Apple představuje iPad

28. 1. 2010 19:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple - představení revolučního iPadu

Apple představuje iPad

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zázračné a revoluční zařízení za neuvěřitelnou cenu

Společnost Apple® představila iPad, revoluční zařízení pro procházení internetu, čtení a posílání e-mailů, prohlížení fotografií, sledování videa, poslech hudby, hraní her, čtení e-knih a mnoho dalších činností. iPad má citlivý dotykový displej Multi-Touch™ s vysokým rozlišením, který uživatelům umožňuje fyzicky pracovat s aplikacemi a obsahem. iPad má tloušťku pouhých 1,3 cm a váží asi 700 g, je tedy tenčí a lehčí než jakýkoli jiný notebook nebo netbook. iPad obsahuje 12 nových inovativních aplikací, které pro něj byly speciálně navrženy, a budou na něm běžet téměř všechny z více než 140 000 aplikací obchodu App Store. iPad bude dostupný koncem března a jeho průlomová cena bude začínat na pouhých 499 USD.

„iPad je naše nejvyspělejší technologie v zázračném a revolučním zařízení za neuvěřitelnou cenu,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „iPad vytváří a definuje zcela novou kategorii zařízení, které uživateli umožní souznění s aplikacemi a obsahem mnohem důvěrnějším, intuitivnějším a zábavnějším způsobem, než tomu bylo kdy předtím.“

iPad obsahuje 12 aplikací nové generace využívajících funkci Multi-Touch. Každá aplikace funguje na výšku i na šířku a automaticky přizpůsobuje zobrazení podle toho, jak uživatel otáčí iPad do různých směrů. Citlivé rozhraní Multi-Touch mění surfování po internetu na zařízení iPad v naprosto nový zážitek, který je nesrovnatelně interaktivnější a důvěrnější než na počítači. Čtení a posílání e-mailů je na velké obrazovce se softwarovou klávesnici, která má téměř plnou velikost, jednoduché a zábavné. Můžete importovat fotografie z počítačů Mac® a PC nebo z digitálního fotoaparátu, uspořádat je do alb a potom je ukazovat a těšit se z nich na obrazovce zařízení iPad v elegantních prezentacích. Sledujte filmy, TV pořady a YouTube ve vysokém rozlišení nebo si prolistujte e-knihu staženou z nového obchodu iBookstore společnosti Apple a při tom poslouchejte svou hudební sbírku.

iPad umožňuje spuštění téměř všech z více než 140 000 aplikací obchodu App Store včetně aplikací, které jste si již koupili pro svůj iPhone® nebo iPod touch®. Aplikace iTunes® Store zpřístupňuje světově nejoblíbenější online obchod s hudební, televizní a filmovou zábavou, jehož katalog obsahuje více než 11 milionů skladeb, více než 50 000 dílů televizních pořadů a více než 8 000 filmů, z nichž více jak 2 000 jsou ve fantastickém vysokém rozlišení. Společnost Apple také oznámila novou aplikaci iBooks pro iPad, která zahrnuje nový obchod Apple iBookstore a je tím nejlepším způsobem procházení, nakupování a čtení knih na mobilním zařízení. iBookstore bude nabízet knihy od největších vydavatelství i nezávislých vydavatelů.

Společnost Apple také představila novou verzi softwaru iWork® pro iPad, první sadu kancelářských aplikací speciálně navržených pro technologii Multi-Touch. V aplikacích Pages®, Keynote® a Numbers® můžete vytvářet krásně formátované dokumenty, fantastické prezentace s přechody a animacemi a tabulky s grafy, funkcemi a vzorci. Tyto tři aplikace budou k dispozici jednotlivě v obchodě App Store za cenu po 9,99 USD.

iPad provádí synchronizaci s aplikací iTunes stejně jako iPhone a iPod touch pomocí standardního kabelu s 30kolíkovým konektorem Apple a konektorem USB, což vám umožňuje synchronizovat všechny své kontakty, fotografie, hudbu, filmy, TV pořady, aplikace a podobně s počítačem Mac nebo PC. Všechny aplikace a obsah, který stáhnete do zařízení iPad z obchodů App Store, iTunes Store a iBookstore, bude automaticky synchronizován s vaší knihovnou iTunes při příštím připojení k počítači.

