LCD projektory Hitachi s krátkou vzdáleností projekce

1. 2. 2010 17:42    Rubrika: Tiskové zprávy

HITACHI ROZŠIŘUJE SVŮJ VLIV NA TRHU PROJEKTORŮ S KRÁTKOU VZDÁLENOSTÍ PROJEKCE NOVOU RODINOU LCD PROJEKTORŮ, NABÍZEJÍCÍCH INOVACE, POHODLÍ A MOŽNOST VÝBĚRU

LCD projektory Hitachi s krátkou vzdáleností projekce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Hitachi nabízí kompletní řadu LCD projektorů s krátkou a ultrakrátkou vzdáleností projekce s možnostmi širokoúhlého promítání a zapojení do sítě

Společnost Hitachi Digital Media Group ohlásila novou rodinu LCD projektorů s krátkou vzdáleností projekce, která je odvozena od fenomenálního úspěchu modelů s ultrakrátkou vzdáleností projekce s vedoucím postavením na trhu, avšak poskytuje zákazníkům množství specifických technických vlastností k uspokojení všech nároků. Nové modely přináší jasný, barevný 80” (2.02m) promítnutý obraz bez vržených stínů do vzdáleností 82 cm až 93 cm a kombinují inovace v přímé projekci na krátkou vzdálenost nebo zrcadlovou technologii, což se snoubí s kvalitou a nízkými náklady na vlastnictví, díky kterým je společnost Hitachi pověstná. Díky třem modelům specializovaným na vzdělávání a třem víceúčelovým modelům mají zákazníci možnost velké volby charakteristik týkajících se výkonu, pohodlí a ceny.

„Díky vedoucímu postavení společnosti Hitachi na trhu projektorů s ultrakrátkou vzdáleností projekce se začali naši zákazníci ptát po stejné úrovni inovací a kvality, avšak navíc s možnostmi projekce na krátkou vzdálenost, aby byly uspokojeny všechny možné nároky na používání. Tato nová rodina projektorů s přímou projekcí a zrcadlově obrácených LCD projektorů nyní poskytuje kompletní škálu projekcí na krátkou vzdálenost, aby byly uspokojeny požadavky každého zákazníka ať už je to ve vzdělávací, nebo v podnikové sféře,” řekl Axel Kutschke, Senior Manager obchodní divize Presentation Products společnosti Hitachi Digital Media Group. „Díky evidentním výhodám pro přednášející i publikum plynoucím z používání projektorů s krátkou a ultrakrátkou vzdáleností projekce se zvyšuje pravděpodobnost jejich velké obliby u zákazníků. Tyto nové modely se odrážejí od našich prvotních úspěchů a přinášejí inovace společnosti Hitachi do oblastí jako technologie čoček pro projekci na krátkou vzdálenost a snížení celkových nákladů na vlastnictví za účelem poskytnutí kvality a výběru zákazníkům.”

Podnikové modely zahrnují základní XGA CP-D10 a dále síťový projektor WXGA CP-DW10N, z nichž oba podporují přímou projekci prostřednictvím jediné nastavitelné plastikové čočky, což je činí výjimečně víceúčelovými. Vzdálenosti projekce těchto modelů pro 80” obraz jsou 93 cm, resp. 86 cm. Model CP-AW100N, také s možností napojení na síť, disponuje systémem zrcadlové projekce, jenž dále snižuje vzdálenost projekce na 82cm. Flexibilita všech těchto modelů znamená, mohou pracovat stejně dobře na stole, připevněné u stropu nebo oblíbené umístění na stěně na samostatných držácích a před bílou tabulí.

Tuto řadu zakončují tři modely s možností propojení v síti k uspokojení specifických požadavků vzdělávacích organizací, včetně dvou typů s přímou XGA projekcí zastoupených modelem ED-D10N a oranžovým ED-D11N, a typu se zrcadlovou projekcí WXGA ED-AW100N.

Vlastnosti nové třídy modelů s projekcí na krátkou vzdálenost přemosťují mezeru mezi velmi úspěšnými modely s projekcí na ultrakrátkou vzdálenost – u nichž společnost Hitachi zaujímá 86% podíl na trhu* - které nabízejí projekční vzdálenost pouhých 63cm na 80” plátně, přičemž standardní projektory pro stejnou velikost obrazu vyžadují vzdálenost 2 m nebo více.

Celá tato rodina produktů těží z nejnovějšího vývoje snah o snížení celkových nákladů na pořízení a držení (TCO) a také dopad na životní prostředí. Obsahuje hybridní filtr s čistícím cyklem trvajícím 4000 hodin, což je také předpokládaná životnost lampy v Eco módu. To snižuje proces údržby projektorů v běžných podmínkách na pouhou jednu servisní návštěvu přibližně za každého jeden a půl roku, což je činí prakticky nezávislé na údržbě. Společnost Hitachi také využila nejnovější výrobní a balící postupy ke snížení množství chemikálií a CO2 používaných při produkci a převozu projektorů. Emise a spotřeba energie jsou dále snižovány při používání v úsporném a Eco módu.

Mnoho zákazníků tyto modely s krátkou vzdáleností projekce využije v kombinaci se standardními nebo interaktivními bílými tabulemi, kde lze naplno využít projekci prakticky bez vržených stínů. Nová funkce šablon Hitachi poskytuje pomocnou mřížku, pomocí níž lze snadněji psát nebo kreslit na bílou tabuli, zatímco denní mód zajistí, že projekce budou vždy jasné, barevné a dobře viditelné dokonce i ve světlých nebo slunečných prostředích.

Všechny nové modely mají hodnotu kontrastu 400:1, a zatímco multifunkční modely nabízejí oslňujících 2000 lumenů, vzdělávací modely jsou po stránce jasu a výkonu navrženy v souladu se standardy BECTA. Hluk všech modelů byl v Eco módu změřen na 28dB. Jako všechny projektory Hitachi, i tyto modely obsahují bezpečnostní funkce té nejvyšší úrovně od zabezpečení zámkem na heslo až po detektory pohybu a bezpečnostní páky.

Projektor Hitachi CP-D10 je v Evropě k dostání od října 2009 a prodej modelu CP-DW10N od prosince. Další modely budou k dispozici na počátku roku 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse