Notebooky SONY VAIO řady S a Y

19. 1. 2010 20:18    Rubrika: Tiskové zprávy

• VAIO Y: dlouhá výdrž baterie a efektivní práce na širokoúhlém displeji s vysokým kontrastem

Notebooky SONY VAIO řady S a Y

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění





Výkon, snadná přenosnost a kvalitní funkce. To vše vám přináší dva nové ultramobilní notebooky od Sony.

Pokud pracujete často na cestách, nabízí elegantní VAIO řady S detailní obraz 33,8cm (13,3”) širokoúhlého displeje s LED podsvícením a grafický výkon, jaký potřebujete.

Stejný 33,8cm (13.3”) LED displej u odlehčené sesterské řady VAIO Y dokazuje, že přenositelnost počítače nemusí být na úkor výdrže baterie nebo elegantního designu.

Modelová řada S je vybavena technologií VAIO Everywair zajištující vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím 3G mobilních sítí, které ideálně využijete právě na cestách.

Nové notebooky VAIO řady S – Mobilita a vysoký výkon pro práci i zábavu
Stylová nová řada S nabízí přitažlivou kombinaci mobility a výkonu, která se skvěle hodí pro vyšší pracovní výkon. Hmotnost pouhé 2 kg (včetně baterie)
a štíhlé tělo z odolné a lehké hořčíkové slitiny, dělají z tohoto notebooku dokonalý univerzální nástroj pro práci i zábavu.

Notebooky VAIO řady S pohání nejnovější generace procesorů Intel® Core™. Jejich výkon zvyšují 4 GB paměti DDR3 RAM, která zároveň poskytuje dostatek prostoru pro pohodlný běh všech aplikací. Nová integrovaná grafická karta Intel® HD Graphics zvládá grafické prezentace i aplikace. Možnosti procesoru naplno oceníte při sledování obrazu na HD televizoru připojeném přes HDMI port.

Širokoúhlý 33,8cm (13.3”) displej VAIO s LED podsvícením nabízí dokonale ostrý obraz, vysoký kontrast a přesné podání barev.

Vybrané modely jsou vybaveny podsvícenou klávesnicí se senzorem okolního osvětlení. Stejný senzor u všech modelů nastavuje jas displeje pro příjemné sledování a zároveň úsporu elektrické energie. Pohodlné a jisté ovládání zajišťuje trackpad podporující gesta více prsty (Multi-touch).

Vestavěné bezpečnostní technologie zahrnují Advanced HDD Protection, která chrání data před havárií disku i při startu systému nebo přípravě na přechod do režimu spánku.

Mezi možnosti připojení patří tři USB porty a HDMI výstup pro přehrávání Full HD multimédií na připojeném televizoru. Pokud se nacházíte daleko od Wi-fi hotspotu, volitelné 3G mobilní širokopásmové připojení VAIO Everywair zajistí přístup na internet rychlostí downloadu až 7,2 Mbps.

V nabídce je také kompletní řada příslušenství značky Sony včetně dokovací stanice, filtru na ochranu soukromí pro nerušené sledování obrazovky, sladěné pouzdro i myš.

Nová řada VAIO Y – Váš každodenní společník
Štíhlé notebooky řady VAIO Y nabízejí jednoduchou správu vašeho digitálního života i plnění každodenních multimediálních úkolů.

Nové notebooky VAIO řady Y o hmotnosti méně než 1,8 kg na první pohled vynikají svým elegantním pláštěm (obsahujícím z důvodu vyšší pevnosti hořčíkovou slitinu) a válcovým pantem. Notebooky mají stejný kontrastní širokoúhlý 33,8cm (13,3”) LED displej jako řada S, poskytující dokonale detailní zobrazení dokumentů, grafiky a dalších souborů.

Řada Y je navržena tak, aby bylo možné pracovat nebo se bavit delší dobu. Spotřebu energie minimalizují procesory Intel® pracující s nízkým napětím. Standardní výdrž baterie až 9 hodin1 se skvěle hodí na dešlí cesty. Navíc je napájecí adaptér velmi malý, aby při cestování zabíral méně místa.

Plnohodnotná klávesnice s přesnými rozestupy kláves a dobrou odezvou je zkonstruována pro pohodlné psaní. Ideálně se tak hodí pro tvorbu prezentací, práci na textových dokumentech při dojíždění nebo blogování v kavárnách. Ovládání a navigace v multimediálních souborech je jednodušší než kdy dříve díky novém touchpadu s podporou gest více prsty: kruhový posun, listování dopředu a dozadu, zoomování roztažením prstů a otáčení objektů pomocí přesných pohybů konečků prstů.

Pohodlí a jistotu nabízí tlačítko ASSIST na předním panelu, které u obou notebooků zajišťuje přístup k funkci VAIO Care. Tento nový jednoduchý program pomáhá při údržbě, diagnostice a servisu pomocí několika málo klinutí. VAIO Care dokonce pomáhá se záchranou dat, když váš notebook nechce nastartovat.

Nové notebooky VAIO řady S a Y od Sony budou v prodeji od konce ledna 2010.
1 podle MobileMark® 2007

Model:
VAIO VPCS11X9E/B VAIO VPCY11S1E
Procesor: Intel® Core™ i3-330M 2.13GHz Intel® Core 2 Duo Processor SU7300
Operační systém: Genuine Windows® 7 Professional
(64bit) Genuine Windows® 7 Home Premium
(64bit)
Paměť: 4 GB DDR3 SDRAM (1066 MHz) 4 GB DDR3 SDRAM (800 MHz)
Pevný disk: 320 GB, Serial ATA / 5400 ot./min 320 GB, Serial ATA / 5400 ot./min
Displej: 33,8 cm (13,3”) 16:9 VAIO (1366x768) s LED podsvícením 33,8cm (13,3”) VAIO (1366x768) s LED podsvícením
Grafika: Intel(R) HD Graphics Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD
Optická mechanika: DVD+-RW/+-R DL/RAM -
Hmotnost a rozměry: 2,0 kg (s dodanou baterií);
228,5 x 27,6-31,5 x 329 mm (H x V x Š) 1,78 kg (s dodanou baterií);
226, x 23,7-32 x 326 mm (H x V x Š)
Ostatní: WLAN 802.11b/g/n; VAIO Everywair WWAN; Bluetooth 2.1+EDR; podsvícení klávesnice; kamera MOTION EYE; HDMI výstup; tlačítka VAIO/Assist / černá povrchová úprava WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth 2.1+EDR; kamera MOTION EYE; HDMI výstup; tlačítka VAIO/Assist / stříbrná povrchová úprava

Tiskové zprávy

Diskuse