Nikon posiluje svoji řadu COOLPIX

3. 2. 2010 12:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada stylových fotoaparátů s bohatou výbavou, od dotykového displeje až po vysoce výkonný širokoúhlý objektiv s 26násobným přiblížením.

Nikon posiluje svoji řadu COOLPIX

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nikon dnes oznámila novou sérii fotoaparátů, která rozšíří řadu kompaktních digitálních fotoaparátů COOLPIX. V této sérii najdeme první Full HD fotoaparát společnosti Nikon, kompaktní fotoaparát s dotykovým displejem a další kompakt s objektivem
s 15násobným zoomem. Tyto fotoaparáty se připojí k modelům S3000 a S8000 a doplní tak novou kolekci.

Mark Pekelharing, produktový manažer řady spotřebitelských produktů u společnosti Nikon Europe B.V, vysvětluje: „Tato řada COOLPIX nabízí pro každého něco, fotoaparát s maximálním množstvím funkcí, jednoduchý model za přijatelnou cenu, ale i model, který upozorní na váš styl. V každém případě si můžete být jisti, že všechny tyto fotoaparáty zaručují kvalitu, kterou je společnost Nikon proslulá, a díky které je možné pořizovat skvělé snímky tím nejjednodušším způsobem.“

Zábavný, stylový a intuitivní model S4000
Tento elegantní model je určen pro toho, koho zajímají nejnovější technologie a kdo má rád styl. Má rozlišení 12megapixelů, je vybaven intuitivním dotykovým displejem s úhlopříčkou 7,5 cm (3“) a je dost tenký na to, abyste si ho mohli vzít kamkoliv. Jednoduchým dotykem můžete na obrazovce procházet všechny snímky nebo použít dotykovou spoušť a pořídit snímek – fotoaparát automaticky zaostří a nastaví expozici na místo, kterého jste se na displeji dotkli. Nebo můžete pomocí funkce videa zaznamenat videosekvenci ve vysokém rozlišení (HD). Širokoúhlý objektiv NIKKOR se 4násobným přiblížením je zárukou ostrých snímků a čtyři pokročilé funkce redukce rozostření minimalizují efekty způsobené pohybem objektu, nedostatkem světla a chvěním fotoaparátu. A pokud obrázky vyžadují rychlou retuš, mohou být snadno upraveny ve fotoaparátu pomocí dodávaného stylusu ručně psanými poznámkami a funkcemi malování.

Model COOLPIX S4000 přichází na trh ve čtyřech barvách: černé, bronzové, lesklé červené a růžové, a bude dostupný za maloobchodní cenu 4 390 Kč.

Funkcemi nadupaný model P100
Vyroben pro ty, kteří mají na kompaktní fotoaparát ty nejvyšší nároky. Tento fotoaparát, který tvoří přechod mezi kompaktními modely a digitálními zrcadlovkami, podává vysoký výkon, který fotografovi dovoluje zachycovat množství objektů a scén a přitom stále dosahovat toho nejlepšího výsledku. Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 26násobným přiblížením a s ED skly (skla s extrémně nízkým rozptylem světla) poskytuje více tvůrčí svobody a vždy zajišťuje brilantní snímky. Revoluční podsvícený obrazový snímač CMOS umožňuje použít vyšší citlivost a zajišťuje nižší úroveň šumu, díky tomu pořídíte skvělé snímky i za nedostatečných světelných podmínek. Rozlišení 10,3 megapixelu umožňuje zachytit ty nejmenší detaily nebo vytvářet vysoce kvalitní zvětšeniny. Bez ohledu na to, zda je den či noc, můžete nahrávat skvělé videoklipy v rozlišení Full HD (1080p) se stereofonním zvukem, používat přitom optický zoom a autofokus. Video se zaznamenává rychlostí 30 snímků za sekundu. Jen proto, že je tento fotoaparát nabitý technologiemi, nerezignoval na jednoduché ovládání se samostatným tlačítkem pro záznam videosekvencí a výklopným LCD displejem s úhlopříčkou 7,5 cm (3“). Může se také pochlubit 5 nastaveními proti rozostření, kterými můžete zaostřit fotografovanou scénu.

Model COOLPIX P100, dostupný v černé barvě, bude k dispozici za maloobchodní cenu 9990 Kč.

Působivý všestranný model L110
U modelu L110 se spojují skvělé technologie s jednoduchým ovládáním, které Vám umožní spolehlivě zachytit důležité okamžiky. Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 15násobným přiblížením poskytuje mimořádnou přesnost a ostré rozlišení a dává vám možnost vybrat si mezi zachycením krásných statických snímků nebo skvělých filmů v kvalitě HD se stereofonním zvukem, vše pohodlně zobrazované na velkém LCD displeji s úhlopříčkou 7,5 cm (3“) a s vysokým rozlišením. Navíc má 12,1 megapixelů, pět funkcí proti rozostření, ergonomický tvar pro pohodlné uchopení, makro režim ze vzdálenosti 1 cm a 15 režimů scén, které zajišťují, že vaše snímky dopadnou tak, jak chcete. Efektivní napájení modelu L110 dovoluje exponovat více obrázků než většina digitálních fotoaparátů, které používají baterie AA, takže si nemusíte dělat starosti, jestli vám dojde energie, ať jste doma nebo cestujete za hranicemi.

Model COOLPIX L110 přichází ve dvou barvách: černé a vínové, a bude dostupný za maloobchodní cenu 6490 Kč.

Zábavné a cenově dostupné modely L21 a L22
Oba fotoaparáty jsou jednoduché a je zábava je používat. Jsou ideální pro bezstarostné pořizování skvělých snímků kýmkoliv z rodiny. Model L22 nabízí velký LCD displej s úhlopříčkou 7,5 cm (3“), který usnadňuje pořizování i prohlížení snímků. Vestavěná elektronická redukce vibrací a detekce pohybu, automatická volba motivových programů a zjednodušený automatický režim zaručují skvělé snímky bez nutnosti provádět jakékoliv nastavení. Systém inteligentního portrétu zajišťuje, aby byli na snímku všichni, a velká tlačítka pro fotografování a přehrávání zajišťují bezproblémové ovládání. Oba modely mohou také zaznamenávat video a fungovat na běžné baterie AA.

Model L21 je dostupný v tmavě hnědé, růžové a šampaňské stříbrné a bude prodáván za maloobchodní cenu 1990 Kč. Model L22 přichází v černé, červené a šampaňské stříbrné, a bude dostupný za maloobchodní cenu 2590 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse