Videokamery Panasonic s 33mm integrovaným širokoúhlým objektivem

8. 1. 2010 20:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Modely SDR-S50, SDR-T50 a SDR H85 se standardním rozlišením přinášejí nové inteligentní řešení pro čistý a a ostrý obraz v každé situaci

Videokamery Panasonic s 33mm integrovaným širokoúhlým objektivem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Časté problémy se snímáním v interiérech, malých prostorách či rozostřené záběry předmětů v těsné blízkosti jsou minulostí. Všechny tyto problémy řeší nový integrovaný 33mm širokoúhlý objektiv, kterým Panasonic jako první na světě vybavil svoje 3 nové videokamery se standardním rozlišením. Modely SDR-S50, SDR-T50 s kapacitou paměti 4 GB a SDR-H85 se zabudovaným 80 GB pevným diskem však přinášejí množství dalších unikátních inovací pro zjednodušení natáčení. Všechny tři kamery disponují 70x optickým zoomem s možností zvětšení až na 78násobný ultrazoom a zdokonalenou funkci optické stabilizace obrazu (Advanced O.I.S.) s novým „aktivním“ režimem. Ten pomáhá eliminovat rozostření a je zárukou čistého obrazu i během přibližování nebo chůze. Nechybí ani oblíbená funkce inteligentního automatického režimu (iA) obohacená o novou funkci sledování zaostření (AF/AE Tracking). Výsledkem dokonalé symbiózy veškerých technologií jsou nádherné záběry v každé situaci a bez komplikovaného nastavování.

Panasonic se zaměřil na odstranění problémů, se kterými se běžní uživatelé setkávají nejčastěji. Omezené interiérové prostory a blízké předměty nyní bez nutnosti omezeného záběru nasnímá první 33mm integrovaný širokoúhlý objektiv na světě, díky čemuž se do záznamu pohodlně vejde objekt i jeho okolí. Rozostřené záběry, často vznikající při použití zoomu, v nových modelech kamer spolehlivě zkoriguje zdokonalená funkce stabilizace obrazu (Advanced O.I.S.). S frekvencí až 4 000krát za vteřinu eliminuje účinek chvění rukou, a tak se i při využití 70-násobného optického zoomu s funkcí zvětšeného optického zoomu (Enhanced Optical 78x Zoom) můžete spolehnout na čisté záběry rozlehlých krajinných scenérií a detailní přiblížení vzdálených objektů. S novým aktivním režimem se přitom nemusíte obávat rozostření ani při snímání za chůze.

Oblíbená funkce inteligentního automatického režimu (iA) nyní přináší dvě další vylepšení. Funkce sledování zaostření (AF/AE Tracking) sleduje pohybující se objekt a zajišťuje nepřetržité snímání v optimální kvalitě obrazu, a to i tehdy, pokud se objekt například otočí na druhou stranu. Nastavení AF/AE (automatické zaostření/automatická expozice) jsou soustavně optimalizovaná, aby snímaný obraz zůstal ostrý a čistý. Přibyla i nová funkce inteligentního řízení kontrastu (Intelligent Contrast Control), kterou se automaticky nastavuje úroveň jasu pro udržení co nejlepšího kontrastu.

Nedostatečná kapacita paměti a následné přerušení natáčení v nejnevhodnější chvíli v případě nových kamer Panasonic není hrozbou. Kromě snímání na paměťové SDXC/SDHC/SD karty je možné s modelem SDR-T50 ukládat videozáznamy v rozsahu tří hodin do zabudované paměti s kapacitou 4 GB. Kamera je zároveň vybavená funkcí postupného předání zaznamenávání na další médium (Relay Recording), čímž se zabezpečuje nepřetržité snímání i po naplnění paměti, kdy se automaticky přejde na zaznamenávání na paměťovou SDXC/SDHC/SD kartu. Výhodou SDR-T50 jsou kompaktní rozměry a vysoká odolnost vůči vnějším vlivům, proto se ideálně hodí na delší cesty.

Na delší cesty a snímání událostí je vhodný také model SDR-H85. Dokáže snímat videozáznamy a ukládat je na paměťovou SDXC/SDHC/SD kartu v rozsahu až 60 hodin anebo na 80GB interní HDD disk, kam se vejde záznam v délce až 74 hodin. Data jsou dobře chráněná na spolehlivých paměťových SDXC/SDHC/SD kartách, které nevyžadují mechaniku, a také díky mechanismu kompenzace otřesů (Anti-Shock Shield) sloužícímu na ochranu zabudovaného pevného disku vůči externím vlivům.

Další funkce modelů SDR-S50, SDR-T50 a SDR-H85:
Režim dlouhého záznamu H.264/AVC
Kromě běžného záznamového formátu MPEG-2 (režim XP/SP/LP) podporují všechny tři modely i formát H.264/AVC (režim LXP/LSP/LLP), který má vyšší kompresní poměr.. Formát H.264/AVC poskytuje možnost videosnímání v rozsahu 106 hodin a 40 minut (v režimu LLP), což je téměř dvojnásobek v porovnání s formátem MPEG-2, přičemž zachovává tu samou vysokou kvalitu obrazu a eliminuje obavy z nedostatku záznamové kapacity při použití paměťových SD karet s menší kapacitou. Díky vynikající kompatibilitě formátu H.264/AVC s PC můžete videoklipy přehrávat a ukládat v počítači a nebo je přenášet na webové stránky jako například YouTube. Pomocí přiloženého softwaru VideoCam DVD vypalovačky (není součástí balení), mohou být videoklipy konvertované do formátu MPEG-2 a uložené na DVD disku.

Jednoduchý přenos na YouTube
Praktická funkce umožňuje rychlé a jednoduché přenášení videoklipů na webovou stránku YouTube. Stačí si do PC nainstalovat software VideoCam Suite (součást balení) a videokameru připojit k PC přes USB rozhraní.

Eliminace šumu větru
Nová funkce „Wind Noise Canceller“, vyvinutá z předchozí funkce tlumení šumu větru, automaticky zjišťuje a potlačí šum větru tak, aby byl zachovaný přirozený zvuk prostředí s atmosférou skutečného života.

1,9-sekundové rychlé spuštění
Při otevřeném LCD displeji trvá len 1,9 sekundy , než se kamera zapne, a proto nepromeškáte ani nečekané příležitosti. Pokud se s ní 5 minut nepracuje, nový ECO režim automaticky zabezpečí její vypnutí, aby se neplýtvalo energií a šetřila se baterie.

Modely SDR-S50 a SDR-T50 budou na trh uvedeny přibližně v březnu 2010, model SDR-H85 bude dostupný v dubnu 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse