici také jako instalační sada, která obsahuje klonovací software, montážní rámečky pro redukci rozměrů z 2,5" na 3,5", prodlužovací napájecí kabely a datové SATA kabely. Společnost Kingston bude rovněž nabízet řešení pro nadšence zaměřené na výkonnostní parametry, kteří chtějí instalovat konfiguraci RAID pole složeného ze dvou disků Kingston 30 GB SSD Boot Drive, včetně dalších potřebných kabelů.
Kingston SSDNow V Series 30GB Boot Drive se začne dodávat během února. Má tříletou záruku, nepřetržitou technickou podporu a spolehlivost, kterou jsou produkty společnosti Kingston vyhlášené. Další podrobné informace můžete získat na webových stránkách www.kingston.com/europe .

Vlastnosti a technické údaje disku Kingston SSDNow 30GB Boot Drive:

• Sekvenční rychlost**: až 180MB/s čtení
50MB/s zápis
• Výkon: zvyšuje produktivitu, uživatel může pracovat efektivněji
• Inovativnost: formát provedení 2,5", využívá komponenty s flash paměťmi typu NAND
• Žádný hluk: pracuje tiše, nezahřívá se, neobsahuje pohyblivé části
• Spolehlivost: méně náchylný k poruše než standardní pevný disk
• Odolnost proti nárazu: žádné pohyblivé části; zvládne tvrdší podmínky než pevný disk
• Podpora S.M.A.R.T.: technologie, která monitoruje spolehlivost a integritu disků (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)
• Záruka: tříletá záruka společnosti Kingston, nepřetržitá technická podpora
• Kapacita1: 30GB
• Teploty pro skladování: -40° C až 85° C
• Provozní teploty: 0° C až 70° C
• Snesitelné vibrace během provozu: 20G špičky, 10-2000Hz, (20min/v ose) x 3 osy
• Snesitelné vibrace mimo provoz: 20G špičky, 10-2000Hz, (12 cyklů/v ose) x 3 osy, x 20 min.
• Údaje o spotřebě: Čtení: 1,4W (typicky), 2,5W (maximum)
Zápis: 1,7W (typicky), 4,2W (maximum)
Nečinnost, pohotovostní režim, spánek: 55 mW (typicky)
• Předpokládaná životnost: 500.000 hodin bez poruchy (MTBF)

* Sestava testovacího počítače: základní deska Intel® DG45ID; procesor Intel® Quad Core Q9550; operační paměť 4GB DDR2 800MHz integrované rozhraní SATA 3 Gbps s povoleným ACHI v BIOS; operační systém: Windows® 7 Professional x64 nebo Windows XP Pro x86 SP3 (obě sestavy mají instalovaný Intel® IMSM).
** Založeno na interním testování. Výkon se může lišit v závislosti na nastavení systému.
1 Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese Kingston.com/Flash_Memory_Guide.

Tiskové zprávy

Diskuse