Notebook Acer Timeline - Aspire 3811TZ/TZG

25. 1. 2010 12:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Aspire 3811TZ / Aspire 3811TZG

Notebook Acer Timeline - Aspire 3811TZ/TZG

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Acer uvádí na trh ještě “zelenější” nový notebook řady Timeline - Aspire 3811TZ/TZG, který je vyráběn z materiálů bez obsahu polyvinylchloridu (PVC) a brómovaných zpomalovačů hoření (BFR).

Společnost Acer již dlouhou dobu zkoumá možnosti výroby „zelenějších“ produktů a zavedla ekologické kategorie pro materiál, energii a recyklování. Notebooky řady Timeline jsou navrženy v souladu s těmito ekologickými kritérii, přičemž notebooky Aspire 3811TZ/TZG dokonce získaly certifikaci Energy Star 5.0.
Aspire 3811TZ/TZG jsou vyráběny z materiálů bez obsahu PVC a BFR (s výjimkou síťového kabelu). Vzhledem k chemickému složení se mohou z PVC a BFR na konci životnosti výrobků uvolňovat toxické látky, jako např. dioxiny a furany, a proto snížení obsahu PVC a BFR ve výrobcích Acer přispěje k ochraně životního prostředí před toxickými látkami obsaženými v elektronických zařízeních.

Nedostatek energie a klimatické změny patří k nejzávažnějším a nejpalčivějším problémům současného světa. V průběhu životnosti jsou IT výrobky většinou považovány za „opotřebované", jakmile začnou spotřebovávat nejvíce energie a uvolňovat nejvíce uhlíku. Z toho důvodu společnost Acer navrhla řadu notebooků Timeline se záměrem snížit spotřebu energie v průběhu doby používání. Systém omezující spotřebu energie v noteboocích řady Timeline dokáže ušetřit až 40% energie v porovnání s běžnými výrobky. Nový systém umožňuje notebookům Timeline pracovat déle než 8 hodin na baterie, a tedy poskytuje uživatelům více času na práci i na zábavu. Společnost Acer dosáhla tohoto vynikajícího výsledku spojením pečlivě vybraných hardwarových dílů a softwaru a podařilo se jí dokonce překročit požadavky certifikace Energy Star 5.0.

Notebooky řady Timeline jsou navíc určeny k recyklování. Modulární konstrukce umožňuje uživatelům prodloužit životnost výrobků a tím snížit množství elektronického odpadu, protože jednotlivé moduly lze vyměnit.

Vzhledem k dlouhé životnosti svých produktů se společnost Acer hodlá zaměřit na výrobu vynikajících výrobků, které se budou vyznačovat nízkým obsahem toxických a kontaminujících látek, malou spotřebou, nízkými nároky na zdroje a navíc umožní snadnou recyklaci. Čestným jednáním a s využitím smluvní síly kupujících chce Acer vybudovat pro své výrobky "zelený" dodavatelský řetězec a v zájmu tohoto cíle splnit mezinárodní ekologická kritéria a zintenzivnit spolupráci s dodavateli.

Notebooky řady Aspire Timeline, které byly poprvé uvedeny na trh v dubnu 2009, se vyznačují nízkou hmotností a tenkým provedením, přičemž v nejtenčím místě měří pouhý 1 palec. Úsporné notebooky Timeline dosahují nejnižší spotřeby při zajištění dlouhé doby provozu a snadné přenosnosti a navíc za neobyčejně přijatelnou cenu.

Tiskové zprávy

Diskuse