Testovací verze Windows 7 a Windows Server 2008 R2 končí

8. 2. 2010 19:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Neomezená funkčnost testovací verze systémů Windows 7 a Windows Server 2008 R2 končí!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uživatelé testovacích verzí obou produktů mají před sebou poslední týdny, kdy mohou přejít z testovací verze na verzi finální.

Neomezené fungování testovací verze klientského operačního systému Windows 7 a serverového operačního systému Windows Server 2008 R2 se chýlí ke konci. Od poloviny února budou uživatelé Release Candidate verze obou systémů průběně informováni o blížícím se ukončení platnosti testovacích verzí, a od 1. března se pak produkty v testovací verzi začnou každé dvě hodiny restartovat. Při restartování systému přitom nebude docházet k automatickému uložení dat, a je tedy nutné s touto skutečností počítat. Po 1. červnu pak systémy uživateli umožní pouze zálohu dat.
„Rádi bychom touto cestou poděkovali všem uživatelům verzí Release Candidate systémů Windows 7 a Windows Server 2008 R2, především pak za jejich pomoc s odladěním obou produktů a za jejich pozitivní reakce. Díky testování RC verzí byla provedena řada změn před uvedením finálních verzí produktů,“ říká Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Microsoft v České republice.
Přechod na finální verzi Windows 7
Uživatelé, kteří by rádi u systému Windows 7 zůstali, mohou na finální verzi produktu přejít jedním z těchto způsobů:
1) Zakoupením plné licence krabicové verze systému Windows 7 Home Premium, Professional nebo Ultimate.
2) Zakoupením legalizační sady Get Genuine Kit. Ta je dostupná pro systém Windows 7 Professional a od března bude k dispozici v edici Windows 7 Home Premium.
3) Firmy a organizace, které používaly systém Windows 7 RC, mohou také uzavřít legalizační smlouvu Get Genuine Windows Agreement. V rámci této smlouvy získávají licenci systému Windows 7 Professional.
4) Uživatelé také mohou zvážit nákup nového počítače s OEM licencí systému Windows 7 a nahradit tak například starší počítače.
Při přechodu ze systému Windows 7 RC mohou uživatelé použít nástroj „Migrace profilu uživatele“ (Windows Easy Transfer), který umožňuje přenést soubory a nastavení do jiného umístění před instalací systému Windows 7. Přímá možnost upgradu z RC verze na finální verzi není ze strany společnosti Microsoft podporována. Více informací o ukončení platnosti systému Windows 7 ve verzi Release Candidate najdete na stránkách http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2010/02/01/important-reminder-regarding-expiration-of-the-windows-7-rc.aspx a http://support.microsoft.com/kb/971767.

Přechod na finální verzi systému Windows Server 2008 R2
Uživatelé testovací verze systému Windows Server 2008 R2 mohou přejít na finální verzi serveru těmito způsoby:
1) Zakoupením krabicové verze systému Windows Server 2008 R2.
2) Zakoupením licence systému Windows Server 2008 R2 v některém z multilicenčních programů.
3) Pořízením si nového serveru s OEM licencí systému Windows Server 2008 R2.
Vedle ukončení platnosti testovací verze systému Windows Server 2008 R2 dochází od 1. července také k ukončení životního cyklu a podpory serverového operačního systému Windows Server 2000. Po tomto datu nebudou mít uživatelé tohoto systému přístup k bezpečnostním a dalším aktualizacím. Více informací o ukončení podpory sytému Windows Server 2000 a o možnostech přechodu na nejnovější verzi Windows Server 2008 R2 lze nalézt na stránkách http://support.microsoft.com/ph/1131#tab0.

Tiskové zprávy

Diskuse