Mobilní telefon Samsung Wave

15. 2. 2010 14:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung Wave: příliv nových, unikátních možností!

Mobilní telefon Samsung Wave

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Nový mobilní telefon Samsung Wave s plně dotykovým displejem Super AMOLED nabízí dosud nejvyšší kvalitu obrazu, jaká se kdy na mobilním telefonu objevila.
• Řešení Social Hub umožňuje jednotný přístup ke všem vašim sociálním sítím najednou!
• Uživatelské prostředí TouchWiz 3.0 posunuje možnosti praktického použití chytrého telefonu na další úroveň!

Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce mobilních telefonů, dnes představil mobilní telefon Samsung Wave (S8500), první mobilní telefon společnosti Samsung, který využívá novou otevřenou platformu Samsung bada určenou pro mobilní telefony. Samsung Wave s ultrarychlým 1GHz procesorem podporujícím multitasking a umožňujícím dosud nejlepší grafický výkon disponuje také unikátním 3,3“ displejem Super AMOLED, praktickým řešením pro sociální sítě Social Hub, intuitivním uživatelským rozhraním Touchwiz 3.0, řadou špičkových multimediálních funkcí či jako první na světě vylepšenou konektivitou v podobě Bluetooth® 3.0 a WiFi 802.11n.

Super AMOLED – kdo neuvidí, neuvěří
Pro mobilní telefon Samsung Wave skutečně platí, že uvidět znamená uvěřit! Tento telefon je totiž poprvé na světě vybaven displejem Super AMOLED, který je zárukou bezkonkurenčně kvalitního obrazu. 3,3“ displej telefonu Samsung Wave Super AMOLED díky technologii AMOLED OnCell vydává mnohem méně odlesků, podporuje rozlišení WVGA (800x480 pixelů), zároveň je vybaven technologií mDNIe (mobile Digital Natural Image engine). DNIe je osvědčená technologie používaná v oblasti displejů, která byla doposud používána u LCD a LED televizorů značky Samsung. Díky zcela neomezenému pozorovacímu úhlu a super rychlé odezvě poskytuje displej telefonu Samsung Wave fantastickou kvalitu obrazu vhodnou pro přehrávání videa i prohlížení fotografií.

Social Hub – komunity na dosah ruky
Jednotné řešení Social Hub určené pro správu sociálních sítí bylo od počátku navrženo tak, aby umožnilo přímo do mobilního telefonu Samsung Wave hladce integrovat všechny nejdůležitější emailové portálové služby, instant messaging a práci se sociálními sítěmi. Uživatelské rozhraní TouchWiz 3.0 umožňuje uživatelům snadno a hladce pracovat se zprávami, spravovat kontakty nebo prohlížet záznamy v kalendáři. Social Hub je postaven na ohromující push technologii, s jejíž pomocí jsou na telefon v reálném čase doručovány e-mailové zprávy, informace o událostech v kalendáři a aktualizace profilů na sociálních sítích.

Uživatelské rozhraní TouchWiz 3.0 – nové a dokonalejší
Samsung Wave nabízí všem uživatelům nebývalou volnost díky možnosti plně personalizovat ovládací nabídku a domovskou stránku. Ti, pro které je důležité mít neustále přístup k sociálním sítím, jistě ocení, že telefon uživatelům umožňuje upravit si grafické rozvržení domovské stránky tak, aby z ní bylo možné okamžitě přistupovat na Twitter, Facebook a celou řadu dalších sociálních sítí. Ti, kteří se neobejdou bez hudby, si domovskou stránku zase mohou změnit na intuitivní multimediální přehrávač a ti, kdo s sebou nosí velké množství fotografií, o které se chtějí podělit s ostatními, si zase domovskou stránku mohou upravit tak, aby se na ní zobrazovaly jejich oblíbené fotografie. Uživatelé využijí výhody panelu pro rychlý přístup, který umožňuje na jedné obrazovce aplikace řadit podle priority a seskupovat tak, aby byly uživateli okamžitě k dispozici.

Rychlost, výkon a krása
Samsung Wave využívá výhod poskytovaných vysoce výkonným 1GHz procesorem, který uživatelům nabízí nejlepší grafický výkon, jaký je v současné době k dispozici. Díky rychlému procesoru je dotykem ovládané uživatelské rozhraní neuvěřitelně svižné a intuitivní.
Hladké a elegantní tělo, displej chráněný tvrzeným sklem a dokonale realistický obraz poskytovaný displejem Super AMOLED, dělá z telefonu Samsung Wave jeden z vůbec nejatraktivnějších mobilních telefonů vůbec. Díky technologii chránící povrch přístroje jsou od nynějška minulostí dokonce i mastné otisky prstů.

