Notebooky SONY VAIO řady Z

19. 1. 2010 20:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada VAIO Z má nepřekonatelný výkon

Notebooky SONY VAIO řady Z

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• Rychlý přístup k souborům díky Dual SSD disku v zapojení Raid 0 a procesoru Intel® Core i5-520M
• Grafická karta NVIDIA® GeForce® GT 330M GPU se systémem Dynamic Hybrid Graphics
• Pevná, ale lehká konstrukce z uhlíkových vláken a hliníku
o hmotnosti pouhých 1,41 kg
• 33,3cm displej VAIO Premium s rozlišením 1600x900

Pokud se spokojíte pouze s tím nejlepším, bude vaším dokonalým společníkem na cestách nový notebook VAIO řady Z od Sony.

Štíhlá a stylová řada Z nedělá kompromisy v oblasti mobility, vzhledu, možností připojení, ani výdrže baterie. A navíc má skutečně velký výkon, se kterým hravě zvládnete všechny pracovní úkoly a ušetříte tak drahocenný čas.

Operační paměť 4GB bez problémů zvládne i náročné aplikace. Dva SSD disky bez pohyblivých částí umožňují paralelní zápis dat, což celý proces urychluje. Při menších rozměrech i hmotnosti, než mývají klasické HDD disky nabízí tento pevný disk vyšší přenosovou rychlost (až 6,2x vyšší oproti HDD s 5400 ot./min) a tím šetří čas.

Integrovaná grafická karta NVIDIA® GeForce® GT330M s 1 GB GDDR3 VRAM si snadno poradí se složitými dokumenty, prezentacemi, přehráváním filmů
a spoustou různých grafických aplikací. Navíc nový systém Dynamic Hybrid Graphics inteligentně optimalizuje výkon na míru vašim pracovním úkonům. Alternativou k manuálnímu výběru grafických režimů je režim AUTO, který detekuje typ aktuálního zatížení a automaticky přepíná mezi úsporným režimem STAMINA a výkonným režimem SPEED, tak jak to odpovídá náročnosti prováděných úkolů.

Notebook VAIO Z váží pouhých 1,41 kg. Základ šasi tvoří uhlíková vlákna a hliník, tedy materiály, které zaručují nízkou hmotnost a zároveň odolnost. Vzhled notebooku umocňuje pevná a lehká opěrka zápěstí vyrobená s jediného kusu hliníku.

Kvalitu obrazu displeje VAIO Premium oceníte ať už děláte cokoliv. LCD displej
s úhlopříčkou 33,3 cm (13.1”) a LED podsvícením nabízí skvělé hodnoty jasu, ostrosti a kontrastu. Barevná škála (gamut) pokrývající 96 % Adobe RGB zajišťuje výjimečné zobrazení Full HD videa i statických fotografií.

Výkon a mobilita, ale rozhodně nejsou na úkor pohodlí, jaké očekáváte od notebooků určených pro práci. Vestavěný senzor okolního osvětlení pozná, že
se zešeřilo a automaticky zapne podsvícení klávesnice. Zároveň sníží jas displeje pro úsporu energie a lepší čitelnosti.

Další uživatelské pohodlí a jistotu nabízí tlačítko ASSIST na předním panelu, které zajišťuje přístup k softwaru VAIO Care. Tento program pomáhá při údržbě, diagnostice a servisu vašeho počítače VAIO pomocí několika málo klinutí.

K vyšší produktivitě práce přispívá také mobilní širokopásmová technologie VAIO Everywair 3G umožňující připojení k vysokorychlostním sítím na cestách.

Nové modely VAIO Z jsou vybaveny procesory Intel® Core™ a operačním systémem Windows® 7 Professional.

Kompletní řada doplňků obsahuje mimo jiné i speciální dokovací stanici, kožená pouzdra, myši a baterie s vyšší kapacitou.

Nová řada Z notebooků VAIO od Sony bude v prodeji od konce března 2010.

Model:
VAIO VPCZ11X9E
Procesor: Intel® Core i5-520M 2,4GHz s technologií Intel® Turbo Boost (max. 2,93 GHz)
Operační systém: Genuine Windows® 7 Professional
(64bit)
Paměť: 4 GB DDR3 SDRAM (1066 MHz)
Pevný disk SDD: Dual SSD (RAID 0), 128 GB
Displej: 33,3 cm (13.1”), 16:9, VAIO Premium (1600x900) s LED podsvícením
Grafika: NVIDIA® GeForce® GT 330M GPU + Intel® HD Graphics s 1 GB GDDR3 VRAM
Optická mechanika: DVD+-RW/+-R DL/RAM
Hmotnost a rozměry: 1,41 kg (s dodanou baterií);
210 x 23,8-32,7 x 314 mm (H x V x Š)
Ostatní: WLAN 802.11a/b/g/n; VAIO Everywair WWAN; Bluetooth 2.1+EDR; podsvícení klávesnice; webkamera MOTION EYE; HDMI výstup; tlačítka VAIO/Assist; černá povrchová úprava

Tiskové zprávy

Diskuse