Canon XEED SX7 Mark II Medical - medicínský projektor

21. 1. 2010 20:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon dnes představila třetí přírůstek do řady medicínských projektorů XEED navržených tak, aby poskytovaly špičkovou kvalitu obrazu při projekci lékařských snímků.

Canon XEED SX7 Mark II Medical - medicínský projektor

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



XEED SX7 Mark II Medical, který doplňuje modely XEED WUX10 Mark II Medical a
XEED SX80 Mark II Medical, umožňuje mimořádně jasnou a kvalitní projekci digitálních rentgenových snímků bez nutnosti složitých konfigurací a nastavení . Tento nový model portfolia medicínských projektorů Canon XEED Medical lze také používat spolu se systémem AcuScreenPRO, který provádí přesnou kalibraci a optimalizaci promítaného obrazu podle světelných podmínek konkrétního prostředí.

Kvalita obrazu Canon – široká paleta odstínů šedé
Projektor XEED SX7 Mark II Medical nabízí špičkový světelný výkon 4000 lumenů a nativní rozlišení SXGA+ (1400 x 1050 pixelů) pro výjimečně jasnou projekci a kontrastní poměr 1000 : 1 pro vynikající sytost černé a plynulou gradaci odstínů šedé. Tento mimořádně mobilní projektor s hmotností pouhých 4,8 kg a kompaktními rozměry je ideálním řešením pro projekci případových studií na lékařských konferencích a přednáškách.

Projektor XEED SX7 Mark II Medical simuluje standard DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine), a to pomocí 21 nastavení odstínů šedé, které lze měnit, a tak optimalizovat projekci obrazu podle světelných podmínek v dané místnosti. Díky této skutečnosti poskytuje projekci nejvyšší možné kvality v nejrůznějších prostředích, jako jsou konferenční sály, haly, posluchárny v lékařských školách a zasedací místnosti v nemocnicích.

Technologie panelů Canon LCOS (Liquid Crystal on Silicon) také zajišťuje přesnější reprodukci obrazu a zamezuje vzniku efektu „mřížky“ a „duhy“, s nimiž se často setkáváme u LCD a DLP projektorů. Tak na diskutovaném snímku mohou diváci snadněji rozpoznat jemné stíny a anomálie, a to i z větší vzdálenosti.

Projekce šitá na míru
Při stálé instalaci projektoru XEED SX7 Mark II Medical na jednom místě je
možné provádět jeho kalibraci podle světelných podmínek konkrétní místnosti. AcuScreenPRO, kalibrační systém dodávaný společností Larivière GmbH (partner Canonu), s pomocí softwaru a speciálního senzoru osvětlení vyhodnocuje celou řadu faktorů okolního prostředí, jako je zabarvení a intenzita okolního světla a také typ projekční plochy. Na základě těchto informací AcuScreenPRO provede přesnou korekci gamma křivky projektoru a optimalizací jeho výkonu dosáhne precizního vykreslení detailů na snímcích tvořených odstíny šedé, jež jsou v daných podmínkách reprodukovány v nejvyšší možné kvalitě. Tato data se pak uloží do paměti projektoru, do tzv. „vyhledávací tabulky“. Tak se kalibrovaná nastavení v projektoru uchovají i po jeho vypnutí a budou k dispozici i pro další použití.

Hlavní charakteristiky projektoru XEED SX7 Mark II Medical
• Optický systém Canon AISYS s mimořádně vysokým světelným výkonem 4000 lumenů
• Kontrastní poměr 1000 : 1
• Nativní rozlišení SXGA+ (1400 x 1050 pixelů)
• Technologie LCOS panelů – jistota průzračně čisté projekce
• Motorizovaný širokoúhlý objektiv Canon s 1,7x zoomem
• Podpora HD, DVI port s podporou HDCP
• Režim simulace DICOM s 21 nastaveními
• Plně automatické nastavení: Automatické zaostření, korekce lichoběžníkového zkreslení, korekce barvy projekční plochy a výběr vstupního signálu
• Podpora barevných prostorů Adobe RGB a sRGB
• Tichý režim pro téměř neslyšný chod (31 dBA)

Hlavní charakteristiky systému AcuScreenPRO
• Projektor Canon XEED:
o XEED SX7 Mark II Medical nebo
o XEED WUX10 Mark II Medical nebo
o XEED SX80 Mark II Medical
• Senzor osvětlení
• Kabel pro ovládání projektoru RS-232
• Software AcuScreenPRO

Tiskové zprávy

Diskuse