Mio - navigace v mobilu vs. autonavigace

5. 2. 2010 13:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Navigace v mobilu klasické autonavigace nenahradí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zařízení „vše v jednom“ nemusí znamenat vždy lepší řešení oproti navigacím do automobilů

Společnost Mio Technology, jeden z předních výrobců přenosných navigačních zařízení, v reakci na kroky výrobce mobilních telefonů Nokia, který uvolnil své mapové podklady v mobilních telefonech pro bezplatné použití, vyvrací potenciální ohrožení současného vývoje v segmentu navigačních zařízení.

Oproti mobilnímu telefonu s GPS navigací, který se zdánlivě může zdát být dobrou náhradou za autonavigaci, jednoúčelová navigace nabízí v první řadě kvalitnější a větší displej, na kterém je mapa dobře viditelná a čitelná. Další výhodou, který hraje pro klasické autonavigace, je také vyšší rychlost, a to jak startovacího času, tak doby nutné pro výpočet trasy.

Podle Tomáše Kudweise, obchodního a marketingového manažera společnosti Mio Czech Republic, jsou mobilní telefony vybavené navigačním softwarem jen nouzovou variantou oproti klasickým navigacím do automobilu. „Navigačním mobilům chybí k dokonalosti mnohé – postrádají velký displej, nevýhodou je i nízká hlasitost a horší ovládání, které se stává při řízení auta doslova nebezpečným,“ přibližuje výhody klasické navigace do automobilů Kudweis. „Díky plánované masivní podpoře navigace ze strany společnosti Nokia se navíc dá očekávat zvýšení zájmu o celý segment GPS navigací.“

Pro více informací o produktech a službách společnosti Mio, prosím, navštivte internetové stránky na adrese www.mio.com/cz.

Tiskové zprávy

Diskuse