Notebooky Sony VAIO EB

4. 2. 2010 15:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Pohodlná práce s počítačem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové kompaktní a snadno ovladatelné notebooky VAIO EB s rychlým přístupem na internet bez potřeby startu systému

• Snadné použití s rychlým přístupem na internet bez potřeby startu operačního systému,
tlačítka ASSIST a VAIO
• Extra kompaktní tělo ve své třídě, pohodlná klávesnice s oddělenými klávesami a plnohodnotnou numerickou klávesnicí
• Vysoce kontrastní displej VAIO
s úhlopříčkou 15,5”(39,4 cm)
• Nejnovější systém virtuálního prostorového zvuku
Dolby® Home Theater v3
• Bohaté možnosti připojení: HDMI výstup, až 4 USB porty, port eSATA/USB pro vysokorychlostní přenos dat

Nové multimediální notebooky VAIO řady EB jsou skvělým spojením výkonu, designu, snadného ovládání a multimediálních možností.

Designová řada EB notebooků VAIO představuje snadnou cestu k běžné práci s počítačem. Za zajímavou cenu nabízí výpočetní i grafický výkon a snadné ovládání potřebných funkcí.

Zbrusu nová řada EB notebooků VAIO má mnoho luxusních designových detailů, které přispívají k výjimečnému uživatelskému pocitu. Kontrastní displej VAIO má například po svém obvodu úzký rámeček, který dodává novým modelům na přitažlivosti.

I přes svou kompaktní základnu je řada EB vybavena klávesnicí s oddělenými klávesami, které nabízejí pohodlné a jistější psaní. Novinkou této modelové řady je rozšíření klávesnice o plnohodnotnou numerickou část. Ergonomicky rozložené klávesy se pohodlně používají jak při hraní her, tak při rychlém zadávání dat či psaní.

Uvnitř každého modelu řady EB najdete zcela nový procesor z rodiny Intel® Core™ doplněný až 4 GB vysokorychlostní operační paměti DDR3, která si hravě poradí s každodenními počítačovými úkoly. Pevný disk s kapacitou až 500 GB nabízí dostatek místa pro vaši osobní multimediální kolekci. Nová grafická karta ATI Mobility Radeon™ řady 5000 s až 1 GB video RAM zvládne lehce úpravu multimediálních souborů, přehrávání HD videa
a prohlížení internetových stránek s velkým množstvím multimediálního obsahu.

Při úpravě fotografií i při obyčejném brouzdání po internetu určitě oceníte kontrastní a detailní obraz velkého displeje o úhlopříčce 39,4 cm (15,5”). Modely řady EB jsou vybaveny displejem VAIO s rozlišením 1366x768 vhodným pro zobrazení HD videa nebo fotografií z digitální zrcadlovky.

Skvělý zážitek domácího kina ještě zdokonaluje nejnovější technologie Dolby® Home Theater v3, která zajistí výkonný a plný prostorový zvuk
při přehrávání hudebních souborů, hraní her i sledování filmů.

Kompaktní rozměry rozhodně neznamenají nedostatek možností připojení. Nový rozměr potěšení z multimediální knihovny v HD rozlišení dodává HDMI výstup umožňující připojení k televizoru BRAVIA™. Tři USB porty umístěné na stranách doplňuje čtvrtý vysokorychlostní kombinovaný port eSATA/USB. Když připojíte externí pevný disk SATA, můžete využívat rychlého přenosu dat (až 6x vyšší rychlost než přes USB2.0) pro výkonnější zálohování multimediálních souborů nebo střih videa na externím disku.
A pokud technologii eSATA zatím nepotřebujete, můžete port používat jako čtvrté USB.

Spolu se svými výkonnými funkcemi nabízí notebooky VAIO řady EB velmi pohodlné a jisté uživatelské ovládání. Stačí stisknout tlačítko WEB a během několika vteřin můžete brouzdat po internetu, aniž by musel být spouštěn operační systém. Tato časově i energeticky úsporná funkce je ideální pro rychlý pohled na web nebo kontrolu emailů, když jste na cestách. Nová technologie rychlého přístupu na internet (Quick Web Access) jde nyní ještě dál a nabízí procházení více oken pomocí záložek nebo nové zobrazení „rozděleného okna“, kdy se po stisknutí tlačítka otevřou na širokoúhlém displeji dvě webové stránky vedle sebe.

Systém Quick Web Access vylepšuje integrace nástroje Evernote pro VAIO, který pomocí tzv. „webových výstřižků“ umožňuje snadné zaznamenávání všeho, co vás při prohlížení internetu zaujme. Jednoduše kliknete na text, obrázek nebo celý dokument a Evernote vybraný obsah automaticky opatří značkami, zatřídí a uloží na internetu. Svou osobní databází indexovaných „výstřižků“ si můžete kdykoli prohlížet z kteréhokoli počítače nebo dokonce mobilního telefonu. Skvělý způsob, jak mít přehled o všem, co najdete na internetu.

Tlačítko ASSIST umožňuje rychlý přístup ke službě VAIO Care, která díky několika málo kliknutím pomáhá s údržbou, diagnostikou a odstraňováním problémů. V případě, že systém Windows nechce řádně nastartovat, stiskněte tlačítko ASSIST a notebook vás provede diagnostikou
a jednoduchým řešením problémů.

Jedinečnou vlastností počítačů VAIO je nabídka aplikací od Sony pro práci s osobní multimediální knihovnou. Pomocí tlačítka VAIO na horním panelu spustíte program Media Gallery, který nabízí jednoduché procházení hudebních souborů, obrázků a videa. K dispozici máte dokonce užitečné volby založené na historii uživatelské aktivity a osobních preferencích. Nový software PMB (Picture Motion Browser) VAIO Edition nabízí správu, úpravu
a sdílení fotografií a videa. Každý nový model notebooků VAIO řady EB je vybaven originálním operačním systémem Windows® 7 Home Premium Edition.

Nová řada EB multimediálních notebooků VAIO od Sony bude na českém
a slovenském trhu v prodeji od konce února.

Technické specifikace:
Model:
VAIO VPCEB1S1E
Procesor: Intel® Core™ i5-430M 2,26GHz s technologií Intel® Turbo Boost (max. 2,53 GHz)
Operační systém: originální Windows® 7 Home Premium (64bit)
Paměť: 4 GB DDR3 SDRAM (1066 MHz)
Pevný disk: 500 GB (5400 ot./min)
Displej: 39,4 cm (15,5”) 16:9 VAIO (1366x768)
Grafika: ATI Mobility Radeon™ HD 5650 s 1 GB VRAM
Optická mechanika: DVD+-RW/+-R DL/RAM
Hmotnost a rozměry: 2,70 kg (s dodávanou baterií);
248,2 x 31,1 x 369,8 mm (H x V x Š)
Ostatní: WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth 2.1+EDR; kamera MOTION EYE®; stereo audio s Dolby Home Theater v3; HDMI výstup; 3xUSB + eSATA/USB; tlačítka WEB/ASSIST/VAIO; matná bílá povrchová úprava

Tiskové zprávy

Diskuse