Kingston - SSDNow V Series Gen 2

18. 2. 2010 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Kingston Digital zvýšila rychlost svých SSD disků základní řady V „Value“ a přidala na ně podporu TRIM

Kingston - SSDNow V Series Gen 2

Druhá generace systémových disků Kingston SSDNow řady V “Value” nabízí ještě lepší výkon pro běžné spotřebitele

Společnost Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost korporace Kingston Technology Corporation, nezávislý přední světový výrobce paměťových produktů dnes oznámil, že uvádí na trh svou druhou generaci systémových disků Kingston SSDNow V Series (solid-state drive, SSD) zaměřenou na běžné uživatele a rovněž na malé a střední firmy. Nový disk Kingston® SSDNow V Series nabízí vyšší výkon než jeho předchůdce, podporuje funkce Windows® 7 TRIM a přitom je k dispozici za stejnou cenu. Disky Kingston® SSDNow V Series Generation 2 jsou k dispozici v kapacitách 30 GB, 64 GB a 128 GB a lze je zakoupit buď samostatně, nebo jako součást balíčku pro stolní počítače nebo notebooky.
„U této nové, druhé generace disků Kingston SSDNow V Series jsme se opravdu snažili zvýšit jejich výkon a zároveň zachovat původní cenu,“ řekl Steve Hall, ředitel vývoje flash produktů společnosti Kingston. „Dali jsme dohromady veškerý potřebný software, hardware a také srozumitelný návod k instalaci popisující jednotlivé kroky, a tak jsme systémový disk přizpůsobili každodenním potřebám běžných uživatelů, aby si pomocí SSD mohli sami provést upgrade své počítačové sestavy. Důležitým vylepšením je přidání podpory TRIM, díky níž si může disk SSDNow zachovat optimální výkon po celou dobu své životnosti.“
Sady Kingston SSDNow V Series představují nejjednodušší a nejúčinnější způsob provedení upgradu stávajícího stolního počítače nebo notebooku, který sestavě vdechne nový život a zajistí její vyšší výkon. Není potřeba přeinstalovávat operační systém ani dělat cokoli jiného, čím by se změnily klíčové datové soubory. Součástí balení je také klonovací software, díky němuž je velmi jednoduché přesunout obsah stávajícího pevného disku (HDD) na systémový disk SSD.
Součástí upgradovací sady Kingston SSDNow V Series je:
• Systémový disk Kingston SSDNow V Series
• Klonovací software Acronis® True Image spolu s instalační příručkou na CD
• 3,5palcové redukce a hardware (jen u sady pro stolní počítač)
• Datové kabely SATA a napájecí kabely (jen u sady pro stolní počítač)
• Externí 2,5palcový USB SATA rámeček a propojovací kabel (jen u sady pro notebook)
Na systémové disky Kingston SSDNow V Series i na kompletní sady se vztahuje tříletá záruka, je k nim poskytována nepřetržitá technická podpora a navíc je zde už legendární spolehlivost značky Kingston. Více informací najdete na stránkách www.kingston.com/europe

Technický popis a vlastnosti systémového disku Kingston SSDNow V Series:
• Sekvenční rychlost *:
o 128 GB: až 200 MB/s čtení; 160MB/s zápis
o 64 GB: až 200 MB/s čtení; 110 MB/s zápis
• PCMark® HDD 2005**:
o 128 GB: 20,177
o 64 GB: 21,317
• Výkon: zvyšuje produktivitu; uživatel pracuje efektivněji
• Inovace: form faktor šířky 2,5 palce; používá paměťové komponenty NAND Flash
• Tichost: běží tiše a bez ohřevu, jelikož neobsahuje žádné pohyblivé části
• Spolehlivost: menší pravděpodobnost selhání než u běžného pevného disku
• Odolnost proti nárazu: žádné pohyblivé části, a proto obstojí i při hrubším zacházení než pevný disk
• Podpora TRIM: TRIM upozorní systémový disk SSD, které datové bloky jsou k dispozici pro zápis
• Podpora S.M.A.R.T.: Self-Monitoring, technologie analýzy a podávání zpráv
• Záruka: tříletá záruka Kingston, nepřetržitá technická podpora
• Kapacita†: 64 GB, 128 GB
• Skladovací teplota: -40° C až 85° C
• Provozní teplota: 0° C až 70° C
• Provozní vibrace: 2,17 G (7–800 Hz)
• Neprovozní vibrace: 20 G (20–2000 Hz)
• Výkonové parametry: 128 GB, 64 GB aktivní: 5,2 W (TYP); spánek: 0,7 W (TYP)
• Životnost: 128 GB, 64 GB: 1 000 000 hodin MTBF

* Založeno na interním testování. Výkon se může lišit v závislosti na nastavení systému.
** Část uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce, a proto uvedenou kapacitu není možné bezezbytku využít pro ukládání dat. Více informací naleznete v příručce Kingston’s Flash Memory Guide na stránkách Kingston.com/Flash_Memory_Guide.
† Testovací systém: Intel® DG945ID Desktop Motherboard; Intel® Core 2 Quad Q9550 CPU na 2,83 GHz; systémová paměť 4 GB; Windows® XP SP3