Notebooky Toshiba Tecra pro firmy

2. 2. 2010 19:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové výkonné notebooky Tecra A11, Tecra S11 a Tecra M11 jsou navrženy tak, aby uspokojily specifické požadavky firem

Notebooky Toshiba Tecra pro firmy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes uvedla na trh tři nové modely svých notebooků řady Tecra: náhradu stolního počítače, model Tecra A11, náhradu stolního počítače a pracovní stanice Tecra S11 a mobilní pracovní stanici Tecra M11. Stylové a zároveň funkční notebooky mají černý povrch s texturou, který kontrastuje s chromovými prvky. Notebooky jsou zaměřeny na použití v malých a středně velkých firmách, ale také ve větších společnostech, které se poohlížejí po výkonných, spolehlivých a snadno ovladatelných noteboocích, které by se skvěle hodily do jejich IT infrastruktury. Nové modely budou k dispozici během prvního čtvrtletí roku 2010 a budou k dostání v Evropě, na Blízkém a Středním východě a v Africe.

„Pokud chce firma, ať už je jakkoli velká, vytěžit ze své počítačové sítě co nejvíc, musí ji vybudovat na stabilní platformě s optimálním poměrem cena/výkon,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel evropské divize společnosti Toshiba Computer Systems. „A přesně to nabízí naše notebooky Tecra, které jsou velmi spolehlivé a zároveň se snadno ovládají.“

Navrženy tak, aby vyhovovaly různým způsobům využití
Nový 15,6palcový (39,6 cm) notebook Toshiba Tecra A11 je ideální pro plné využití ve firmě, a může proto beze zbytku nahradit stolní počítač. Uživatelům, kteří potřebují pokročilejší, výkonnou grafiku, Toshiba nyní nabízí 15,6palcový notebook Tecra S11 s externí grafickou kartou. Třetí nováček, 14palcový (35,6 cm) notebook Tecra M11, je zaměřen na ty, kteří hodně cestují a kteří chtějí svůj notebook využívat jak ve své kanceláři, tak i mimo ni, aniž by chtěli slevit z požadovaného výkonu. Podle průzkumu společnosti Toshiba 86% pracovníků v malých a středních firmách, kteří často cestují, uvedlo, že notebook využívají velmi často a že přitom používají náročné aplikace, pracují s rozsáhlými tabulkami a databázemi a vytvářejí komplexní prezentace.

Kvalita a spolehlivost
Společnost Toshiba si vytkla za cíl vyrábět produkty, které mají vynikající kvalitu a jsou spolehlivé, což dokládají i nezávislé studie. Notebooky Toshiba řady Tecra obstály ve zkouškách odolnosti Highly Accelerated Life Tests (HALT), které provádí nezávislý zkušební institut T\xDCV v Německu. Všechny modely jsou vybaveny systémem obsahujícím 3D akcelerometr, jehož účelem je chránit cenná data na pevném disku před ztrátou v důsledku pádu nebo otřesů. Notebooky Tecra jsou schopny přestát pád až z výšky 70 cm. Navíc jsou tyto notebooky vybaveny klávesnicí odolnou proti polití, která chrání data i po polití tekutinami až do množství 30 ml, což uživateli poskytne 3 minuty na to, aby počítač řádně vypnul.

Šetrné k životnímu prostředí a podporující udržitelný rozvoj
Jako nadnárodní společnost se Toshiba snaží chovat odpovědně k životnímu prostředí, a proto dohlíží na to, aby všechny notebooky plně vyhovovaly evropským normám WEEE a směrnicím RoHS. Společnost Toshiba proto efektivně snižuje dopad své činnosti na životní prostředí tím, že omezuje používání olova, rtuti a dalších nebezpečných látek. Kromě toho systém Toshiba Eco utility pomáhá snižovat spotřebu elektrické energie a informuje uživatele o množství energie, kterou jejich laptop spotřebovává. Produktová řada Tecra se řadí do třídy ENERGY STAR® 5.0.

Tiskové zprávy

Diskuse