Samsung - řešení podnikové mobility

17. 2. 2010 18:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung na veletrhu v Barceloně představil nová řešení podnikové mobility

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ve spolupráci se společnostmi Cisco, Formotus, Microsoft, Spring Wireless, Sybase a Wipro představuje Samsung podniková řešení pro inteligentní telefony Samsung

Společnost Samsung Electronics Co. Ltd, přední poskytovatel mobilních telefonů, představila na veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2010 řadu nových řešení podnikové mobility, čímž demonstruje své pevné odhodlání angažovat se na tomto trhu. Podniková řešení společnosti Samsung, která se dodávají ve spolupráci s hlavními partnery, zahrnují klíčová mobilní podniková řešení jako Enterprise Email, Security, MDM (Mobile Device Management), UC (Unified Communications), CRM (Customer Relationship Management), SFA (Sales Force Automation), BI (Business Intelligence) a vertikální aplikace.

Samsung aktivně jedná s významnými mobilními operátory o komerčním spuštění těchto řešení v roce 2010. Očekává se, že většina podnikových řešení představených na MWC bude komerčně dostupná do konce roku 2010.

„Řešení podnikové mobility, která jsme dnes představili na veletrhu Mobile World Congress, posilují roli společnosti Samsung jako významného hráče na trhu podnikové mobility,“ uvedl W.P. Hong, výkonný vicepresident obchodní jednotky Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Podpora ze strany předních podnikových partnerů a významných operátorů je dokladem odhodlání společnosti Samsung nabídnout pohodlí kancelářského počítačového prostředí v inteligentních telefonech, a zajistit tak skutečnou mobilitu bez kompromisů.“

V posledních měsících Samsung významně rozšířil svou strukturu podpory distribučních kanálů o týmy podnikových prodejů velkých dopravců a navázal pevné vztahy s hlavními partnery, jako jsou Cisco, Formotus, Microsoft, Spring Wireless, Sybase a Wipro. Samsung bude v nadcházejících měsících pokračovat v rozšiřování svého modelu spolupráce s hlavními podnikovými hráči, jako jsou Oracle, SAP a IBM.

Zde jsou dostupné údaje o jednotlivých řešeních podnikové mobility:

Cisco
• Na veletrhu Mobile World Congress představí Samsung a Cisco několik prototypových řešení, která budou k dispozici v roce 2010 a která obohatí činnost mobilního pracovníka integrovanými řešeními pro spolupráci a zajištění bezpečnosti.

• Mobilní webové konference prostřednictvím řešení WebEx společnosti Cisco – spolupráce v rámci schůzky WebEx je díky unikátním funkcím optimalizovaným pro telefony Samsung jednodušší než dřív. U vybraných chytrých telefonů Samsung mohou uživatelé jediným klepnutím iniciovat volání na schůzku v konferenčním centru WebEx společnosti Cisco a zahájit ji přímo z pozvánky v e-mailu nebo kalendáři.

• Lepší spolupráce prostřednictvím řešení Cisco Unified Communications – mobilní řešení UC společnosti Cisco zlepšuje spolupráci tím, že mobilním pracovníkům umožňuje telefonovat prostřednictvím podnikové infrastruktury a mít přístup k funkcím UC, jako jsou vizuální hlasová pošta a funkce oznamování přítomnosti, která informuje o stavu dostupnosti kontaktů. Toto řešení přináší mobilním pracovníkům lepší konektivitu a produktivitu a zároveň snižuje podnikové výdaje na mobilitu.

• Zabezpečení mobilní komunikace pomocí řešení AnyConnect Secure Mobility Client společnosti Cisco – umožňuje mobilním pracovníkům přístup k podnikovým sítím, a tím i k důležitým obchodním dokumentům, elektronické poště apod., pomocí softwaru Any Connect Secure Mobility Client společnosti Cisco nainstalovaného v inteligentních telefonech Samsung.

Formotus
• Formotus rozšiřuje možnost zvyšování produktivity práce pomocí služby SharePoint i na pracovníky v terénu. Umožňuje totiž online nebo offline používat jednou navržené mobilní obchodní formuláře na různých zařízeních, včetně nových telefonů Samsung s operačními systémy Android a Windows.

• Mobilní aplikace společnosti Formotus umožňují používat nové telefony Samsung k práci tím, že vytvářejí řešení, která dokážou zachytit podpisy na dotykové obrazovce, fotografie a údaje GPS, které pak mohou být zaslány zpět do kanceláře ve formulářích, které jsou integrovány se službou SharePoint a firemními pracovními postupy.

