Fotoaparáty SONY Mobile HD Snap Bloggie

28. 1. 2010 19:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobile HD Snap se snadným ovládáním

Fotoaparáty SONY Mobile HD Snap Bloggie

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



• kompaktní aparáty MHS-PM5/PM5K a MHS-CM5
se záznamem MP4 videa v rozlišení Full HD (1920x1080)
a fotografií 5 megapixelů
• Přitažlivý design a kvalitní funkce
• Objektiv otočný o 270° pro dokonalé autoportréty
(pouze PM5/PM5K)
• Nainstalovaný software PMB Portable a vestavěný USB konektor pro snadné a rychlé nahrávání na internet přes počítač (PC i MAC)
• Natočte a pusťte si až 360 videoklipů
(pouze MHS-PM5K)

„Bloggie™“ představuje novou koncepci stylových a kvalitních fotoaparátů Mobile HD Snap od Sony, které přináší zábavu, spontánní fotografování, natáčení videa i sdílení pořízených záznamů.

V Evropě se „bloggie™“ představí dvěma modely. S oběma jednoduše pořídíte kvalitní fotografie a videoklipy, které pak můžet snadno a rychle sdílet na internetu.

Fotoaparáty „bloggie™“ MHS-PM5/PM5K a MHS-CM5 se pohodlně vejdou do kapsy nebo tašky, takže ať už jste na večírku nebo výletu, můžete je mít vždy s sebou a nic vám neunikne.

Barevný, lehký a přenosný „bloggie™“ představuje příjemný způsob, jak sdílet své vzpomínky. Můžete psát na svůj osobní blog nebo posílat příspěvky na stránky sociálních sítí, když jste na cestách. Stačí namířit a zmáčknout spoušť, vejít do jakékoli internetové kavárny, připojit „bloggie™“ a uploadovat své osobní záznamy prostřednictvím integrovaného programu PMB Portable (Picture Motion Browser).

Použití obou dvou modelů fotoaparátu „bloggie™“ je hračka. Stisknutím jednoho tlačítka pořídíte ostré a jasné pětimegapixelové fotografie, stisknutím druhého natáčíte Full HD MP4 video.

Jak model PM5/PM5K, tak CM5 natáčí dokonale plynulé video (1280x720/60p) i video ve Full HD (1920x1080/30p). Vestavěný stabilizátor obrazu SteadyShot* eliminuje chvění fotoaparátu při snímání z ruky, zatímco funkce detekce obličeje jemně doladí jeho nastavení pro pořízení ostrých portrétů.
*Funkce je dostupná pouze v režimu snímání 720/30p

PM5/PM5K je vybaven objektivem otočným o 270 stupňů, který umožňuje vše zachytit z jakéhokoli úhlu. Z podhledu i nadhledu, nebo když zamíříte na sebe. Při snímání se nastavení aparátu zobrazuje ve spodní polovině jasného 6cm LCD displeje s vysokým rozlišením. Když chcete vidět výsledek, otočte „bloggie™“ do horizontální polohy a prohlédnětet si fotografie a videoklipy zobrazené na šířku přes celý displej.

Model PM5K je dále vybaven speciálním adaptérem 360 Video, který umožňuje natáčet panoramatické video. Jednoduše nasadíte adaptér a začnete natáčet v režimu 360 Video. Žádné další úpravy nejsou potřeba. „Bloggie™“ ukládá panoramatické video ve speciálně kódovaných souborech, které je možné pro prohlížení na počítači rozbalit pomocí dodaného software PMB a programu 360 Video Player.

CM5 s vertikálním „pistolovým“ držením má kvalitní objektiv s 5x optickým zoomem a otočným LCD displejem o úhlopříčce 6,2 cm, který je možné pro pohodlné snímání a prohlížení vyklopit. Model je vybaven také HDMI konektorem umožňujícím prohlížení fotografií a sledování Full HD videoklipů na televizoru BRAVIA™ nebo jiném HD televizoru.

„Bloggie™“ obsahuje vše, co potřebujete k digitálnímu životnímu stylu. Po fotografování nebo natáčení se přímo propojí s počítačem (PC nebo Mac) přes vestavěný USB konektor (elegantně ukrytý, když jej nepoužíváte).

Vestavěný software PMB Portable se automaticky spustí, když „bloggie™“ připojíte k počítači. V programu můžete prohlížet, vybírat a uploadovat videoklipy do sociálních aplikací nebo na webové stránky pro sdílení multimédií jako např. Picasa™ nebo YouTube™. Díky tomu, že na počítač není třeba instalovat žádný software pro úpravu a přenos souborů, je „bloggie™“ ideální pro použití při cestování ve kterékoli internetové kavárně. Dokonce s sebou ani nemusíte nosit nabíječku, protože baterie fotoaparátu se automaticky dobíjí přes USB po celou dobu připojení k počítači.

Jednoduchá integrace pro sdílení obsahu prostřednictvím sítě Facebook® bude k dispozici ke stažení ve formě updatu v průběhu jara. Tato funkce doplní současné možnosti sdílení prostřednictvím webových služeb YouTube™ a Picasa™. V nové verzi budou uživatelé mít možnost nahrát fotografie a videa na Facebook® přímo z programu PMB Portable.
*Updaty programu PMB Portable budou k dispozici ke stažení od dubna 2010.

Osobním preferencím uživatelů vycházejí vstříc sloty pro paměťové karty Memory Stick PRO Duo a SD/SDHC (karty se prodávají samostatně). K dispozici je také ucelená řada volitelného příslušenství značky Sony, které vám pomůže maximálně využít všech možností „bloggie™“.

Fotoaparáty Mobile HD Snap PM5, PM5K a CM5 „ bloggie™“ budou v prodeji od února 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse