HP - nové produkty pomohou lépe chránit data

26. 1. 2010 11:26    Rubrika: Tiskové zprávy

HP přináší nové služby a řešení pokrývající oblast zabezpečení od tiskáren až po cloud computing

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP rozšířila portfolio bezpečnostních služeb a nových řešení, která nyní nabízejí ještě lepší analýzu zranitelnosti systémů, dokonalejší ochranu dat a rozsáhlejší kontrolu nad dodržováním předpisů. Umožňují tak zákazníkům komplexně snížit rizika v rámci IT infrastruktury.

Rozšíření portfolia HP Secure Advantage o nové služby a řešení pomůže zákazníkům nasadit komplexní bezpečnostní strategii zahrnující klíčové oblasti technologické infrastruktury – od datového centra přes stolní počítače a tiskárny až po cloud.

Zabezpečení a shoda s předpisy jsou dlouhodobě stěžejní oblasti zájmu pro firmy, ať už kvůli novým hrozbám nebo tlaku regulačních orgánů. Se svým rozšířeným portfoliem, rozsáhlou odborností a robustním „ekosystémem“ partnerů nyní HP nabízí jediný zdroj řešení rozmanitých potřeb v oblasti zabezpečení. Snižuje tak komplikovanost, rizika a náklady organizací.

„Firmy a státní úřady potřebují snadno spolupracovat navzdory zvýšení nároků na řízení a sofistikovanosti útoků. Šéfové podnikového zabezpečení stále hledají jediného dodavatele, který bude schopen hladce integrovat všechny aspekty zabezpečení,“ řekla Nina Lytton, prezidentka analytické agentury Open Systems Advisors. „Jako průkopník s více než 40letými zkušenostmi v oblasti zabezpečení informací a se svým stávajícím rozšířeným portfoliem je společnost HP výborně vybavena, aby dokázala zákazníkům pomoci chránit celou infrastrukturu.“

Zvládání rizik napříč celým podnikem
Díky svému technologickému zázemí dokáže HP kvalitně pokrýt bezpečnostní potřeby v jednodušších i těch nejsložitějších prostředích. Její nové portfolio služeb pro zabezpečení, zajištění shody a kontinuitu provozu integruje širokou řadu služeb poradenství, školení i řízeného zabezpečení a umožňuje firmám efektivněji spravovat rizika, chránit klíčové prvky IT infrastruktury, zabezpečovat kontinuitu provozu a dodržovat shodu s předpisy.

Prostřednictvím společného referenčního modelu, který snižuje komplikovanost a náklady, pokrývá nové portfolio bezpečnostních služeb HP všechny aspekty zabezpečení cloud computingu i tradičních technologických prostředí. Mezi ně patří aplikace, zajištění nonstop provozu, obsah, integrita dat, datové centrum, sítě, správa identit a přístupu, správa rizik či bezpečnostní operace. Každou kategorii nabídek pak podporuje řada dílčích služeb pro různé potřeby v oblasti zabezpečení informací.

S novým portfoliem nabízí HP širokou řadu možností sourcingu, jež dokážou flexibilně vyhovět bezpečnostním potřebám zákazníků. HP jednotlivým zákazníkům podle jejich podnikatelských cílů navrhne, implementuje a udržuje jejich vlastní bezpečnostní prostředí, spravuje pro ně zvolené bezpečnostní funkce, nebo přímo outsourcuje celé bezpečnostní prostředí.

Ochrana přístupu k cenným informacím
Neoprávněný přístup k informacím může vést k nákladným únikům dat a velkým obchodním ztrátám. Nová, plně integrovaná tisková řešení HP minimalizují tato rizika vyspělými funkcemi pro správu:
— HP Access Control Printing Solution Suite ověřuje přístup uživatele osobním identifikačním číslem a omezuje tak interní bezpečnostní hrozby ze strany neoprávněných uživatelů.
— HP Scanjet Enterprise 7000n Document Management Workstation Series s možnostmi bezpečného smazání disků, šifrovaného skenování do formátu PDF a autentizace pomáhá lépe chránit data.
Integrované bezpečnostní kostry pomáhají ověřit shodu s předpisy
Složité právní předpisy dlouhodobě ovlivňují fungování firem a brzdí jejich produktivitu. HP pomáhá zákazníkům omezovat zranitelnost firemních prostředí a lépe aplikovat zásady zabezpečení pomocí těchto nových produktů:
— Jednoduchou správu a generování výkazů o nejnovějších předpisech na jediném panelu zajišťuje HP Business Service Automation (BSA) Essentials Network.
— S lepší komunikací výkazů o shodě pomůže certifikace Security Content Automation Protocol (SCAP). Díky ní mohou zákazníci elektronicky zobrazovat aktuální stav shody na spravovaných zařízeních a s větší jistotou postupovat výkazy auditorům.
— Nižší vystavení riziku ztráty citlivých dat díky zjednodušené správě lze dosáhnout pomocí nástroje HP Enterprise Secure Key Manager. Toto řešení umožňuje zákazníkům zavádět potřebné zásady shody s předpisy pro zabezpečení informací a zajišťuje jednotnou konzistentní správu šifrovacích klíčů napříč celou firemní IT infrastrukturou. Podporuje také rozsáhlé spektrum šifrovacích produktů od úložišť až po databáze, přičemž využívá společné klientské služby a kryptografické standardy.
„Nové modely počítačových systémů typu cloudu stejně jako tradiční sofistikovanější technologie nutí šéfy zabezpečení hledat způsoby, jak snížit komplikovanost podnikového zabezpečení,“ řekl Chris Whitener, hlavní stratég HP pro produkty Secure Advantage. „HP Secure Advantage zjednodušuje tento proces tím, že poskytuje komplexní soubor produktů a služeb, a zároveň nabízí jediný kontaktní bod pro řešení rozmanitých bezpečnostních potřeb firem.“
Další informace o bezpečnostním portfoliu společnosti HP jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/security.

Tiskové zprávy

Diskuse