Barevná LED tiskárna OKI C711

15. 2. 2010 15:12    Rubrika: Tiskové zprávy

OKI představuje tiskárnu C711 s mimořádně nízkými provozními náklady

Barevná LED tiskárna OKI C711

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost OKI Printing Solutions uvádí na trh barevnou LED tiskárnu C711, jež najde uplatnění zejména v kancelářích s větším objemem tisku. Tento model umožňuje tisk materiálů v profesionální kvalitě při rychlosti 34 barevných nebo 36 černobílých stránek A4 za minutu. Uživatelé na OKI C711 ocení malou spotřebu energie, intuitivní ovládání a nízké náklady na tisk. Vyhotovení jedné barevné stránky přijde jen na 1,20 Kč*.

Model C711 nahrazuje tiskárnu C710 a oproti svému předchůdci nabízí uživatelům rychlejší tisk, pětiřádkový LCD displej a nižší provozní náklady. Novinka má již v základní výbavě síťové připojení a lze ji volitelně rozšířit o duplexní jednotku a zásobníky papíru s kapacitou až 1690 listů.

„OKI C711 je vhodná pro větší objem kancelářského tisku nebo pro firmy, které se rozhodnou, že tisk svých dokumentů přesunou od externích dodavatelů a budou si je vyrábět levněji a rychle samy,“ říká Ing. Miroslav Tyburec, obchodní ředitel společnosti Oki Systems (Czech and Slovak).

Ovládání tiskárny je velice jednoduché. Práci usnadňuje i aplikace Template Manager. Díky ní lze snadno navrhovat, upravovat a tisknout nejrůznější podnikové dokumenty a materiály od vizitek, štítků na CD až po bannery o délce 1,2 metru, přičemž gramáž papíru může být až 250 g/m.

Ke snížení nákladů na tisk přispívají funkce Print Control, Print Super Vision a Colour Access Policy Manager, jimiž je OKI C711 vybavena. „Vezmeme-li v úvahu nízké ceny spotřebního materiálu, dlouhou životnost válce a ekologický provoz, kdy spotřeba energie je v klidovém režimu pouhých 1,2 wattu, tak je tento model s ohledem na poměr cena/výkon pro kanceláře ideálním řešením,“ uvádí Ing. Miroslav Tyburec a dodává: „Důležitou konkurenční výhodou je i tříletá záruka přímo v místě instalace zdarma.“

Toto barevné zařízení disponuje softwarem, který zajišťuje bezpečnost a kontrolu dokumentů. Aplikace Secure Print umožňuje zakódování důvěrných dat poslaných na tiskárnu po síti a aplikace Print Super Vision je určena pro správu a monitoring veškeré tiskové produkce IT správcem. Firmy tak mohou kontrolovat případné plýtvání při tisku.
Přehled klíčových parametrů C711:
- barevná LED tiskárna formátu A4
- Rychlost tisku: 36 černobílých a 34 barevných stran A4 za minutu
- Rychlost tisku první strany dokumentu: 8 sekund při černobílém a 9 sekund při barevném tisku
- Paměť: standardní RAM 256 MB; rychlost procesoru 533 MHz
- Volitelně SDHC paměťová karta 16 GB
- Tonerové kazety s kapacitou 11 500 (barevných) a 11 000 (černobílých) stránek při 5% pokrytí barvou
- Kapacita zásobníku papíru: 630 listů s možností rozšíření až na 1690 listů
- Životnost válce: 20 000 výtisků pro všechny barvy
- Tiskoviny formátu A6 až A4 a bannery do 1,2 m, přičemž gramáž se může pohybovat od 64 do 250 g/m
- Možnost rozšíření o duplexní jednotku
- Funkce pro podporu kancelářského tisku: Print Control, Print Super Vision, Colour Access Policy Manager, Template Manager, Secure Print
- Ocenění Energy Star (varianty C711dn a C711cdtn)
- Spotřeba energie ve spánkovém režimu 1,2 W

Model OKI C711 je v prodeji u autorizovaných prodejců OKI Printing Solutions.
Doporučená koncová cena je od 23.490 Kč bez DPH.
 Průměrný náklad na stránku A4 při tisku prvních 13 500 stran a pokrytí 5 % od každé barvy CMYK.

Tiskové zprávy

Diskuse