Samsung Shark - nová řada mobilních telefonů

18. 1. 2010 11:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobilní telefony z edice Samsung Shark: výstavní úlovek kombinující výkon, funkčnost a oslňující styl!

Samsung Shark - nová řada mobilních telefonů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Progresivní kovové telefony poskytují příznivcům sociálních sítí trvalé připojení dle libosti
Design s rukopisem Samsung pro rok 2010 přináší elegantní ergonomii a bezkonkurenční styl

Společnost Samsung Electronics, přední světový výrobce mobilních telefonů a telekomunikačních systémů, představila působivou řadu dotykových mobilních telefonů Samsung Shark. Prvními zástupci této „žraločí“ edice jsou modely Samsung Shark (S5350), klasický telefon se službou SNS, a elegantní vysouvací telefony Samsung Shark 2 (S5550) a Samsung Shark 3 (S3550).

Edice Samsung Shark byla vytvořena pro aktivní uživatele toužící po multimédiích, pro něž má styl a design stejnou váhu jako trvalý přístup k sociálním sítím a kontakt s přáteli a rodinou. Spojení výkonu a funkčnosti v takto jedinečném a stylovém přístroji umožní uživatelům telefonu z edice Samsung Shark vyniknout mezi ostatními a zároveň s nimi zůstat trvale v kontaktu.

„Provedení edice Samsung Shark má uspokojit potřeby aktivních uživatelů se smyslem pro styl, kteří vyžadují trvalé spojení se svými přáteli. Edice Samsung Shark nejen zprostředkovává svým uživatelům nejnovější zprávy a důležité informace, ale zároveň jim dává příležitost vyjádřit vlastní styl a nezaměnitelný osobní vkus,” řekl Younghee Lee, viceprezident pro marketing mobilních přístrojů společnosti Samsung Electronics.

Přitom není třeba kompromisů: telefony Samsung Shark nabízí vynikající poměr výkonu a ceny současně se skvělým stylem, rozsáhlými multimediálními funkcemi a intuitivním ovládáním.

Na nečinné obrazovce jsou rozmístěny přímé zkratky pro připojení do sociálních sítí (SNS), díky nimž se uživatel jediným kliknutím připojí k Facebooku, MySpace, Bebo a dalším oblíbeným stránkám.

Software Samsung Communities uživatelům umožňuje rychlé a snadné ukládání a sdílení fotografií a vlastních videozáznamů na celosvětových sítích nebo stránkách s fotoalby. Na druhou stranu pohotový a jednoduchý přístup na oblíbené stránky typu Flickr, Picasa, Photobucket a YouTube podporuje prohledávání a prohlížení doslova za pochodu.

S telefony edice Samsung Shark dosáhnou vytížení uživatelé klidu na duši díky bezpečnostním prvkům, k nimž patří i funkce Mobile Tracker, která pomáhá při hledání ztraceného či odcizeného přístroje. Jejím prostřednictvím je uživatel upozorněn, kdykoli dojde k výměně SIM karty. Navíc lze na přístroji naprogramovat SOS zprávu, která v případě tísně upozorní předem zvoleného adresáta, čímž lze rychle a diskrétním způsobem požádat o pomoc.

Shark (S5350): Elegantní klasický telefon se službou SNS
Úhledné křivky telefonu Samsung Shark, kovové kryty a jedinečný asymetrický design přepisují pravidla vhledu klasických telefonů. Oblý a ergonomický tvar nabízí snadnější držení než standardní hranaté modely a štíhlý profil telefonu (11,9 mm) padne dokonale do kapsy. Tento stylový přístroj je plný multimediální zábavy hudbou počínaje a pokročilými funkcemi fotoaparátu konče.

Design modernizovaného grafického uživatelského rozhraní (GUI) dodává i mobilnímu rozhraní nový, strhující a stylový vzhled. Uživatelé si mohou vybrat z řady moderních a propracovaných motivů tak, aby odpovídaly jejich osobnímu stylu. Telefon Samsung Shark je rovněž vybaven 3,2megapixelovým fotoaparátem s možností pořizování videozáznamu.

