Vodafone posílá na pomoc Haiti 300 000 Kč

19. 1. 2010 09:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone posílá na pomoc Haiti 300 000 Kč

Vodafone jako společensky odpovědná firma přispěje na pomoc obětem ničivého zemětřesení na ostrově Haiti. Prostřednictvím partnerské neziskové organizace Člověk v tísni, která je iniciátorem veřejné sbírky SOS Haiti, věnuje Nadace Vodafone Česká republika na zmírnění dopadů ničivého zemětřesení částku 300 tisíc korun. Zaměstnanci se zároveň aktivně zapojili do podpory prostřednictvím zasílání dárcovských SMS.

„V rámci nadace jsme vždy připraveni bleskurychle a flexibilně zareagovat na mimořádné události. Loni jsme ve velmi rychlém sledu vytvořili sbírku pro oblast zasaženou povodněmi, nyní totéž činíme na pomoc obětem zemětřesení na ostrově Haiti,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone Česká republika.

O Nadaci Vodafone Česká republika
Nadace vznikla v roce 2006 a zaměřuje se zejména na:
• rozvoj schopností, dovedností a vlastní iniciativy mladých lidí (grantové programy Vpoho a Vpohybu)
• zapojení komunikačních technologií do pomoci znevýhodněným skupinám (grantový program Technologie)
• rozvoj a know-how podporu neziskových organizací (program Rok jinak)
Nadace je financována společností Vodafone ČR a nadací Vodafone Group Foundation, která koordinuje charitativní aktivity Vodafonu globálně. Od začátku své existence Nadace rozdělila přes 45 miliónů Kč mezi více než 300 projektů. V současné době je třetí největší firemní nadaci na českém trhu podle objemu rozdělovaných finančních prostředků.

Více informací lze získat na www.nadacevodafone.cz nebo www.rokjinak.cz.