iPad má oslnivý 9,7palcový displej s podsvícením LED a díky technologii IPS přináší svěží a jasný obraz, vyvážené barvy a ultraširoký pozorovací úhel 178 stupňů. Vysoce citlivý kapacitní dotykový displej Multi-Touch je neskutečně přesný a výborně reaguje jak při posouvání webových stránek, tak při hraní her. Inteligentní softwarová klávesnice, která byla novinkou telefonu iPhone, má na větším displeji zařízení iPad výhodu téměř plné velikosti kláves. iPad lze také připojit k novému doku iPad Keyboard Dock s tradiční klávesnicí běžné velikosti.

iPad řídí procesor A4, což je nová generace „systému na čipu“ společnosti Apple. Nový čip A4 zkonstruovaný ve společnosti Apple poskytuje výjimečný výkon procesoru a grafiky současně s dlouhou výdrží baterie, která dosahuje až 10 hodin.* Společnost Apple použila vyspělou chemickou technologii a adaptivní nabíjení, což znamená až 1 000 nabíjecích cyklů bez znatelného snížení kapacity baterie po dobu běžné pětileté životnosti.**

iPad bude mít dvě verze – jednu s rozhraním Wi-Fi a druhou s rozhraním Wi-Fi i 3G. iPad obsahuje nejnovější rozhraní Wi-Fi 802.11n a verze 3G podporuje rychlost až 7,2 Mb/s v sítích HSDPA. Společnosti Apple a AT&T oznámily pro iPad průlomové předplacené datové tarify 3G se snadnou aktivací a správou přímo v zařízení.

Společnost Apple pokračuje ve svém odhodlání navrhovat a vytvářet produkty šetrné k životnímu prostředí, a proto má iPad kryt vyrobený z vysoce recyklovatelného hliníku a jeho standardní displej, který je energeticky úsporný díky podsvícení LED, neobsahuje rtuť a je vyroben ze skla bez obsahu arzénu. iPad neobsahuje žádné bromované zpomalovače hoření ani PVC.

Společnost Apple dnes vydala novou sadu SDK (Software Development Kit) pro iPad, takže vývojáři již mohou vytvářet nové vynikající aplikace, které budou využívat funkcí zařízení iPad. Sada SDK zahrnuje simulátor, který vývojářům slouží k testování a ladění aplikací pro iPad na počítači Mac, a také jim umožňuje vytváření univerzálních aplikací pro iPad, iPhone a iPod touch.

Ceny a dostupnost
iPad bude po celém světě dostupný koncem března za předpokládanou maloobchodní cenu 499 USD za 16GB model, 599 USD za 32GB model a 699 USD za 64GB model. Modely iPad podporující Wi-Fi a 3G budou dostupné v dubnu v USA a ve vybraných zemích za předpokládanou maloobchodní cenu 629 USD za 16GB model, 729 USD za 32GB model a 829 USD za 64GB model. iPad se bude v USA prodávat prostřednictvím obchodu Apple Store® (www.apple.com), maloobchodních prodejen Apple a vybraných autorizovaných prodejců Apple. Mezinárodní ceny a světová dostupnost bude oznámena později. iBookstore bude dostupný v USA při uvedení na trh.

*Společnost Apple testovala výdrž baterií při bezdrátovém používání procházením webových stránek a přijímáním e-mailů přes síť AirPort® tak, aby se systém během testu nedostal do režimu spánku a displej měl poloviční jas. To je běžný způsob používání na cestách a výsledkem je ukazatel výkonu baterie, který je relevantní pro mobilní uživatele.

**Při správné údržbě si má baterie zařízení iPad zachovat nejméně 80 procent původní kapacity během životnosti až 1 000 nabíjecích cyklů. Výdrž baterií a počet cyklů nabití se liší podle způsobu použití a nastavení.

Společnost Apple odstartovala revoluci v osobních počítačích v sedmdesátých letech minulého století s počítačem Apple II a v osmdesátých letech přetvořila osobní počítač na Macintosh. Dnes je společnost Apple i nadále vedoucí silou inovace v odvětví a její počítače, operační systém OS X, iLife a profesionální aplikace získávají mnohá ocenění. Apple také vede revoluci digitálních médií se svými přenosnými přehrávači hudby a videa iPod a internetovým obchodem iTunes a vstoupil na trh mobilních telefonů s revolučním přístrojem iPhone.

Tiskové zprávy

Diskuse