Vedle toho nabízí Samsung Shark funkci Multi-instant messaging, která kombinuje všechny uživatelovy účty na GTalk, AIM, a Palringo Chat v jediné snadno ovladatelné aplikaci určené k okamžité komunikaci se všemi přáteli. Chatování s přáteli na kterékoli platformě tak nevyžaduje víc než otevření jediné aplikace.

Shark 2 (S5550): futuristický snadno vysouvací telefon s displejem AMOLED
Telefon Samsung Shark 2 představuje propracovanou kombinaci výlisků, kevlaru a kovových povrchů, jejímž výsledkem je vyhraněný, vycizelovaný vzhled – diktát formy. A co je důležité, tento mobilní telefon nejen dobře vypadá, ale dokáže mnohem víc: jeho výkon je obdivuhodný.

Samsung Shark 2 se může pochlubit displejem AMOLED se zcela věrným zobrazením při kratší odezvě a zároveň nižší spotřebě, než je tomu u jiných typů displejů. Realistické barvy spolu s širokým pozorovacím úhlem z něj dělají dokonalý přístroj k prohlížení fotografií i videozáznamů s přáteli.

Pomocí 5megapixelového fotoaparátu s automatickým zaostřováním pořídíte skvělé fotky kdykoli a kdekoli. Videozáznam v rozlišení QVGA a s rychlostí 30 snímků za sekundu nabízí spolehlivé přehrávání záznamů. Mezi další funkce patří interní paměť o velikosti 110 MB a slot pro externí microSD kartu (až 8 GB), díky čemuž má přístroj dostatečně velkou paměť pro jakýkoli multimediální obsah. Model Shark 2 nabízí vše, co uživateli zajistí pohodlí a využitelnost počínaje připojením Bluetooth a USB až po rozsáhlou kapacitu paměti.

Podobně jako model Samsung Shark i Samsung Shark 2 nabízí funkci Multi-instant messaging pro okamžitou komunikaci se všemi přáteli. Na nečinné obrazovce modelu Shark 2 jsou umístěny zkratky pro připojení do SNS, takže se uživatelé mohou v mžiku dostat na stránky svých sociálních sítí.

Shark 3 (S3550): kompaktní a oblý
V modelu Shark 3 se snoubí jednoduchost se stylem, díky čemuž se tento model stává jedním z nejlepších vysouvacích telefonů na trhu. Vytříbené provedení a originalita přinášejí běžným uživatelům mobilních telefonů nový rozměr rafinovanosti a elegance. Vzorovaný kovový zadní kryt dodává přístroji luxusní vzhled z libovolného úhlu pohledu, zatímco kompaktní velikost podtrhuje přenosnost a příjemnou ergonomii.

Tenký a elegantní vnější vzhled doplňují prvotřídní funkce díky vylepšenému uživatelskému rozhraní, které nabízí pohodlný provoz a optimalizovanou navigaci. Nové inovativní uživatelské rozhraní nabízí o jednu měkkou klávesu dole uprostřed navíc, která se při intuitivní navigaci přizpůsobuje potřebám uživatele. Optimalizované uživatelské scénáře zjednodušují navigační cesty pro běžné funkce jako např. vytvoření zprávy a dobré grafické rozložení zlepšuje přehlednost a čitelnost jednotlivých obrazovek nabídky.

Připojení do sociálních sítí je s funkcí instant messaging a různými službami SNS snadné. Model Shark 2 je vybaven 2megapixelovým fotoaparátem, kterým můžete snadno zachytit spontánní a zábavné momenty. Stejně tak snadno dostupná je i hudební zábava. Vnitřní paměť o velikosti 40 MB a microSD karta (až 8 GB) nabízejí dostatečnou kapacitu pro uchování fotoalb i hudebních knihoven v bezprostředním dosahu.

