HP uvádí nové notebooky pro podnikový segment

19. 1. 2010 15:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Výkonné firemní notebooky, pracovní stanice a nově all-in-one řešení pro retail

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP představila novou řadu výkonných desktopů a notebooků, navržených tak, aby odpovídaly vysokým nárokům firemních uživatelů na výkon a spolehlivost. Zároveň aby pomáhaly podnikům zvyšovat svou efektivitu a snižovat dopady na životní prostředí. Společnost také rozšířila své portfolio mobilních produktů o první notebook HP Mini s dotykovou technologií.
Firemní notebooky pro výkon bez kompromisů
Společnost HP uvedla dva nové přírůstky řady HP ProBook s označením „b“. Stroje HP ProBook 6440b a HP ProBook 6540b jsou určeny firemním zákazníkům hledajících především efektivitu. Notebooky HP ProBook 6440b a 6540b pracují na architektuře Intel a disponují displejem s úhlopříčkou 35,6 cm (14") respektive 39,6 cm (15,6") s HD rozlišením a LED podsvícením. K dispozici je DisplayPort pro digitální připojení externího monitoru. Notebooky nabízí integrované WiFi a Bluetooth® připojení, rozšířené možnosti zabezpečení, integrovaný dokovací konektor, numerickou klávesnici a model 6540b i sériový port.
Odolné notebooky určené pro mobilní profesionály
Nový HP EliteBook 8440p a HP EliteBook 8540p v sobě zahrnují nejnovější mobilní technologie a jsou navrženy tak, aby splnily i náročné testy vojenských standardů MIL-STD-810G. Oba nové modely si ponechaly klasický platinový povrch z eloxovaného hliníku a kompletní vyztužené šasi ze slitiny hořčíku.
HP EliteBook 8440p disponuje 35,6 cm (14") displejem s HD rozlišením a umožňuje výběr mezi integrovanou a samostatnou grafickou kartou. HP EliteBook 8440p obsahuje baterii s vysokou výdrží, jeho hmotnost začíná na pouhých 2,2 kg a nabízí inovativní technologie pro využití v kanceláři i na cestách.
HP EliteBook 8540p nabízí displej s úhlopříčkou 39,6 cm (15,6") s HD rozlišením a vysoký výkon. Notebook umožňuje spouštět náročné aplikace vyžadující rychlé renderování, pokročilé grafické technologie nové generace, rychlé pevné disky a podporu až 16 GB paměti. Tento robustní notebook splňuje vojenské normy pro odolnost proti vibracím, prachu, vlhkosti, vysoké nadmořské výšce a vysokým teplotám.
HP Mini 5102
S váhou začínající na pouhých 1,2 kg je odolný netbook HP Mini 5102 určený jak pro mobilní profesionály, tak i pro studenty. K dispozici je standardní i doteková verze. HP Mini 5102 se vyznačuje kvalitním povrchem z lehkého eloxovaného hliníku s možností výběru černé, červené nebo modré leštěné povrchové úpravy. K dispozici je také volitelná rukojeť pro snadné přenášení.
Dotykový displej umožňuje uživatelům pracovat intuitivně tou metodou vkládání dat, která jim nejvíce vyhovuje. Multitouch gesta a pohyby prstů po obrazovce umožňují uživatelům procházet menu i aplikace a poskytují snadný přístup k informacím a webový stránkám, zatímco pohodlná klávesnice Mini 5102 slouží pro snadné psaní e-mailů, instant messaging a další textové aplikace. HP Mini 5102 využívá nejnovější procesor Intel Atom ™ N450, disponuje širokou konektivitou, včetně mobilního širokopásmového připojení, a velkým 25,6 cm (10,1'') LED displejem ve variantě WSVGA nebo s HD rozlišením.
Nové pracovní stanice HP Z pro cenově dostupný výkon
Nový přírůstek do řady výkonných pracovních stanic HP Z ji posunuje do nové cenově dostupné úrovně a dělá tak z pracovních stanic HP Z200 ideální volbu pro inženýry a projektanty využívající aplikace Autodesk AutoCAD, pro fotografy pracující s Adobe Photoshop® a pro pokročilé kancelářské uživatele.
