APC prohlubuje spolupráci s IBM

2. 2. 2010 12:49    Rubrika: Tiskové zprávy

APC prohlubuje spolupráci s IBM

Jejím výsledkem je společně vyvinuté modulární přenosné řešení pro datová centra vycházející s osvědčených koncepcí obou společností.

Společnost APC ze skupiny Schneider Electric, přední celosvětový dodavatel řešení integrovaného napájení a chlazení, oznámila, že v kooperaci s IBM obě firmy nyní nabídnou kontejnerovou verzi přenosného modulárního datového centra (PMDC). Ta je založena na architektuře APC InfraStruXure.

Přenosné modulární PMDC vyvinuté IBM je plně funkční datové centrum dodávané v kontejneru a je vybaveno ucelenou fyzickou infrastrukturou včetně napájení a chlazení. Díky integraci produktů APC z řady InfraStruXure, získává toto řešení maximální efektivitu.

Obě firmy spolupracují již od roku 2006, kdy byla společnost APC vybrána jako klíčový dodavatel fyzické infrastruktury datových center pro Škálovatelné modulární datové centrum (SMDC) firmy IBM. Později se také řešení APC stala základem High Density Zone (HDZ) společnosti IBM. Zákazníci tak mohou uvnitř svého datového centra instalovat prostředí s vysokou hustotou.

APC dodává součásti fyzické infrastruktury i pro další řešení modulárních datových center, které IBM nabízí, včetně SMDC. Ta jsou dostupná v celosvětovém měřítku a obsahují nejnovější technologie pro napájení, chlazení, racky a software pro správu podniků. Cílem této spolupráce je možnost rychlé instalace rentabilních a energeticky účinných datových center o ploše zhruba 46 až 230 metrů čtverečních. Standardizovaná architektura umožňuje téměř v každém pracovním prostředí snižovat pořizovací i provozní náklady.