Olympiáda na dosah ruky v Google Street View

10. 2. 2010 18:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Olympiáda na dosah ruky díky Google Street View

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Speciální technologie zpřístupní v Google Street View záběry olympijských svahů Whistler Mountain. Připraveny jsou i aktualizace údajů v reálném čase, speciální webová stránka a 3D prohlídka sportovišť v aplikaci Google Earth.

Společnost Google spustila speciální webovou stránku, která sportovním fanouškům z celého světa dá příležitost vychutnat si Zimní olympijské hry 2010 ve Vancouveru tak trochu jiným způsobem. Nově zprovozněná stránka na adrese www.google.com/games10 je k dispozici ve 42 světových jazycích a kombinuje aktuální informace s bohatým vizuálním materiálem – od zobrazování sportovišť v režimu Street View až po aktuální stav medailí vybojovaných jednotlivými výpravami.

Společnost Google rovněž zpřístupnila fotodokumentaci z částí hory Whistler Mountains, na níž bude probíhat řada disciplín zejména v alpském lyžování. Tyto záběry pro Street View byly vůbec poprvé v historii pořízeny novým, experimentálním způsobem – jde o sněžný skútr vybavený nejmodernější fotografickou a GPS technologií. Sportovní fanoušci, lyžaři i snowboardisté mohou nyní přecházet mezi jednotlivými sjezdovkami stejně, jako kdyby byly přímo v dějišti her.

Webová stránka olympijských her přináší:

• online aplikaci sledující události v reálném čase, stav medailí, informace o sportovcích, vizuální materiály z každého sportoviště plus aktualizace ze Zpráv Google, které lze přidávat do iGoogle anebo vložit do webové stránky
• sportoviště v zobrazení Street View a ve 3D formátu v virtuálním atlasu Google Earth (rovněž na http://www.vancouver2010.com)
• vyhledávání ve výsledcích v reálném čase, kombinace vstupů na Twitteru, novinek a blogů
• odkazy na Twitter, Facebook, MySpace, Orkut a Digg, takže uživatelé mohou snáze vyhledávat informace i názory a dělit se o ně se svými přáteli
• pravidelně aktualizovanou galerii ve službě Picasa s fotografiemi z her jak od diváků (při nahrávání fotografií stačí použít tag/označení „wintergames2010“), tak ze Zpráv Google.
• oblíbená místa na Mapách Google s mapami „best of Vancouver“ (v překl. to nejlepší z Vancouveru) od 10 místních odborníků včetně bývalých olympioniků.

Uživatelům jsou dále k dispozici aktuální data o počtu medailí, harmonogram a výsledky soutěží. Všechny tyto informace jsou dostupné prostřednictvím vyhledávače Google: stačí zadat konkrétní disciplínu, zemi nebo „hry“ obecně. Uživatelé po celém světě se mohou těšit i na originální grafiku, která bude na oslavu her zdobit vyhledávač každý den od 12. do 28. února.

Ti, kteří během her zavítají přímo do Vancouveru, budou moci využít speciálního plánovače trasy v Mapách Google. Nástroj bude nabízet aktualizované trasy pro Vancouver, lyžařské středisko Whistler a jízdní řád olympijského autobusu. Dopravní informace jsou k dispozici rovněž na Mapách Google pod položkou „Get Directions“ anebo na adrese google.com/transit. Řidičům se doporučuje před jízdou do Vancouveru navštívit stránku www.Vancouver2010.com, kde se dozví o případných změnách.

Další detaily o oficiálním blogu Google (http://googleblog.blogspot.com) a snímcích, video záznamech a dalších zdrojích najdete na stránce Google věnované novinářům (sites.pressatgoogle.com/vancouver2010).

Jak Češi nejčastěji hledají informace o olympiádě? (leden-únor 2010)

Následující žebříček ukazuje, jakým způsobem Češi od začátku roku vyhledávají informace související s blížící se zimní olympiádou.

1. olympiada 2010
2. olympiada vancouver
3. olympijske hry
4. olympijske hry 201
5. hokej olympiada 2010
6. zimni olympijske hry
7. zoh 2010
8. zimni olympiada
9. vancouver
10. olympijske kruhy

Tiskové zprávy

Diskuse