Kromě architektury typické pro pracovní stanice, designu a certifikace pro softwarové aplikace je přínosem HP Z200 využití nejnovějších technologií společnosti Intel, jakou jsou dvoujádrové procesory postavené na budoucích procesorech Intel, stejně jako čtyřjádrové procesory založené na podnikové řadě Intel Xeon ® 3400. Stejně jako u ostatních pracovních stanic HP řady Z, i HP Z200 poskytuje flexibilní platformu s řadou možností v operačních systémech Windows i Linux, ale také v široké škále aplikací, díky certifikaci nezávislých dodavatelů softwaru (ISV).
Společnost HP rovněž představila softwarový nástroj HP Performance Advisor, který funguje jako osobní systémový správce pro aktualizaci nastavení a ovladačů uživatelské pracovní stanice, čímž zajišťuje její stálý optimální výkon, maximální stabilitu a zvyšuje celkovou produktivitu. HP Performance Advisor je v pracovních stanicích HP exkluzivně předinstalován a distribuován bez dodatečných nákladů. Kromě toho obsahují všechny nové pracovní stanice HP řady Z předinstalovaný unikátní software pro profesionální videokonference HP SkyRoom.
Vysoký výkon pracovních stanic HP i na cestách
Podle společnosti IDC zaujímá v současné době HP s 42,8 % první místo světového trhu s mobilními pracovními stanicemi. V tomto segmentu představila společnost HP EliteBook 8540w s 15" displejem a doplnila tak svou oceňovanou řadu notebooků EliteBook. HP EliteBook 8540w dosahuje grafického výkonu srovnatelného s pracovními stanicemi, který je testován, certifikován a optimalizován pro běh nejnáročnějších profesionálních aplikací.
Grafický výkon mobilní pracovní stanice HP EliteBook 8540w plně využívá prostorného LED displeje s úhlopříčkou 39,6 cm (15,6") a poskytuje výhody rychlého renderování, grafického výkonu nové generace, rychlých pevných disků a podpory až 16 GB operační paměti spolu s novými procesory Intel i5 a i7.
Dotykový systém pro maloobchodní prodej
Především snadné používání. Prodejní systém HP ap5000 HP All-in-One POS obsahuje kombinaci produktů, která poskytuje maloobchodním prodejcům komplexní hardwarové řešení prodeje bez nutnosti složitě přemýšlet nad jednotlivými prvky. Kompaktní systém maximalizuje pracovní prostor a zahrnuje centrální procesorovou jednotku, dotykový displej, čtečku magnetických proužků, a to buďto s dvouřádkovým displejem nebo 26,4 cm (10,4'') a LCD displejem pro zákazníka ke zvýšení účinnosti propagačních aktivit.
„V reakci na preference zákazníků rozšířila společnost HP portfolio maloobchodních all-in-one řešení, která poskytují vyšší flexibilitu i výsledky v různých oblastech obchodního podnikání," uvedl Ray Carlin, Vice President, Global Retail Store Solutions Business Unit, HP. "Proto, že se již maloobchodní trh vzpamatovává z ekonomicky těžkého období, vyvinula společnost HP rozsáhlé portfolio produktů pro retail tak, aby co nejlépe vyhověla měnícím se potřebám svých zákazníků." Další informace o HP ap5000 jsou k dispozici na www.hp.com/go/ap5000.
Další informace o produktech, včetně specifikací produktů a obrázků, jsou k dispozici na webové stránce www.hp.com/personal.
Ceny a dostupnost

HP ProBook 6440b bude v ČR k dispozici do konce ledna 2010 za cenu od 17 599 Kč bez DPH.
HP ProBook 6540b bude v ČR k dispozici do konce ledna 2010 za cenu od 17 599 Kč bez DPH.
HP EliteBook 8440p bude v ČR k dispozici v polovině února 2010 za cenu od 27 269 Kč bez DPH.
HP EliteBook 8540p bude v ČR k dispozici v polovině února 2010 za cenu od 25 999 Kč bez DPH.
HP Mini 5102 bude v ČR k dispozici v polovině února 2010 za cenu od 8 290 Kč bez DPH.
Pracovní stanice HP Z200 bude v ČR k dispozici v únoru 2010 za cenu od 25 090 Kč bez DPH.
Mobilní pracovní stanice HP EliteBook 8540w bude v ČR k dispozici v polovině února 2010 za cenu od 30 420 Kč bez DPH.
Pokladní systém Ap5000 HP All-in-One bude v ČR k dispozici v březnu 2010 za cenu od 17 160 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse