Nokia - Celosvětová soutěž Calling All Inovators

12. 1. 2010 19:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Celosvětová soutěž Nokia „Calling All Inovators“ vyzývá všechny vývojáře - soutěže se mohou zúčastnit i developeři z ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Oznámení spolupráce s tvůrci dětského seriálu Sesame Street

Chránit životní prostředí, zlepšovat náladu, zvyšovat produktivitu, vzdělávat se a přispívat ke zdravému životnímu stylu – společnost Nokia si přeje, aby rok 2010 byl plný dobrých nápadů, které změní životy lidí. Forum Nokia proto vyhlásilo mezinárodní soutěž Calling All Innovators 2010 o nejlepší aplikace pro mobilní telefony, do které se mohou přihlásit developeři z celého světa.

Soutěž Calling All Innovators 2010 zahrnuje čtyři kategorie aplikací, které pomáhají lépe využít mobilní telefony v běžném životě:
- „Eco/Being Green“: aplikace pomáhající chránit planetu s využitím inovativních ekologických opatření.
- „Productivity": aplikace, které usnadní běžný život například v oblasti osobních financí.
- „Life Improvement“: aplikace, které pozitivně ovlivní každodenní život lidí v rozvojových zemích, a to využitím mobilních zařízení k výuce dětí i dospělých v základních dovednostech, ve zdravotnictví a v zemědělství.
- „Entertainment“: aplikace, které z uživatele mobilního zařízení třeba udělají rockovou hvězdu a nabídnou zábavu s multimediálními funkcemi přístroje.

Navíc, Forum Nokia se spojilo s týmem Sesame Workshop, produkujícím známý seriál Sesame Street. Tým pomůže vývojářům v jednotlivých kategoriích s tvorbou aplikací pro přístroje Nokia. Sesame Workshop bude průběžně nabízet poradenství a podporovat práci s vybranými vývojáři vedoucí ke zlepšení jednotlivých projektů.

„Dnešní oznámení vám přinášíme pod písmenem „S“,“ řekl Purnima Kochikar, viceprezident Forum Nokia. „Spolupráce s týmem Sesame Street nám umožní inspirovat se fantazií vývojářů a prostřednictvím pokroku v oblasti mobilních technologií vzdělávat děti po celém světě.“

Spolupráce bude podporovat vývoj vzdělávacích aplikací a umožní využít postavy ze seriálu Sesame Street. V souvislosti s oslavami 40. narozenin tohoto seriálu napomůže partnerství rozšířit „nejdelší ulici na světě“ do digitální podoby. Mobilní telefon představuje nejnovější kanál, jehož prostřednictvím lze podpořit gramotnost.

„S komunitou Forum Nokia – více jak čtyřmi a půl miliony zkušených vývojářů – jsme schopni vytvářet vzdělávací nástroje, které budou mít pozitivní vliv na okolí,“ říká Jeffrey Fleishman, zástupce viceprezidenta pro distribuci médií a vývoj obchodu společnosti Sesame Workshop. „Hledáme tvůrce, kteří mohou do vývoje vzdělávacích mobilních aplikací přinést nové perspektivy a znalosti místního prostředí. Naším cílem je najít partnery, se kterými můžeme pracovat na rozšíření Sesame Street o nové platformy a místa."

Více informací o jednotlivých kategoriích, cenách a porotcích soutěže Calling All Inovators lze nalézt na webových stránkách: www.callingallinnovators.com.

Návrhy do soutěže Calling All Inovators 2010 budou od jednotlivých vývojářů přijímány od 1. února 2010. Termín uzávěrky je stanoven na 18. května 2010.

Nokia je průkopníkem v mobilní telekomunikaci a světovým leaderem ve výrobě mobilních zařízení. Dnes spojuje lidi novými a různorodými způsoby – kombinací vyspělé mobilní technologie s přizpůsobenými službami. To uživatelům umožňuje být nablízku věcem, na kterých jim záleží. Nabízí také komplexní mapové podklady pomocí map NAVTEQ a dále technologie, řešení a služby mobilních sítí prostřednictvím Nokia Siemens Networks.

Tiskové zprávy

Diskuse