Mobilní telefony edice Samsung Shark budou na trhu od února 2010. Orientační cena S5350 bude 4 099,- Kč včetně DPH, orientační cena S5550 bude 4 999,- Kč včetně DPH a orientační cena S3550 bude 2 799,- Kč včetně DPH.

Samsung Shark (S5350)
Síť: - HSDPA 3,6 Mbps UMTS (900/2100)
- GPRS (850/900/1800/1900)
Rozměry: - 115,2 x 46,7 x 11,9 mm/ 99,2 g
Displej: - 2,2” QVGA s 262 tis. barvami
Fotoaparát: - 3,2 Mpx s CIF(VT)
- Funkce rozpoznání úsměvu, panoramatický snímek
Hudba: - MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AMR, MIDI,SP-MIDI, i-melody, WAV, MMF
- Vyhledávač hudby
- DNSe (Digital Natural Sound Engine) v 1.0
- FM rádio s RDS
Video: - MPEG4, H.263, H.264 15 fps @ QVGA
Funkce s přidanou hodnotou: - Samsung Communities
- Multi-instant messaging (GTalk, AIM, Palringo)
- Prohlížeč dokumentů
- Funkce Mobile Tracker / SOS zpráva
Připojení: - Bluetooth 2.1
- USB 2.0
Paměť: - Interní paměť: 100 MB
- Externí paměť: MicroSD (až 16 GB)
Baterie: - Doba hovoru až 190 min (v režimu 3G) / až 620 min (v režimu 2G)
- Pohotovostní režim: až 450 h
- 900 mAh

Samsung Shark 2 (S5550)
Síť: - HSDPA 3,6 Mbps ( 900 / 2100)
- EDGE / GPRS (850 / 900 / 1800 / 1900)
Rozměry: - 48,7 x 101,8 x 14,8 mm / 99 g
Displej: - 2,2” QVGA s 262 tis. barvami, AMOLED
Fotoaparát: - 5 Mpx, s automatickým zaostřováním a LED bleskem
- Funkce rozpoznání tváří, úsměvu, PhotoEffect
Hudba: - MP3, AAC-LC, AAC+, eAAC+, WMA, AMR, MID
- Vyhledávač hudby
- DNSe (Digital Natural Sound Engine) v 2.0
- FM rádio
Video: - MPEG4 / H.263 / QVGA 30 fps (záznam a přehrávání)
- Video editor
Funkce s přidanou hodnotou: - Samsung Communities
- Prohlížeč dokumentů
- Multi-instant messaging (Palringo, GTalk, AIM, ICQ)
- Funkce falešné volání
Připojení: - Bluetooth 2.1
- USB 2.0
Paměť: - Interní paměť : 110 MB
- Externí paměť : MicroSD (až 8 GB)
Baterie: - Doba hovoru: 11,7 h (v režimu 2G ) / 5,25 h (v režimu 3G)
- Pohotovostní režim: až 623 h (v režimu 2G) / až 412 h (v režimu 3G)
- 960 mAh

Samsung Shark 3 (S3550)
Síť: - GPRS (850/900/1800/1900)
- EDGE
Rozměry: - 95,8 x 45,8 x 14,4 mm/ 79 g
Displej: - 2,0” QVGA TFT s 262 tis. barvami
Fotoaparát: - 2 Mpx
Hudba: - MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA
- DNSe (Digital Natural Sound Engine)
- FM rádio s RDS
Video: - MPEG4, H.263
Rozšířené funkce: - Samsung Communities
- Instant messaging (G-talk)
- Funkce SOS zpráva / falešné volání
Připojení: - Bluetooth 2.1
- USB 2.0
Paměť: - Interní paměť: 35 MB
- Externí paměť: MicroSD (až 8 GB)
Baterie: - Doba hovoru: až 450 min
- Pohotovostní režim: až 430 h
- 800 mAh

Tiskové zprávy

Diskuse