Canon uvedl na veletrhu ISE nové projektory

3. 2. 2010 16:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon představila novou nabídku projektorů a předvedla chystané zobrazovací technologie, které v segmentu projektorů určených pro podnikovou a obchodní sféru nabízejí projekci nejvyšší kvality.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Canon předvedl dva nové softwarové balíčky, oficiálně představené 21. ledna, které uživatelům pomohou maximálně využít schopností projektorů XEED. Jde o řešení Passive Three-Dimensional Imaging a řešení Colour Calibration. Bude rovněž představen poslední přírůstek do řady špičkových projektorů XEED. Navíc se uživatelé budou moci seznámit s projektory řady Canon LV, tj. projektory vstupní úrovně za nejpříznivější cenu, jež byly nově dovybaveny četnými ekologicky šetrnými funkcemi a doplněny o dva nové modely.
Nové projektory a řešení bude Canon v průběhu veletrhu předvádět v hale 4, na stánku 4N34.

Nový model XEED SX7 Mark II splní požadavky jak uživatelů z obchodní a podnikové oblasti, tak nároky profesionálních fotografů
Nový projektor SX7 Mark II, stavějící na silných stránkách vysoce ceněného modelu XEED SX7, nabízí nové funkce určené profesionálním fotografům. XEED SX7 Mark II zásluhou technologie LCOS (Liquid Crystal on Silicon) poskytuje vysoce kvalitní, jasnou projekci v zářivých barvách a s vynikající kresbou detailů. Nabízí mimořádně vysoký světelný výkon 4000 lumenů, vysoké rozlišení SXGA+ a kontrastní poměr 1000 : 1. Tento projektor rovněž disponuje novým obrazovým režimem FOTO, při jehož nastavení uživatel může projekci přizpůsobit podle jasu a tónu okolního světla, a to pomocí četných voleb nastavených v projektoru. Tento režim kompenzuje okolní světlo korekcí promítaných barev, čímž zajišťuje reprodukci obrazu v kvalitě blížící se kvalitě reprodukce na sRGB monitoru.

Zobrazovací řešení pro optimální výsledky
Řešení Passive 3D
Nové řešení Canon Passive 3D (Passive Three-Dimensional Imaging) nabízí kreativním a inženýrským oborům vysoce kvalitní, pro zrak šetrnou a příjemnou 3D technologii.

3D řešení využívá dva projektory XEED, do nichž jsou vysílány DVI signály z vhodného zdroje. Před objektivy projektorů jsou umístěny speciálně navržené polarizační filtry, které efektivně blokují část obrazu promítaného druhým přístrojem. Pomocí vhodného softwaru pro 3D projekci se promítaný videoobsah rozdělí do dvou projektorů. Díky digitálnímu posunu optiky se dvojice obrazů – pro pravé oko a levé oko – přesně zarovná a vytvoří 3D obraz pro maximálně autentický prostorový zážitek.

Toto 3D řešení využívající dvojici XEED projektorů poskytuje jasnější, čistší a ke zraku šetrnější 3D projekci, na níž má zásluhu spojení technologie Canon LCOS a polarizačních filtrů, které umožňují dopad většího množství světla na projekční plochu. LCOS projektory dokáží nabídnout vynikající kontrast a realističtější reprodukci barev, což jsou faktory, které při předvádění produktového designu pomocí 3D systému hrají klíčovou roli. 3D řešení Canon XEED poskytuje při dlouhodobém sledování 3D obsahu také větší komfort pro zrak, který je důležitým aspektem vzhledem ke stále častějšímu využívání 3D technologie v oblasti průmyslových oborů a vzdělávaní.

Řešení Colour Calibration
Uživatelům požadujícím dokonale sjednocené barvy řešení Canon Colour Calibration nabízí možnost přesného nastavení barev promítaného obrazu a jejich sladění. Doplňující funkce pak poskytnou kontrolu nad korekcí gamma a barevným prostorem a zajistí náležité nastavení všech těchto parametrů na dvou nebo více projektorech. Nové řešení kalibrace barev Canon Colour Calibration se jistě osvědčí jako nepostradatelný nástroj, který sjednocuje dynamické rozsahy několika spřažených projektorů, a eliminuje tak případnou „neshodu barev“. Fotografové, designéři nebo inženýři využívající toto řešení mohou s pomocí fotoaparátu Canon Digital EOS nebo PowerShot, umístěného na stativu a připojeného k PC se spuštěnou softwarovou aplikací Colour Calibration, snímat několikačetné fotografie promítaných snímků. Na základě nashromážděných dat software Colour Calibration provádí automatickou vzájemnou kalibraci projektorů a vytváří kvalitní a sjednocený obraz bez nežádoucího posunu v barvách a jasu.

Řada projektorů LV – soulad s ekologickou legislativou platnou od roku 2010
Ještě před nabytím účinnosti evropské směrnice EuP (Energy using Products), která vstoupí v platnost v roce 2010, Canon oživil svůj sortiment cenově příznivých LCD projektorů o dva nové modely. Model LV-7280 je XGA projektor za mimořádně nízkou cenu se světelným výkonem 2200 lumenů, který je určen pro vzdělávací a kancelářskou sféru. Projektor LV-8215 je druhý cenově nejvýhodnější WXGA projektor, jímž Canon rozšiřuje nabídku pro zákazníky požadující projektor, který je všestranně výhodným řešením – z hlediska nákupní ceny, provozních nákladů i dopadu na životní prostředí.

Jako produkty Canon, jež jsou v plném souladu s evropskou legislativou, nabízejí projektory Canon LV delší životnost lampy, tj. 4000 hodin při projekci v normálním režimu (5000 hodin v tichém režimu), bez snížení svítivosti, čímž napomáhají snižování objemu odpadu vyvezeného na skládky. Tyto projektory se také vyznačují nízkou spotřebou energie – méně než 0,7 W v pohotovostním režimu. Pro uživatele, kteří požadují vyšší míru kontroly nad svými emisemi oxidu uhličitého (carbon footprint), mají projektory Canon LV unikátní funkci „Carbon Meter“, která vypočítává rozdíl spotřebované elektrické energie v tichém režimu a normálním režimu a zobrazuje hodnotu odpovídajícího snížení emisí CO2.

Tiskové zprávy

Diskuse