HP - systém pro správu životního cyklu aplikací

2. 12. 2010 21:01    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představilo celosvětově první podnikový unifikovaný systém pro správu životního cyklu aplikací

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové řešení zjednodušuje a automatizuje bezpečné poskytování softwarových aplikací a služeb

Společnost HP představila jako vůbec první výrobce komplexní podnikové řešení, které výrazně zvyšuje spolehlivost a bezpečnost dodávky softwarových aplikací a služeb v heterogenních prostředích.

Řešení HP Application Lifecycle Management 11 (ALM 11) sjednocuje a automatizuje kritické činnosti při modernizaci aplikací – od správy všech dílčích požadavků až po řízení kvality, výkonu a pokročilou administraci.
Nedávná studie společnosti Forrester Consulting provedená na zakázku HP ukázala, že 69 % IT ředitelů a manažerů s rozhodovací pravomocí vyčleňuje čtvrtinu svých ročních IT rozpočtů na modernizace aplikací, a dalších 30 % oslovených manažerů hodlá do inovací investovat více než 50 % celkového podnikového rozpočtu.(1) Modernizace aplikací podle oslovených respondentů umožňuje firmám získat mnohem lepší kontrolu nad složitými podnikovými procesy, transformovat stávající portfolio aplikací tak, aby bylo připraveno na další růst, a přispět k lepšímu obchodnímu plnění, rozšiřování pole působnosti na trhu i podnikovým inovacím.
HP ALM 11 je představitelem systémů pro řízení přístupů pomocí uživatelských rolí, který pomáhá jednotlivým partnerským stranám v součinnosti při procesu uvolňování aplikací na trh a zajišťuje integraci těchto aplikací s klíčovými vývojovými nástroji. Systém HP ALM 11 automatizuje průběh dílčích pracovních postupů uvnitř jednotlivých pracovních týmů i mezi nimi, stejně jako prosazování a urychlování osvědčených postupů pro správu životního cyklu aplikací. Mezi výhody nového řešení patří zejména:
— HP ALM 11 Project Planning and Tracking – nástroj pro plánování a sledování, který definuje a spravuje kritéria pro komplexní proces od vývoje aplikací až po jejich uvolnění na trh, a „hlídá“ klíčové fáze dodávky softwarových aplikací díky komplexnímu posuzování informací o dílčím stavu jejich vývoje, které zpracovává v reálném čase.
— Tři možnosti sledování informací napříč týmy pro návrh, vývoj a testování kvality, díky nimž je možné rychleji provádět rozsáhlé analýzy a změny aplikací.
— Flexibilní metodická podpora pro optimalizaci poskytování přístupu projektového typu, která obsahuje i řešení HP Agile Accelerator 4.0 dostupné buď v bezplatné základní verzi, či v rozšířené podobě za poplatek.
— Nižší riziko hrozby selhání aplikací z důvodu funkčních, výkonnostních či bezpečnostních závad při nasazení do nejnáročnějších prostředí, vyžadujících okamžité odezvy a nepřetržitou dostupnost.
— Snížení nákladů a dodacích lhůt díky vylepšené správě informací a možnosti opakovaného využití sdílených klíčových prvků aplikací včetně soupisů požadavků, jednotlivých fází vývoje, reportů o ladění chybě i dílčích testů.
„Vývojové týmy čelí náročným technologickým výzvám, kdy musejí zajistit očekávanou kvalitu aplikací při velkém množství vysoce specifických požadavků, nutné kompatibilitě napříč mnoha platformami a integraci těch nejnovějších technologií,“ řekl Todd Eaton, ředitel divize ALM Tools and Services ve společnosti McKesson. „Díky implementaci řešení HP pro modernizaci aplikací v průběhu jejich celého životního cyklu máme mnohem více podnětů vedoucích ke zvyšování kvality našich aplikací a navíc jsme během posledních tří let snížili náklady o několik milionů dolarů.“
HP ALM rovněž poskytuje vhodnou základnu pro implementaci nových verzí nástrojů HP Quality Center a HP Performance Center 11.0. Tato řešení pomáhají zjednodušit a automatizovat procesy řízení kvality a kontroly výkonu aplikací; díky tomu mohou zákazníci snížit své provozní náklady a uvolnit ušetřené zdroje pro vývoj dalších nových aplikací a služeb. Mezi hlavní výhody těchto nástrojů patří:
— Zrychlené nasazení aplikací díky automatizaci testovacích procesů, jako např. nastavení termínů či řízení opakovaných úkolů ve více prostředích díky nástroji HP Sprinter.
— Vylepšené možnosti pro vytváření dílčích testů díky aplikaci HP TruClient, dílčí součásti HP LoadRunner 11.0, která testuje výkon aplikací bez nutnosti časově náročného skriptování.
— Snížení rizika funkčních vad aplikací díky testování GUI a non-GUI rozhraní pomocí jednoduchého automatizovaného nástroje HP Unified Functional Testing 11.0 kombinujícího metody HP Functional Test a HP Service Test 11.
„Firmy stále častěji vyžadují pokročilé aplikace, které jim zajistí automatizaci širokého spektra procesů. Pracují však často se zastaralými nástroji, používají příliš rozsáhlé metodiky a neúměrně rychle mění pracovní postupy, kvůli čemuž je velmi obtížné dodat jim ta nejefektivnější řešení,“ řekl Bill Veghte, výkonný viceprezident divize HP Software and Solutions. „Nové řešení HP umožní zákazníkům zrychlit proces poskytování aplikací, snížit náklady na jejich správu aplikaci a lépe plnit obchodní cíle při zachování maximální kvality služeb.“
Konzultační služby HP Application Lifecycle Management (ALM) Consulting Services umožňují zákazníkům snížit celkové náklady na dodání, zmírnit rizika chyb, zkrátit dobu implementace a dosáhnout lepší integrace do stávajícího prostředí firem díky pokročilým nástrojům pro poskytování služeb a vzdělávání.
HP ALM 11 je součástí portfolia HP Application Transformation, jež pomáhá firmám dostat pod kontrolu proces zastarávání aplikací a méně pružné procesy. Řešení HP Application Transformation vylepšuje procesní možnosti v podnicích i vládních organizacích; jeho cílem je maximální zapojení technologií do co největšího množství činností, které daná organizace provádí, aby mohla okamžitě poskytovat zákazníkům, zaměstnancům, partnerům či občanům přesně to, co chtějí a vyžadují.
Více informací je dostupných v online press kitu na webové stránce www.hp.com/go/HPSoftwareUniverseBarcelona2010. Harmonogram připravovaných seminářů je k dispozici na webu www.hp.com/go/newappsrelease.

Tiskové zprávy

Diskuse