APC založila divizi Data Center Software

1. 12. 2010 20:16    Rubrika: Tiskové zprávy

APC založila divizi Data Center Software

Jedná se o specializované středisko pro monitorování, plánování a modelování datových center.

Společnost APC by Schneider Electric, přední světový dodavatel služeb kritického chlazení a napájení, oznamuje vznik nového specializovaného Data Center Software střediska. Bude zaměřeno na vývoj veškerého softwaru a řídicích systémů pro fyzickou infrastrukturu datových center. Zaměří se též na obchodní nabídky, prodej, servis, marketing a také partnerské programy.

Předseda představenstva a CEO APC Laurent Vernerey v této souvislosti potvrdil jeden z hlavních cílů této iniciativy: “Snažíme se dosáhnout mety světové jedničky v softwaru pro datová centra“.

Data Center Software bude důležitým přispěvovatelem k architektuře Ecostruxure™ společnosti Schneider Electric. Má také podporovat její aktivity pokud jde o správu napájení. Tým centra se přitom zaměří na portfolio InfraStruxure® tvořené softwarovými nástroji pro správu napájení. Předpokládá se, že se tak zjednoduší a zlepší energetická a operační účinnost datových center.

Podle analytické firmy 451 Group, která vytvořila software pro energetickou účinnost a řízení datových center, má společnost Schneider Electric všechny předpoklady k tomu, aby zaujala vedoucí pozici na poli softwaru pro správu datových center. Velikost firmy ji rovněž předurčuje k uzavírání důležitých partnerství. Řešení InfraStruXure je v současnosti jednou z mnoha nabídek na světovém trhu, má ale potenciál, aby se stalo lídrem v této oblasti.

Firmy díky softwarovému portfoliu InfraStruXure společnosti APC mohou snížit náklady, získají podporu krátkého a dlouhodobého plánování i tvorby prognóz a rozpočtů. Manažeři datových center a vedoucí pracovníci IT také nyní mají k dispozici přehled kvality fyzické infrastruktury datového centra, využití energie a souvisejících nákladů. Software není závislý na konkrétních výrobcích. Jako první v oboru a v největším rozsahu je schopen spolupráce s kritickými podpůrnými IT systémy, včetně správy napájení, budov a podniků. Má uživatelsky příjemné prostředí a funkce pro sledování, kontrolu a nápravu chyb.

Součástí tohoto portfolia je i řešení InfraStruxure Operations pro každodenní operace a správu inventáře, řešení InfraStruxure Central pro shromažďování a sledování dat, řešení InfraStruxure Capacity a InfraStruxure Change pro plánování a optimalizaci. Rovněž nástroj InfraStruxure Energy Efficiency pro analýzu a modelování umístění serverů až na úroveň jednotlivých skříní.

Nové specializované středisko Data Center Software povede viceprezident společnosti Soeren B. Jensen. Bude pracovně podřízen předsedovi představenstva a šéfovi APC Laurentu Vernereyovi a také dozorčí radě.