Notebooky Toshiba Tecra pro firmy

2. 2. 2010 19:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové výkonné notebooky Tecra A11, Tecra S11 a Tecra M11 jsou navrženy tak, aby uspokojily specifické požadavky firem

Notebooky Toshiba Tecra pro firmy

Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes uvedla na trh tři nové modely svých notebooků řady Tecra: náhradu stolního počítače, model Tecra A11, náhradu stolního počítače a pracovní stanice Tecra S11 a mobilní pracovní stanici Tecra M11. Stylové a zároveň funkční notebooky mají černý povrch s texturou, který kontrastuje s chromovými prvky. Notebooky jsou zaměřeny na použití v malých a středně velkých firmách, ale také ve větších společnostech, které se poohlížejí po výkonných, spolehlivých a snadno ovladatelných noteboocích, které by se skvěle hodily do jejich IT infrastruktury. Nové modely budou k dispozici během prvního čtvrtletí roku 2010 a budou k dostání v Evropě, na Blízkém a Středním východě a v Africe.

„Pokud chce firma, ať už je jakkoli velká, vytěžit ze své počítačové sítě co nejvíc, musí ji vybudovat na stabilní platformě s optimálním poměrem cena/výkon,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel evropské divize společnosti Toshiba Computer Systems. „A přesně to nabízí naše notebooky Tecra, které jsou velmi spolehlivé a zároveň se snadno ovládají.“

Navrženy tak, aby vyhovovaly různým způsobům využití
Nový 15,6palcový (39,6 cm) notebook Toshiba Tecra A11 je ideální pro plné využití ve firmě, a může proto beze zbytku nahradit stolní počítač. Uživatelům, kteří potřebují pokročilejší, výkonnou grafiku, Toshiba nyní nabízí 15,6palcový notebook Tecra S11 s externí grafickou kartou. Třetí nováček, 14palcový (35,6 cm) notebook Tecra M11, je zaměřen na ty, kteří hodně cestují a kteří chtějí svůj notebook využívat jak ve své kanceláři, tak i mimo ni, aniž by chtěli slevit z požadovaného výkonu. Podle průzkumu společnosti Toshiba 86% pracovníků v malých a středních firmách, kteří často cestují, uvedlo, že notebook využívají velmi často a že přitom používají náročné aplikace, pracují s rozsáhlými tabulkami a databázemi a vytvářejí komplexní prezentace.

Kvalita a spolehlivost
Společnost Toshiba si vytkla za cíl vyrábět produkty, které mají vynikající kvalitu a jsou spolehlivé, což dokládají i nezávislé studie. Notebooky Toshiba řady Tecra obstály ve zkouškách odolnosti Highly Accelerated Life Tests (HALT), které provádí nezávislý zkušební institut T\xDCV v Německu. Všechny modely jsou vybaveny systémem obsahujícím 3D akcelerometr, jehož účelem je chránit cenná data na pevném disku před ztrátou v důsledku pádu nebo otřesů. Notebooky Tecra jsou schopny přestát pád až z výšky 70 cm. Navíc jsou tyto notebooky vybaveny klávesnicí odolnou proti polití, která chrání data i po polití tekutinami až do množství 30 ml, což uživateli poskytne 3 minuty na to, aby počítač řádně vypnul.

Šetrné k životnímu prostředí a podporující udržitelný rozvoj
Jako nadnárodní společnost se Toshiba snaží chovat odpovědně k životnímu prostředí, a proto dohlíží na to, aby všechny notebooky plně vyhovovaly evropským normám WEEE a směrnicím RoHS. Společnost Toshiba proto efektivně snižuje dopad své činnosti na životní prostředí tím, že omezuje používání olova, rtuti a dalších nebezpečných látek. Kromě toho systém Toshiba Eco utility pomáhá snižovat spotřebu elektrické energie a informuje uživatele o množství energie, kterou jejich laptop spotřebovává. Produktová řada Tecra se řadí do třídy ENERGY STAR® 5.0.