CES 2010 - Rekordní počet nových vystavovatelů

9. 1. 2010 18:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Letošní CES je ve znamení aplikací, zelených technologií, služeb založených na geografické pozici a herních technologií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Rekordní počet nových vystavovatelů – přes 330 společností – se letos připojil k více než 2 500 vystavovatelům, představujícím technologické inovace na mezinárodním veletrhu 2010 International CES. S více než 20 000 vystavovanými produkty je International CES největším veletrhem spotřebních technologií na světě. Expozice CE Spotlights na hlavním výstavním podlaží se zabývají klíčovými kategoriemi trhu včetně aplikací, zelených a herních technologií, služeb založených na geografické pozici a mnohých dalších. CES je pořádán společností Consumer Electronics Association (CEA)® a probíhá od 7. do 10. ledna 2010 v Las Vegas v Nevadě.

„Díky rekordnímu počtu vystavovatelů, množství nově představených produktů, několika novým expozicím Spotlights na hlavním výstavním podlaží a celému programu tiskových konferencí je 2010 CES naší dosud nejlepší show,“ řekl Gary Shapiro, prezident a generální ředitel společnosti CEA. „Po čtyři dny konání CESu je tu přítomno více technologií, než kdekoli jinde na Zemi. Každý návštěvník CESu navštíví průměrně 12 prezentací, což CES činí obchodním ústředím pro technologie z celého světa. Technologický průmysl bují inovacemi a 2010 CES je jediným místem, kde se dají spatřit všechny.“
Na hlavním výstavním podlaží 2010 CES se odehrává několik expozic CE Spotlights, které se zabývají různými kategoriemi. Mezi nimi se nacházejí například: pavilon iLounge, který prezentuje technologie spojené s produkty iPod®, iPhone® and Mac®; Living in Digital Times (Život v digitální době), zaměřující se na veškeré lifestylové technologie; EHX@CES s vybranými produkty spotřební elektroniky pro domov a komerční využití; Sustainable Planet (Udržitelná planeta), prezentující nejnovější „zelené“ technologie včetně pokroku v ekologickém stavitelství, technologií založených na alternativních energiích a možností využití energetické technologie smart grid a Gaming Showcase s přehlídkou nejnovějšího herního hardwaru a softwaru. Pro úplný seznam expozicí CE Spotlights navštivte CESweb.org/exhibits/displays/default.asp.

Veletrh 2010 CES obsahuje 20 jednotlivých tržních TechZón, zaměřených na nejnovější trendy a nově se objevující trhy. Mezi nové TechZóny na CESu patří eBooks (Elektronické knihy), Experience 3D (Zažijte 3D), Femto, Lifestyle Gadgets (Lifestylové hračičky), Mobile DTV (Mobilní digitální televize), Netbooks (Netbooky) a Safe Driver (Bezpečný řidič).

Důležité projevy na veletrhu 2010 International CES přednášejí ty nejvýznamnější osobnosti v oblasti technologie a obchodu, mezi něž patří například Steve Ballmer ze společnosti Microsoft, Alan Mulally ze společnosti Ford, Paul Otellini ze společnosti Intel, Dr. Paul Jacobs ze společnosti Qualcomm a také Olli-Pekka Kallasvuo ze společnosti Nokia a Zhou Houjian ze společnosti Hisense, jejichž projev je součástí programu Technology and Emerging Countries (Technologie a rozvojové země).

Veletrh 2010 CES navíc hostí více než 250 prezentací a 800 zkušených přednášejících jako součást programu konferencí na CESu, pokrývajícího množství relevantních témat od sociálních médií, přes bezpečné řízení až po technologické normy. K vyhledávání konferencí na CESu navštivte CESweb.org/sessions/search/default.asp.

Tiskové zprávy

Diskuse