EA - The Sims 3 jsou jedničkou mezi hrami na PC

22. 1. 2010 19:47    Rubrika: Tiskové zprávy

SVĚTOVĚ NEJPRODÁVANĚJŠÍ HROU PRO PC SE V ROCE 2009 STALI THE SIMS 3

EA - The Sims 3 jsou jedničkou mezi hrami na PC

The Sims™ 3 dosáhli pozice jedničky mezi hrami na PC a deváté příčky mezi všemi platformami v EU, služba Výměna The Sims 3 navíc překonala metu 100 miliónů stažených předmětů

Společnost EA je hrdá na skutečnosti že její hra The Sims 3 se stala celosvětovou jedničkou v prodeji her na PC za rok 2009*a je celkově na devátém místě napříč všemi platformami na evropském trhu. Je to již pošesté za posledních deset let, kdy titul série The Sims zabodoval jako nejprodávanější na platformě PC. První The Sims se honosili titulem celosvětově nejprodávanější hry na PC v letech 2000 až 2003, dokud je nepřekonalo jejich vlastní pokračování The Sims 2, které štafetu PC hry č. 1 převzalo v roce 2004 a v letech 2005 a 2006 obsadilo 2. příčku. Další úspěch zaznamenal doplněk The Sims 3 Cestovní horečka, který se drží v první světové desítce nejprodávanějších titulů na PC.

Série The Sims letos slaví 10. výročí své existence. Její tituly i oficiální webové stránky jsou neustále středem velké pozornosti a poskytují hráčům prostor k vlastní tvorbě, sdílení a rozšiřování svých herních zážitků. Jednou z nejpočetnějších komunit se mohou pochlubit právě The Sims 3 – jejich oficiální stránka zaznamená každý měsíc více než 6 miliónů jedinečných návštěv a fanoušci hry si za pouhých 7 měsíců stáhli ze služby Výměna The Sims 3 přes 100 miliónů položek. Dříve trvalo dosažení této magické hranice celé roky. Na Výměně mohou hráči sdílet vlastní obsah, jako například postavičky simíků, domy, předměty i celé nové světy, vytvořené pomocí betaverze nástroje Vytvoř svět. Registrovaní hráči The Sims 3 si v něm mohou vyzkoušet práci designéra vývojářského týmu The Sims 3, protože nástroj je obdobou téhož softwaru, jaký skuteční vývojáři používají k navrhování světů a měst pro The Sims 3. Pomocí tohoto výkonného editoru mohou dát hráči vzniknout úplně novým simíkovským světům nebo začít pracovat na předem připravených modelech terénu. Jakmile jsou se svým dílem spokojeni, mohou se o ně podělit s ostatními na Výměně The Sims 3. Editor představuje nekonečný zdroj kreativních příležitostí a jeho prostřednictvím lze ve zbrusu novém světě, který se promění v čisté malířské plátno, začít vyprávět bezpočet nových příběhů!

Od uvolnění editoru v prosinci 2009 hráči vytvářejí a sdílejí úžasné světy, které je možné využívat jako scény pro nová dobrodružství simíků nebo natáčení krátkých filmů, tzv. machinim. Podívejte se například na tento film ‘Isle of Broken Ships’ (Ostrov rozlámaných lodí) uživatele Atlanas, vyprávějící příběh ztroskotavšího chlapce nebo další oblíbené světy ‘Oasis Island’ (autor Rslong7), ‘Simtopia’ (SimsTR) či ‘Coconut Island’ (ProfPlumbob.) S novými nástroji a obsahem ke stažení jsou hráči The Sims, co se kreativity a představivosti týče, jako utržení ze řetězu. Zkuste to i vy!