• Společnost Formotus je potěšena, že v rámci veletrhu MWC může ve stánku společnosti Samsung představit svou novou platformu Android.

• Můžete rychle vytvářet a okamžitě bezdrátově rozesílat vlastní formuláře, aniž byste museli napsat řádek kódu. Formotus dokončí projekt během několika dnů nebo týdnů, nikoli měsíců či let. Oborové použití formulářů společnosti Formotus není nijak omezeno – mobilní expedice, práce v terénu, inspekce, průzkumy, sběr dat, inventář, čas a náklady, schválení pracovního postupu, mobilní zdravotnické aplikace, nač si vzpomenete.

Microsoft
• Telefony Samsung s operačním systémem Windows poskytují prvotřídní podporu podnikovým mobilním řešením pro koncové uživatele a organizace a dodávají se se sadou Microsoft Office Mobile, která poskytuje přístup k aplikacím, které lidé používají neustále jako Office Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

• Telefony Samsung s operačním systémem Windows maximálně využívají stávajících podnikových aktiv a nevyžadují složité přidávání a údržbu dalších aplikačních řešení třetích stran a s tím související náklady.

• Telefony Samsung s operačním systémem Windows umožňují podnikům využít jejich stávajících dovedností ve vývoji aplikací v prostředí Visual Studio a .NET a serverovou infrastrukturu k rozšíření jejich aplikací do zařízení s operačním systémem Windows Mobile a nabízejí uživatelům nové zkušenosti a řeší nové obchodní problémy.

• Telefony Samsung s operačním systémem Windows jsou navrženy tak, aby poskytovaly nejlepší úroveň integrace se systémem Microsoft Exchange a rovněž skvělá řešení pro Microsoft SharePoint, SQL Server, Dynamics a hostitelská řešení, jako jsou Microsoft Hosted Exchange a BPOS.

Samsung SDS – nabízí komplexní portfolio mobilních řešení, které zahrnuje:
• Mobile Groupware – push mail, kalendář/synchronizace kontaktů, schvalování pracovních postupů a vzdálená správa zařízení umožňující spolupráci kdykoli a kdekoli

• Mobilní CRM (Customer Relationship Management), SFA (Sales Force Automation) a Business Intelligence – nákladově efektivní mobilizace kritických podnikových back-end aplikací a podnikových procesů založená na osvědčených odvětvových postupech

• Flexibilní implementační modely, které zahrnují instalaci a údržbu za firemním firewallem nebo přístup v podobě řízené služby prostřednictvím Mobile Cloud Center (SMCC) společnosti Samsung.

Spring Wireless
• Řešení společnosti Spring Wireless umožňuje podnikům opravdově mobilizovat jejich prodejní síly. Mobilní řešení pro práci v terénu, která společnost Spring Wireless poskytuje, pomáhají organizacím bez problémů připojit své mobilní pracovní síly k podnikovým systémům obsahujícím informace, které potřebují, a to kdykoli a kdekoli.

Sybase
• Sybase Afaria je v tomto odvětví nejefektivnějším, nejpružnějším a nejbezpečnějším řešením pro řízení mobility v rámci celého podniku. Afaria zjednodušuje složitý mobilní svět tím, že poskytuje infrastrukturu, která podnikům umožňuje správu a zabezpečení dat, zařízení a aplikací přes jakoukoliv síť, a to pro implementace nejrůznějšího rozsahu. Ať už zaměstnanci používají svá vlastní zařízení nebo robustní zařízení specifická pro úkoly v předních liniích, Afaria umožňuje podnikům řídit mobilitu s naprostou důvěrou.

Wipro
• Wipro Technologies je globální poskytovatel služeb, který dodává technologická obchodní řešení v několika odvětvích.

• Řešení Mobile Claim Adjuster představené společností Wipro na veletrhu MWC umožňuje likvidátorům získat v reálném čase přístup k pojistným událostem, které jim byly přiděleny, stahovat informace o škodách a odesílat fotografie škodních událostí a posudky zpět do back-endových systémů, čímž mnohonásobně zvyšuje jejich produktivitu. Nabídka vychází z hlubokých znalostí světového pojišťovnictví a kompetencí v oblasti mobilních technologií, kterými společnost Wipro disponuje.

• Společnost Wipro si je vědoma obrovského potenciálu obchodní mobility a investuje značné množství času a úsilí do budování různých opakovaně použitelných komponent, postupů a řešení jako Mobile Claim Adjuster s vysokým podílem investic z odboru technického ředitele společnosti Wipro.

Tiskové zprávy

Diskuse