EA - Mass Effect 2 přichází na trh!

28. 1. 2010 08:23    Rubrika: Tiskové zprávy

BIOWARE VYDÁVÁ MASS EFFECT 2, PŘIČEMŽ SKLÍZÍ OVACE GALAKTICKÝCH ROZMĚRŮ

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Jedna z nejočekávanějších videoher roku 2010 míří do ČR a na Slovensko 29. ledna

Vývojářské studio BioWare™, divize společnosti Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), oznámilo, že 29. ledna na pulty obchodů v Česku a na Slovensku uvádí hru Mass Effect™ 2, která je pokračováním sci-fi hry Mass Effect ověnčené mnoha cenami. Hra Mass Effect 2 vyniká svou akčností a hlubokým, propracovaným příběhem, díky čemuž se v předních médiích po celém světě setkává s nevídaným ohlasem.

Získala průměrné hodnocení 97, které bylo založeno na 29 recenzích při hraní na konzole Xbox 360®, a tím se na dané platformě stala druhou nejlépe hodnocenou hrou vůbec! Při hraní na PC obdržela hodnocení 95. * K tomu patří i vynikající hodnocení od časopisů 360 Magazine (5/5), Destructoid (10/10), Eurogamer (10/10), Eurogamer Itálie (10/10), Eurogamer Španělsko (10/10), G4 TV (5/5), Game Daily (10/10), Gamespy.com (5/5), GamesRadar (10/10), gamesTM (10/10), Official Xbox Magazine UK (10/10), TeamXbox (10/10), Total PC Gaming (10/10), VideoGamer.com (10/10) a X360 Magazine (10/10). Časopis Time Magazine o hře Mass Effect 2 píše, že je to „Avatar v oblasti videoher – s výjimkou toho, že je lépe napsaný“. A internetový časopis USAToday.com píše, že „Mass Effect 2 nasadil laťku pro rok 2010 opravdu hodně vysoko“.

Ray Muzyka, spoluzakladatel společnosti BioWare a generální ředitel skupiny RPG/MMO pod hlavičkou EA se o vydání hry Mass Effect 2 vyjádřil následovně: „Nádherné světy, které vás pohltí, propracované postavy, příběh a intenzivní akce jsou jen některé z význačných rysů her od společnosti BioWare. A Mass Effect 2 opravdu zvedá laťku v každé oblasti. Jsem velmi hrdý na náš tým, který se zápalem pracoval, aby pro naše fanoušky připravil velmi kvalitní hru. Toto epické pokračování výborné hry Mass Effect je výjimečným počinem a už se nemůžeme dočkat, až se dostane k našim fanouškům po celém světě!“

Trilogie Mass Effect je epické sci-fi dobrodružství, které se odehrává v rozlehlém vesmíru plném nebezpečných mimozemských civilizací a tajemných, neprobádaných planet. Ve hře Mass Effect 2 se hráči opět ztotožní s hlavním hrdinou, statečným velitelem Shepardem, který vede svou posádku složenou z těch nejnebezpečnějších agentů z celé galaxie na misi, která je tak náročná, že se v podstatě může rovnat sebevraždě. Ve hře nechybí akční scény, bohatá futuristická dějová osnova, průzkum vesmíru a emocionální interakce mezi jednotlivými postavami. Právě proto je hra i jedinečným zážitkem vpravdě filmového charakteru.

Hráči, kteří si zakoupí hru Mass Effect 2, si budou moci rovněž aktivovat „Cerberus Network“, což je in-game portál v Mass Effect 2, díky němuž se mohou fanoušci bez dalších poplatků zapojit do světa Mass Effect pomocí stahovatelného obsahu (DLC) a dalších novinek. První část DLC je k dispozici už dnes. Jsou v něm přítomny nové mise soustředěné kolem postavy Zaeeda, hrubého a smrtonosného nájemného zabijáka, kterého si může do své jednotky najmout také velitel Shepard v hlavní dějové linie. Pro hráče, kteří si novou verzi nekoupí, bude „Cerberus Network“ dostupný jednorázově po odemknutí jako in-game nákup po zadání aktivačního kódu za 1200 MS bodů na Xboxu 360, a za 15,- USD na PC. ** Společnost BioWare uvede v „Cerberus Network“ během následujících týdnů další novinky.

Hra Mass Effect 2 je dostupná ve verzi pro Xbox 360 a pro PC a podle ESRB je hodnocena jako „M“, tedy pro dospělé, a podle PEGI jako „18+“ (více informací o hodnocení najdete na stránkách www.esrb.org a www.pegi.eu). Pro více informací se prosím spojte s naším vývojovým týmem na Twitteru http://twitter.com/masseffect2 nebo navštivte oficiální stránky hry http://masseffect.bioware.com/.

* Podle Metacritic.com.
** Aktivace je vázána na konkrétní účet EA Online a je nepřenosná.

Tiskové zprávy

Diskuse