3D LCD Acer GD245HQ pro počítačové hráče

11. 2. 2010 18:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer GD245HQ: 3D revoluce pro hráče

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Monitory Acer vstupují do nové dimenze - nyní jsou nabízeny ve 3D. Zcela mění způsob, jakým využíváme obraz na osobním počítači nebo televizoru, a poskytují naprosto nový a odlišný pohled - vtáhnou vás do děje a dodají obrazu hloubku, jakou známe z běžného každodenního života.

Třetí rozměr přináší revoluci do koncepce „uživatelského rozhraní“ zavedením faktoru „hloubky“ do obrazu na jakékoli promítací ploše a otvírá cestu vývoji, jemuž Acer přikládá velkou důležitost. Z toho důvodu přichází na trh monitor Acer GD245HQ spolu s notebookem Aspire 5738DG, projektory H5360, X1261 a X1130P. Tento 3D LCD displej s úhlopříčkou 23,6”, který je obzvláště vhodný pro herní aplikace a sledování filmů, doslova přenese uživatele do středu dění a zcela se ho zmocní.

Trojrozměrný zážitek zprostředkuje technologie nVidia® 3D Vision™, která dodává obrazu na ploché obrazovce monitoru hloubku spojením tří základních prvků: vysoce výkonného displeje, osobního počítače s kompatibilní grafickou kartou a speciálních zatmívacích 3D brýlí.

Společnost Acer vybavila nový monitor GD245HQ veškerými potřebnými inovativními řešeními: širokoúhlý panel 16:9 s rozlišením 1920x1080, který je ideální pro aplikace v plném vysokém rozlišení 1080p, obnovovací kmitočet 120 Hz nutný pro vytvoření 3D efektu, špičková doba odezvy pouhých 2 ms, jakou vyžadují hry v reálném čase, rozhraní HDMI s podporou HDCP a dynamický kontrast 80 000:1, optimalizovaný technologií Acer Adaptive Contrast Management, která nabízí jednoznačné „vizuální“ přednosti v situacích, v nichž jsou záběry nevyvážené v oblasti světlých a tmavých odstínů.

Acer GD245HQ představuje ideální doplněk úspěšných počítačů řady Acer Aspire Predator: Tato řada stolních počítačů je zvlášť navržena pro zprostředkování vynikajících herních zážitků. Ve skříni v originálním agresívním provedení se nacházejí technologie nejnovější generace, jaké požadují nejlepší hráči, aby mohli čelit nejnáročnějším novým úkolům.
Zatmívací 3D brýle se dvěma skly synchronizovanými procesorem představují nezbytnou součást stereoskopické technologie nVidia® 3D Vision™.
Každý snímek je zobrazen dvakrát - jednou pro pravé oko a jednou pro levé, a tedy obrazy jsou vzájemně posunuty. Grafický procesor vysílá tuto informaci do monitoru, který pracuje s frekvencí 120 Hz a promítá sudé snímky pro levé oko a liché snímky pro pravé. 3D brýle zajišťují synchronizaci s obrazem na monitoru tak, že střídavě zatmívají a propouštějí obraz pravým nebo levým sklem (s kmitočtem 60 Hz pro každé sklo), a tím vytvářejí iluzi stereoskopické scény se skutečnou hloubkou a přenášejí videohru do 3D prostředí. Brýle, vybavené speciálním infračerveným vysílačem napájeným z baterie, jsou připojeny k portu USB osobního počítače.

“Jen několik jednoduchých prvků dokáže od základů změnit způsob používání počítačů, a to i ve vizuální oblasti,” prohlásil Phil Gaut ze společnosti Acer. “Acer GD245HQ představuje první krok ve směru nového vývoje na trhu. Jsme přesvědčeni, že budoucnost těchto obrazovek není rozhodně plochá a vše nás vede k přesvědčení, že brzy změní způsob, jakým uživatelé myslí a jednají.“

Společnost Acer rovněž pečlivě promyslela provedení monitoru GD245HQ, který je vyvinutý především pro hráče, jimž nabízí lepší zážitky při hraní her. Jeho charakter podtrhuje futuristický styl s čistými, téměř strohými liniemi, srovnatelný s moderními bojovými stíhačkami. Je pečlivě navržený do nejmenšího detailu od kovové měděné barvy po neobvyklý tvar podstavce, který vyvolává představu současných rychlých her s vysokými nároky na výkon.

Jste připraveni na úžasné nové dobrodružství? Nadsaďte si brýle a pusťte se do toho!

Tiskové zprávy

Diskuse