Canon uvádí na trh nové projektory

21. 1. 2010 20:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon uvádí na trh nové projektory a zobrazovací řešení pro projekci prvotřídní kvality

Canon uvádí na trh nové projektory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon dnes představila nové špičkové projektory a služby určené pro podnikovou a obchodní sféru.

Řadu projektorů Canon XEED rozšiřuje o nové projektory XEED SX7 Mark II a XEED SX7 Mark II Medical, které jsou vybaveny novými režimy pro dosažení špičkové projekce fotografií a rentgenových snímků, s dokonalejší reprodukcí barev v prvém případě a odstínů šedé v druhém.

Canon uvádí na trh také tři praktické balíčky, s jejichž pomocí budou uživatelé moci maximálně využít všech schopností svého projektoru; jde o řešení Passive Three-Dimensional Imaging, kalibraci barev Colour Calibration a systém AcuScreenPRO. Cenově nejpřístupnější LCD projektory řady Canon LV byly navíc dovybaveny četnými ekologicky šetrnými funkcemi a doplněny o dva nové modely.

XEED – prvotřídní kvalita obrazu
XEED SX7 Mark II, který zásluhou technologie Canon LCOS (Liquid Crystal on Silicon) poskytuje jasnou projekci s živými barvami a perfektní kresbou detailů, se stává nástupcem populárního modelu XEED SX7. Nabízí výjimečně vysoký světelný výkon 4000 lumenů, vysoké rozlišení SXGA+ a kontrastní poměr 1000 : 1. Projektor XEED SX7 Mark II rovněž disponuje novým režimem Foto, při jehož nastavení může uživatel kompenzovat jas a zabarvení okolního světla, a to pomocí voleb nastavených v projektoru. Režim Foto kompenzuje okolní světlo korekcí promítaných barev a tak zajišťuje reprodukci obrazu blížící se kvalitě reprodukce na sRGB monitoru.

Projektor XEED SX7 Mark II Medical je vybavený režimem Simulace DICOM s 21 nastaveními, jež uživateli umožňují optimalizaci reprodukce odstínů šedé podle světelných podmínek prostředí, v němž projekce probíhá, a zvýraznění jemných detailů na digitálních rentgenových snímcích. Stane se tak cenným doplňkem jakéhokoliv systému PACS (Picture Archiving and Communication System) .

Zobrazovací řešení pro optimální výsledky
Řešení Colour Calibration
Uživatelé, kteří používají dva nebo více projektorů pro multiprojekci, jistě ocení řešení kalibrace barev Canon Colour Calibration jako nepostradatelný nástroj, který sjednocuje dynamické rozsahy dvou spřažených projektorů, a eliminuje tak případnou „neshodu barev“.

Fotografové, designéři nebo inženýři využívající toto řešení mohou s pomocí fotoaparátu Canon Digital EOS nebo PowerShot, umístěného na stativu a připojeného k PC se spuštěnou softwarovou aplikací Colour Calibration, snímat několikačetné fotografie dvou promítaných snímků. Na základě nashromážděných dat software Colour Calibration provádí automatickou vzájemnou kalibraci dvou projektorů a vytváří kvalitní a sjednocený obraz bez nežádoucího posunu v barvách či jasu v celé jeho ploše.

Řešení Passive 3D
Nové řešení Canon Passive 3D (Passive Three-Dimensional Imaging) nabízí kreativním a inženýrským oborům vysoce kvalitní, pro zrak šetrnou a příjemnou 3D technologii.

3D řešení využívá dva projektory XEED, do nichž jsou vysílány DVI signály z vhodného zdroje. Před každým objektivem jsou umístěné speciálně navržené polarizační filtry, které efektivně blokují část obrazu promítaného druhým přístrojem. Pomocí vhodného softwaru pro 3D projekci se promítaný videoobsah rozdělí do dvou projektorů. Díky digitálnímu posunu optiky se dvojice obrazů – pro pravé oko a levé oko – dokonale zarovná a vytvoří 3D obraz pro maximálně autentický prostorový zážitek.

Toto 3D řešení, využívající dvojici XEED projektorů, poskytuje jasnější, čistší a ke zraku šetrnější 3D projekci, na níž má zásluhu spojení technologie Canon LCOS a polarizačních filtrů, které umožňují dopad většího množství světla na projekční plochu. LCOS projektory dokáží nabídnout vynikající kontrast a realističtější reprodukci barev, což jsou faktory, jež při předvádění produktového designu pomocí 3D systému hrají klíčovou roli. 3D řešení Canon XEED poskytuje při dlouhodobém sledování 3D obsahu také větší komfort pro zrak, který je důležitým aspektem vzhledem ke stále častějšímu využívání 3D technologie v oblasti průmyslových oborů a vzdělávaní.

AcuScreenPRO společnosti Larivière
AcuScreenPRO, kalibrační systém dodávaný společností Larivière GmbH (partner Canonu), s pomocí softwaru a senzoru osvětlení vyhodnocuje faktory okolního prostředí, jako je zabarvení a intenzita okolního světla a také typ projekční plochy. Na základě těchto informací AcuScreenPRO provede přesnou korekci, jíž optimalizuje gradaci od minimálního k maximálnímu osvětlení, a tak zajistí projekci s precizním vykreslením detailů rentgenových snímků tvořených odstíny šedé , jež jsou v podmínkách dané promítací místnosti reprodukovány v nejvyšší možné kvalitě.

Řada projektorů LV – soulad s ekologickou legislativou platnou od roku 2010
Ještě před nabytím účinnosti evropské směrnice EuP (Energy using Products), která vstoupí v platnost v roce 2010, Canon oživil svůj sortiment cenově příznivých LCD projektorů o dva nové modely. Model LV-7280 je XGA projektor za mimořádně nízkou cenu se světelným výkonem 2200 lumenů, který je určen pro vzdělávací a kancelářské sféru. Projektor LV-8215 je druhý cenově nejvýhodnější WXGA projektor, jímž Canon rozšiřuje nabídku pro zákazníky požadující projektor, který je všestranně výhodným řešením – z hlediska nákupní ceny, provozních nákladů a dopadu na životní prostředí.

Jako produkty Canon, jež jsou v plném souladu s evropskou legislativou, nabízejí projektory Canon LV delší životnost lampy, tj. 4000 hodin při projekci v normálním režimu (5000 hodin v tichém režimu), bez snížení svítivosti, čímž napomáhají snižování objemu odpadu vyvezeného na skládky. Tyto projektory se také vyznačují nízkou spotřebou energie – méně než 0,7 W v pohotovostním režimu. Pro uživatele, kteří požadují vyšší míru kontroly nad svými emisemi oxidu uhličitého (carbon footprint), mají projektory Canon LV unikátní funkci „Carbon Meter“, která vypočítává rozdíl spotřebované elektrické energie v tichém režimu a normálním režimu a zobrazuje hodnotu odpovídajícího snížení emisí CO2.

Tiskové zprávy

Diskuse