Umax eGreat EG-R2A - multimediální přehrávač

18. 1. 2010 21:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Full HD Media Tank pod 3.000,-

Umax eGreat EG-R2A - multimediální přehrávač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Umax uvádí na trh další multimediální přehrávač eGreat EG-R2A s důrazem zejména na atraktivní cenu při zachování skvělé kompatibility video a audio formátů, nadprůměrnou konektivitu, kompletní česku lokalizaci a snadnou implementaci v domácí lokální síti.
Základem eGreatu EG-R2A je chip Realtek 1073 (400MHz), který je více než důstojným konkurentem procesorům řady Sigma Designs. Díky použité technologii zvládá nový eGreat většinu dostupných audio/video formátů a kodeků včetně populární Matrošky. Problémy mu nečiní ani Blue-Ray formáty BDMV a BD ISO. Do přístroje lze vložit 3,5“ SATA disk s kapacitou až 2TB. Méně zkušení uživatelé ocení rychlý start a odezvu systému stejně jako jednoduché uživatelské rozhraní s českou lokalizací. Skvělá je práce s titulky přímo při přehrávání videa s možností nastavit velikost, barvu, kódování (nechybí CP1250 ani UTF-8) a další atributy. Díky funkci „Time seek“ lze vyhledat konkrétní úsek filmu buď pomocí zadání příslušného času nebo na zobrazené časové ose.
Konektivita tohoto modelu je nadprůměrná. Na zadní straně jsou umístěny audio a výstupy, mezi nimiž nechybí HDMI 1.3a (až 1080P), komponentní/ kompozitní výstupy, digitální optický výstup, LAN 10/100 i USB Slave port pro připojení k PC. Na čelní straně přehrávače je dostupný e-SATA konektor a dva USB 2.0 porty pro připojení dalších externích zařízení (flash disk, DVD mechanika apod.) V lokální síti lze streamovat data z jiných síťových zdrojů (PC, NAS servery apod.) díky vestavěnému Samba a uPnP protokolu. V základním menu nalezne uživatel podporu internetových portálů YouTube, Picasa, počasí, RSS news apod.
Cena eGreat EG-R2A je stanovena na atraktivních 2.990 Kč s DPH. Verze s 1TB diskem je o 2000 dražší a verze s 1,5TB diskem vyjde na 5690 Kč s DPH. V dodávce nechybí dálkový ovladač a potěší i přibalený HDMI kabel.

Tiskové zprávy

Diskuse