Multimediální funkce a konektivita
Díky podpoře celé řady kodeků pro DivX a Xvid a díky podpoře prostorového zvuku 5.1 se telefon stává systémem osobní zábavy. Navíc je Samsung Wave schopen přehrávat i nahrávat videozáznam v HD kvalitě. Jako první na světě nabízí Samsung Wave podporu standardů Bluetooth® 3.0 a WiFi 802.11n.

Samsung Apps: Neomezená
rozšiřitelnost
Platforma bada společnosti Samsung umožňuje mobilním uživatelům snadno a jednoduše stahovat celou řadu aplikací dostupných v Samsung Apps, což je integrovaný obchod s aplikacemi dostupný přímo z mobilního telefonu Samsung Wave nebo online. Samsung Apps nabízí nepřeberné množství her, aplikací pro navigaci, práci se sociálními sítěmi, elektronické knihy, aplikace zaměřené na zdravý životní styl aj. a umožňuje uživatelům okamžitě přistupovat k obrovskému světu aplikací dostupných skrze mobilní telefon.

„Samsung Wave jednoznačně dokládá naše odhodlání nabídnout skutečně každému mobilní telefon, který bude nabitý funkcemi, umožní uživateli zůstat v neustálém kontaktu a nabídne řadu inovativních funkcí,“ uvedl JK Shin, prezident a ředitel obchodní jednotky Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „U telefonu Samsung Wave se naše vize platformy pro mobilní telefony stává realitou. Vývojáři mají vůbec poprvé svobodu vytvářet aplikace určené pro celou řadu platforem, které bude možné spustit na obrovském množství zařízení. Prostřednictvím telefonu Wave se naši partneři zabývající se vývojem aplikací mohou seznámit s oceánem příležitostí, které jim přináší mobilní platforma bada a technologie podporované tímto přístrojem,“ dodal Shin.

Samsung Wave bude celosvětově uveden na trh v dubnu 2010.

Společnost Samsung vystavuje na Světovém veletrhu mobilních technologií 2010 (Mobile World Congress 2010) v hale č. 8 na stánku 8b 169.

Další informace získáte na adrese http://samsungmwc2010.com
Přihlaste se k odběru zpráv o naší společnosti na Twitteru na www.twitter.com/SamsungMWC

Samsung S8500 Wave specifikace
Sítě : 2½. generace (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3. generace (WCDMA/ HSPA): 900/2100 MHz
Displej : 3,3” WVGA (800x480) Super AMOLED s technologií mDNIe
Fotoaparát: Fotoaparát s rozlišením 5,0 megapixelů s LED bleskem, dotykovým automatickým ostřením,
funkcemi rozpoznání obličeje / mrknutí, Lomo efekt, retro, dokonalé zobrazení tváře (Beauty Shot),
rozpoznání úsměvu (Smile Shot), panoramatický snímek, zeměpisné označování, editor fotografií
Video: Přehrávání a nahrávání videozáznamu v HD rozlišení
5.1 kanálový systém Mobile Theater
Editor pro úpravu videozáznamů ve formátech MPEG4, H.263, H.264, WMV, DivX a XviD
Audio: Hudební přehrávač s DNSe a zvukovými efekty SRS
Funkce Find Music, uživatelské rozhraní DISK
3,5mm konektor na sluchátka
FM rádio s možností záznamu
Doba přehrávání 30 h
Funkce s přidanou hodnotou: Integrované řešení pro messaging - ‚Social Hub‘
Samsung Apps (*Dostupnost Samsung Apps se pro jednotlivé země liší)
TouchWiz 3.0 s integrovaným telefonním seznamem, uživatelské rozhraní ovládané hlasem a pohybem
Dolfin Browser 2.0 / zoom ovládaný jedním prstem (až 10x)
A-GPS, On/off Board Navigation (3D mapa), LBS
SMS / MMS / Email / Video Messaging / Exchange ActiveSync
Senzor zrychlení a přiblížení, digitální kompas
BPP (Basic Printing Profile), OPP (Object Push Profile), PictBridge (USB Printing)
Režim offline a režim bez použití SIM karty, hlasové ovládání,
RSS čtečka, widgety pro práci s komunitními weby a mobilními aplikacemi
Konektivita: Bluetooth v 3.0
USB v2.0 (plná rychlost)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Paměť: 2GB/8GB + microSD (až 32GB)
Rozměry : 118 x 56 x 10,9 mm
Baterie : (Standardní) Li-Ion, 1 500 mAh

Tiskové zprávy

Diskuse