Intel Core pro rok 2010

19. 1. 2010 20:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Na český trh přicházejí nové počítače s inteligentními procesory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Intel na český trh uvádí novou rodinu inteligentních procesorů Intel® Core™ pro rok 2010. Své produkty budou nabízet všichni významní mezinárodní výrobci, například Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony a Toshiba, i lokální producenti: 100mega, Alza.cz, Comfor, Czech Computer, Prestigio, Tecom nebo Vahal.

„Na náš trh se dostaly produkty všech významných mezinárodních i lokálních výrobců počítačů. Zákazníci si tak mohou vybrat z jejich široké nabídky,“ řekl Martin Drdúl, obchodní manažer společnosti Intel, a dodává: „Díky technologii Turbo Boost přinesou procesory nové možnosti inteligentního výkonu.“

Společně s dalšími postupy pomáhá 32nanometrová výrobní technologie zrychlit počítač a současně snížit spotřebu elektrické energie. Intel představuje více než 25 procesorů, bezdrátových adaptérů a čipových sad. Mezi nimi jsou například nové procesory Intel® Core™ i7, i5 a i3, čipové sady Intel® 5 Series a adaptéry Intel® Centrino® Wi-Fi a WiMAX s funkcemi Intel® My WiFi . Očekává se, že na základě těchto produktů sjede z výrobních linek více než 400 různých modelů notebooků a stolních PC a dalších 200 modelů integrovaných zařízení.

Rychlost a inteligence v jednom
Nové procesory Core i7 a Core i5 nabídnou technologie Intel Turbo Boost1 a Intel Hyper-Threading2, které zajistí adaptivní výkon a inteligentnější provoz. Technologie Intel Turbo Boost1 dynamickou regulací zátěže automaticky a inteligentně zvyšuje výkon, aby aplikace vždy běžely tak, jak mají. Technologie Intel Hyper-Threading2 umožňuje inteligentní multi-tasking: každému výpočetnímu jádru dovolí zpracovávat několik vláken zároveň.

Čipová sada Intel® 5 Series podporuje všechny nové procesory Intel Core a je prvním jednočipovým řešením společnosti Intel, které namísto pouhého propojení komponent poskytuje také spoustu inovací a funkcí. Řada Intel Core rovněž disponuje technikami pro snížení spotřeby elektrické energie. Jde například o techniku „HUGI“ („hurry up and get idle“), která procesorům umožňuje rychlé dokončení úloh a prodlužuje životnost baterie.

Nová řada Intel Core jako první zahrnuje procesory pro běžné počítače, do kterých je integrováno grafické jádro. Jde také o první integrované řešení nabízející multikanálové audio Dolby* TrueHD a DTS* Premium Suite pro domácí kino. S Intel® HD grafikou dokáže procesor plynule přehrávat video ve vysokém rozlišení a umožní hrát většinu počítačových her. Intel® HD dokáže uspokojit také ty zájemce, kteří díky ní nebudou potřebovat dodatečnou grafickou kartu, a přesto dostanou plnou podporu v novém operačním systému Microsoft Windows* 7.

Tiskové zprávy

Diskuse